Close

Strona 20 z 20 PierwszyPierwszy ... 10181920
Pokaż wyniki od 191 do 195 z 195

Wątek: D300 - 40d

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maras1971 Zobacz posta
    Sorry jak tak to odebrałeś: klasowo 40d bliżej do d300 i kasowo też. Marka klasowo można zestawić bardziej z D3.
    szkoda, że teraz nie chcesz zastosować swojej filozofii więcej za mniej kasy. Bo zamiast 1D możesz w takim razie dokupić wiele więcej rzeczy do D300.
    Upraszczając pominełem fakt, że 1D ma cropa 1,3 więc inaczej obrazuje niż D300 z cropem 1,5. Z tego tez powodu ciężko uszeregować nikona D3 z jakimkolwiek canonem. Z serią 1D nie bardzo, bo on nikon ma FF, z 1Ds też nie, bo nikon jest wiele szybszy (choć ma mniej MPx) i to raczej inne zastosowania.
    Jakoś tak się składa, że w wyższej półce nie ma właściwie odpowiadajkących sobie aparatów.
    Sa one w półce crop 1,6 i crop 1,5. No i tu nr 1 to D300, dalej D40 itd itd.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No i ...zaczelo sie jak zwykle, hehe
    Aby w pelni zobrazowac moja filozofie napisze tak... Cena 40d jest w tej chwili tak atrakcyjna ze mysle osobiscie iz łatwiej mi bedzie zostawic za rok, dwa to body jako zapas lub nawet sprzedac i przeskoczyc na cokolwiek ujrzy światlo dzienne po 5d
    Myśle rowniez ze wczesniej bedzie mnie stac na FF w tym systemie niz w nikonie. To sa moje i tylko moje dywagacje i jeszcze raz podkresle - nie poparte mega-entuzjazmem, bo nikon mi leży...gorzej niestety przekonac do tej opcji księgowego, hehe
    pozdrawiam

Domyślnie

Masz rację ,że D300 jest lepszą puchą od 40D pod względem paru potrzebnych funkcji,wykonanie i o LCD nie wspomne. Natomiast patrząc na foty wykonane w tych samych warunkach i tym samym czasie obiektywami 50 1,4 na iso1600 foty są identyczne z dwóch puch. Czytając różne testy ( optyczne, fotopolis) stwierdzam jedno
    za 3000zł nie ma lepszej puchy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maras1971 Zobacz posta
    Sorry jak tak to odebrałeś: klasowo 40d bliżej do d300 i kasowo też. Marka klasowo można zestawić bardziej z D3.
    ja pomyliłem klasy ? może... ale ja wiem o czym piszę. A Ty ? używałeś kiedyś aparaty o których piszesz ? czy tylko tak sobie gdybasz na podstawie testów których się naczytałeś ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Zamykam. Nie lubię takich międzysystyemowych przepychanek. Argumenty są w obie strony i są wszystkim znane. Możemy tak jeszcze 20 stron pisać i do niczego nie dojdziemy. Kazdy wybiera co chce.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 20 z 20 PierwszyPierwszy ... 10181920

Uprawnienia umieszczania postów