Wg mnie masz. Licytowanie się co każdą premierę która puszka jest lepsza jest bez sensu.
Szukaj
Wg mnie masz. Licytowanie się co każdą premierę która puszka jest lepsza jest bez sensu.
Ktoś tu wyzej napisał, ze nie warto płacić 2K wiecej za D300, skoro Canon 40D oferuje taką samą jakosc obrazu....
Idąc dalej tym tropem moznaby napisac, ze ci co maja D80,D200 wywalili kase w błoto. Przeciez D40x oferuje taki sam (zdaniem niektorych "fachowców" nawet lepszy) obraz. Wiec po co przepłacac?![]()
Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 28-12-2007 o 16:00
trzeba sie tylko cieszyc ze jest taki wybor i niedlugo bedzie jak za czasow filmu. obrazowanie na tym samym poziomie a liczyc sie bedzie tylko wygoda obslugi korpusow i szkla do konkretnych zastosowan.
Moze sie zrobić jeszcze ciekawsza sytuacja... Jeszcze bardziej bedzie sie liczył..czynnik ludzki
Wszyscy beda mieli super hiper narzedzia, ale nie kazdy bedzie potrafił robic piekne zdjecia.
Sam jestem ciekaw jak to sie wszystko potoczy i czy za 100 lat nie będzie miniaturowych matryc rejestrujących obraz... w oku, a zdjecia beda przesylane za pomocą fal do komputerów![]()
Ostatnio edytowane przez pebees ; 28-12-2007 o 18:18 Powód: ortograf
wiesz man, ale mozna spojzec i na to z tej perspektywy. w c. na dzien dzisiejszy za bardzo sensowne pieniadze mozna miec swietny zestaw. po uwzglednieniu cash backow i poszukaniu w sieci za cene d3 i gripa mozna spokojnie kupic 40d, 5d, 27-70 2.8 L i 70-200 2.8 L.
jest roznica?
Ostatnio edytowane przez pebees ; 28-12-2007 o 18:19 Powód: ortograf
Ja takze uwielbiam. Problem w tym że czy to C czy N tak na prawde to wszystko jedno. Ale ktoś bawi sie w testowanie i wpuszcza nas w kanał. "Przedstawienie musi trwać". Posiadam D70s, robie fotki i jestr ok. Jedne są lepsze inne gorsze. Przy 40d to przecie jak compakt jakiś. Wiadomo że nikonowskie puszki szumialy mocniej, ale w przypadku d300 wypada to o wiele lepiej niż do tej pory. Podaj mi prosze przyczyne braku faktury na zdjęciach z 40d. Możliwe że jestem w błędzie. W naturze sporadycznie spotkac mozna takie kolorowe plaszczyzny {np niebo) Szumy giną w detalach obrazu i nie sa az tak widoczne. Testowałem d300 i 40d. Różnice są marginalne i najcześciej wynikają z odmiennych właściwości optyki. Często trudno doszukać sie jakiejś różnicy. Dopiero przy robieniu testów zaczyna sie jazda. Ale po co te testysą nam potrzebne, fotki w necie same sie obronią. Ano jedni chcą kupić sprzęt i boją się wpakować kupe kasy w "badziew". Inni, posiadacze( nie wszyscy)- ci z kompleksam,i chcą się utwierdzić że dokonali słusznego wyboru.
Tak na prawde chodzi o to aby sprzęt taniał i było nas stać na niego. Jeśli C daje dobre ceny to dla kogoś kupującego pierwsze lustro cyfrowe to idealna sprawa.Ale jeśli ktoś przesiada sie z jednego systemu na drugi to trochę smutne to jest, bo kupe kasy idzie precz. Tymbardziej jeśli zgromadził trochę obiektywów i innych akcesoriów.
Pozdrawiam wszystkich z N i C. Niech w waszych puszkach nie zabraknie prądu i moc będzie z wami.
Nikon i parę szkiełek
Skontaktuj się z nami