Szukaj
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Trzeba trochę poczekać
ff
Marcin, poszukaj w rodzinie kogoś z legitką studencką i kup sobie cs3 dla studentów - jedyne 175zł. Co do nauki - książki są fajne, ale baaardzo wielu rzeczy nauczysz się z tego forum - chociażby tutki Bombla i Stiga - wykorzystują sporą ilość funkcji PSa. No i nic nie zastąpi ćwiczeń z samym programem, czyli bierzesz fotę i się bawisz![]()
Uważaj , bo ten program uzależnia!! ( oczywiście żartuję) Zaczynałam od czytania krótkich tutoriali i probowałam coś sama wykombinować. Tak na początek polecałabym zapoznać się z podstawami programu. Oficjalny podręcznik Adobe myślę że jest dobry na początek. Radziłabym raczej wybierać takie książki, które maja kolorowe fotografie. Na czarno- białych trudno zauważyć czasami działanie jakiegoś efektu. Później czytać, praktykować, bawić się i uczyć się na filmach instruktażowych. Dobrych książek jest sporo. I na początku może Ci sie wydawać, ze każda książka jest dobraRównież w necie możesz znaleźć wiele stron, które poruszają temat Photoshopa w dość obszerny sposób. I nie przejmuj sie, że na początku możesz nie ogarniać wszystkich terminów. Wszystko przychodzi z czasem . Powodzenia
Zna ktoś może: Photoshop 7/7 CE. Korekcja i separacja. Vademecum profesjonalisty?
http://helion.pl/ksiazki/ph7kor.htm
ff
Skontaktuj się z nami