Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Domyślnie

Witam
    Proponuję poszukać tutków w internecie. Jest ich mnóstwo po polsku i po angielsku. Jako grafik niejednokrotnie korzystałem i korzystam z różnych pomysłów podłapanych od innych.
    A także jak poprzednicy - najlepiej usiąść i samemu coś tworzyć.

Nauka czyni mistrza.
    Nikon D40x... AF-S Nikkor 18-55mm 3.5-5.6GII AS-F Nikkor 55-200mm 4-5.6G

Domyślnie

Witam,
    Pozwolę sobie odświeżyć nieco wątek o nauce PS’a.
    Przymierzam się do zakupu książki o PS’ie. Jestem już po wstępnej zabawie w nim, kojarzę podstawowe narzędzia, maski czy warstwy. Zastanawiam się nad wyborem głównie między „Photoshop Biblia” a „Oko w oko z Photoshopem”. Miał ktoś może okazję przejrzeć i jedną, i drugą? i mógłby napisać, jak wypada porównanie? Mi udało się przejrzeć tylko spisy treści w necie. Autorem obu jest Deke McClelland (w Biblii jest współautorem).

Za każdą pomoc z góry wielkie dzięki.

Domyślnie

ja mam oficjalny podręcznik do CS3 i jestem bardzo zadowolony. Ksiazka z plytka sa do wykonywania bardzo fajne rzeczy i mozna sie nauczyc jakis tam motywow z obrabianiem zdjec, z tworzeniem grafiki na strony itp.
    Nastepna rzecza sa oczywiscie tutoriale. Czesto jak chce cos zrobic to szukam po tutorialach.
    Tak w ogole photoshop nie jest trudnym narzedziem. Najfajniejsze rzeczy powstaja poprzez zabawę
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Domyślnie

miałem/mam kilka książek o PS-ie :

- miałem BIBLIĘ - czyta się to faktycznie jak biblię - czyli ... ciężko
    - mam Real World - to raczej pozycja dla zaawansowanych userow
    - mam ksiażki Kelbyego - wspominana juz tu "Fotografia Cyfrowa - edycja zdjeć" lub "System 7 punktów" to świetne i nie drogie pozycje dla początkujących !
    Pzdrw

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Gdzie można jeszcze kupić wersję studencką PS? Jest taka strona http://www.adobedlastudenta.pl/ ,ale nie mogę znaleźć potem sprzedawców. Czy aby na pewno dalej ten program obowiązuje? Pozdrawiam
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piorut Zobacz posta
    Gdzie można jeszcze kupić wersję studencką PS? Jest taka strona http://www.adobedlastudenta.pl/ ,ale nie mogę znaleźć potem sprzedawców. Czy aby na pewno dalej ten program obowiązuje? Pozdrawiam
    Ta wersja chyba została wstrzymana ale pewny nie jestem

Domyślnie

A wersja studencka PSa jest w jakis sposob okrojona w stosunku do zwyklej - komercyjnej?
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Wydawnictwo Helion i tylko to . Pozdro

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów