Close

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 195

Wątek: D300 - 40d

Domyślnie

Wg mnie masz. Licytowanie się co każdą premierę która puszka jest lepsza jest bez sensu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Wg mnie masz. Licytowanie się co każdą premierę która puszka jest lepsza jest bez sensu.
    Ktoś tu wyzej napisał, ze nie warto płacić 2K wiecej za D300, skoro Canon 40D oferuje taką samą jakosc obrazu....
    Idąc dalej tym tropem moznaby napisac, ze ci co maja D80,D200 wywalili kase w błoto. Przeciez D40x oferuje taki sam (zdaniem niektorych "fachowców" nawet lepszy) obraz. Wiec po co przepłacac?
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 28-12-2007 o 16:00

Domyślnie

trzeba sie tylko cieszyc ze jest taki wybor i niedlugo bedzie jak za czasow filmu. obrazowanie na tym samym poziomie a liczyc sie bedzie tylko wygoda obslugi korpusow i szkla do konkretnych zastosowan.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    trzeba sie tylko cieszyc ze jest taki wybor i niedlugo bedzie jak za czasow filmu. obrazowanie na tym samym poziomie a liczyc sie bedzie tylko wygoda obslugi korpusow i szkla do konkretnych zastosowan.
    Moze sie zrobić jeszcze ciekawsza sytuacja... Jeszcze bardziej bedzie sie liczył..czynnik ludzki
    Wszyscy beda mieli super hiper narzedzia, ale nie kazdy bedzie potrafił robic piekne zdjecia.
    Sam jestem ciekaw jak to sie wszystko potoczy i czy za 100 lat nie będzie miniaturowych matryc rejestrujących obraz... w oku, a zdjecia beda przesylane za pomocą fal do komputerów

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ktoś tu wyzej napisał, ze nie warto płacić 2K wiecej za D300, skoro Canon 40D oferuje taką samą jakosc obrazu....
    Idąc dalej warto sie zadumać jak ktoś potrzebuje, czy warto płacić 5700zł za porządny D300 jak można za to kupić pełnoklatkowy model kamunia 5D - po zwrotach tyle wychodzi, a i ze szkłami sprawy robia się prostrze. Co kto lubi.
    Ostatnio edytowane przez pebees ; 28-12-2007 o 18:18 Powód: ortograf

Domyślnie

I jesli by sie okazalo, ze "zdeklasuje" C40D to znow "kilkoro" wroci moze do nikona? hehe..bezsens.
    Po nim , za jakis czas znow bedzie jakis Canon 50D i tak w kółko....

I teraz sa dwie grupy ludzi. Jedni - robiący niekoniecznie zawsze najnowszymi puszkami, ale robiący zdjecia.
    Podchodzą do wszystkiego z dystansem i nie podniecajaca sie kazdym testem nowej puszki jak kociakiem z rozkładówki Playboya.
    Druga grupa, ktora co pół roku ma zagwostke czy zmieniac system, bo firma X wlasnie wypusciła extra body... wiec trzeba je mieć. Niewazne, ze nie wykorzystali 20% mozliwosci wlasnego sprzetu... Niewazne, ze straca na sprzedazy "starego" systemu sporo kasy... Kupią nowe... do czasu, az firma Y nie wypusci cos co przycmi X... i tak do zajeb...
    wiesz man, ale mozna spojzec i na to z tej perspektywy. w c. na dzien dzisiejszy za bardzo sensowne pieniadze mozna miec swietny zestaw. po uwzglednieniu cash backow i poszukaniu w sieci za cene d3 i gripa mozna spokojnie kupic 40d, 5d, 27-70 2.8 L i 70-200 2.8 L.

jest roznica?
    Ostatnio edytowane przez pebees ; 28-12-2007 o 18:19 Powód: ortograf

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Idąc dalej warto sie zadumać jak ktoś potrzebuje, czy warto płacić 5700zł za porządny D300 jak można za to kupić pełnoklatkowy model kamunia 5D - po zwrotach tyle wychodzi, a i ze szkłami sprawy robia się prostrze. Co kto lubi.
    idąc jeszcze dalej: po co kupować jakikolwiek aparat jeśli w internecie można znaleźć miliardy fantastycznych zdjęć...
    D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alphard Zobacz posta
    Uwielbiam takie wypowiedzi :] ...... pewnie nawet nie trzymałeś go w rękach :P .... hehe
    Ja nie miałem jeszcze żadnego badziewnego aparatu ... a miałem ich sporo ... każdy miał w sobie jakieś plusy i minusy :] .... żadnego z nich nie nazwałbym badziewiem - bo każdym da sie zrobić świetne zdjęcia ) ..... no ale może ja sie nie znam )) Pozdrawiam !!!!

EDIT:

to i ja dorzuce jakies badziewne zdjęcie z 40D ...) - oczywiście nie moje ja takich gniotów nie cykam ))

http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-249420.php
    Ja takze uwielbiam. Problem w tym że czy to C czy N tak na prawde to wszystko jedno. Ale ktoś bawi sie w testowanie i wpuszcza nas w kanał. "Przedstawienie musi trwać". Posiadam D70s, robie fotki i jestr ok. Jedne są lepsze inne gorsze. Przy 40d to przecie jak compakt jakiś. Wiadomo że nikonowskie puszki szumialy mocniej, ale w przypadku d300 wypada to o wiele lepiej niż do tej pory. Podaj mi prosze przyczyne braku faktury na zdjęciach z 40d. Możliwe że jestem w błędzie. W naturze sporadycznie spotkac mozna takie kolorowe plaszczyzny {np niebo) Szumy giną w detalach obrazu i nie sa az tak widoczne. Testowałem d300 i 40d. Różnice są marginalne i najcześciej wynikają z odmiennych właściwości optyki. Często trudno doszukać sie jakiejś różnicy. Dopiero przy robieniu testów zaczyna sie jazda. Ale po co te testysą nam potrzebne, fotki w necie same sie obronią. Ano jedni chcą kupić sprzęt i boją się wpakować kupe kasy w "badziew". Inni, posiadacze( nie wszyscy)- ci z kompleksam,i chcą się utwierdzić że dokonali słusznego wyboru.
    Tak na prawde chodzi o to aby sprzęt taniał i było nas stać na niego. Jeśli C daje dobre ceny to dla kogoś kupującego pierwsze lustro cyfrowe to idealna sprawa.Ale jeśli ktoś przesiada sie z jednego systemu na drugi to trochę smutne to jest, bo kupe kasy idzie precz. Tymbardziej jeśli zgromadził trochę obiektywów i innych akcesoriów.
    Pozdrawiam wszystkich z N i C. Niech w waszych puszkach nie zabraknie prądu i moc będzie z wami.
    Nikon i parę szkiełek

Domyślnie

Moze sie zrobić jeszcze ciekawsza sytuacja... Jeszcze bardziej bedzie sie liczył..czynnik ludzki
    cały czas liczy się on najbardziej.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    cały czas liczy się on najbardziej.
    Wiem, ale napisałem "jeszcze bardziej"

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów