Close

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 155

Domyślnie

stig, nikt nie podwaza Twoich umiejetnosci. byc moze to nie Twoja wina, ale zielen/zolc jest przejarana...

p.s. nie mam lcd

Domyślnie

tu się możemy spierać o nemenklaturę: dla mnie żarówy, dla Ciebie mocno nasycone-a chodzi o ten sam kolor
    Widocznie Ty po prostu takie lubisz, a ja niekoniecznie. LCD rzeczywiście mam, jest tani i jak Ci powiem jaki typ, to po prostu spadniesz z krzesła (z wrażenia, że na czyms takim mozna pracować Ale zapewniam, że jest ok. nie zliczę już ile to razy w necie pisałem komuś, że cos tam nie gra z jego zdj (a to jasność, a to znowu zafarb,..) i zawsze wychodziło po mojemu (po konsultacjach z innymi internautami)
    Zółte koszulki, niebieska farba na konstrukcji utrzymującej kosz, wspomniany zielony..-przejaskrawione

Domyślnie

Witam,

No dobra, miałem coś więcej napisać, ale... jest Wigilia. Stig, podobają mi się Twoje foty, lubię Twoją obróbkę.... Zaś D3, no cóż niezła pucha, mi pasuje, tylko ciężka jak cholera. Wesołych Świąt wszystkim życzę.

Pozdrawiam, QuadMan
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

Dla mnie te zdjecia to zylety. Potwierdzaja wg mnie to, ze D3 to teraz najlepsza puszka na rynku. I nie mam tu na mysli cudow, a po prostu idealnej wrecz jakosci obraz rejestrowany na wysokim iso, ktore to iso pozwolilo uzyskac odpowiednie do sytuacji czasy i przyslony. Kolory sa mocno nasycone, ale nie sa wcale zarowiaste. Mam na dzis LG Studioworks 700s 17'' i rowniez zawsze widze dobrze - tak jak i uzytkownicy ogladajacy zdjecia na dobrze skalibrowanych, wypasionych monitorach.
    Mysle stig, ze teraz sobie poszalejesz, majac gdzies ciemnice polskich hal sportowych )
    pzd
    irek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    stig, nikt nie podwaza Twoich umiejetnosci. byc moze to nie Twoja wina, ale zielen/zolc jest przejarana...
    Prosze Cie... "Przejarany kolor" to jednolita plama. A tu masz plynne przejscia bez zadnych zerwan. Zawodnicy wystepuja w takich soczystych kolorystycznie ubrankach. Nie wpadlbym na to, zeby oslabiac to co wyjdzie na zdjeciu, tylko dlatego, ze komus na forum sie moze nie spodobac.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    LCD rzeczywiście mam, jest tani i jak Ci powiem jaki typ, to po prostu spadniesz z krzesła (z wrażenia, że na czyms takim mozna pracować Ale zapewniam, że jest ok.
    Taaa... Wiesz tez zapewne w jaki sposob producenci wciskaja klientom tanie LCD?! Podkrecajac kolory. Takie wlasnie oczojebne najlepiej sie sprzedaja. Obejrzyj kiedys te zdjecia na dobrym CRT albo chociaz wyzszej klasy skalibrowanym LCD. Moze nie zmienisz swojego upodobania do stonowanych kolorow (IMO -- nie ma nic gorszego niz zdechle, nijakie zdjecia sportowe), ale na pewno przestaniesz mowic, ze te sa przesycone.
    Gdyby byly takie wlasnie jak mowisz, to skora zawodnikow bylaby takze nienaturalna. U Ciebie jest? Jesli tak -- naprawde zmien monitor. Jesli nie -- zastanow sie co piszesz.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Swoim skromnym zdaniem napisał bym że te zdjęcia są rewelacyjne - wysokie ISO, czyściutkie, duża głębia, sporo detali, czego więcej oczekiwać po fotce strzelanej na hali. Oświetlenia studyjnego, czy może miał ze światłomierzem polatać najpierw i pomierzyć (niesądzę aby było lepiej), jeśli komuś się nie podobają trybuny to polecam "blur" i będzie miał bokeh jak z 85 1.4 - ależ to będzie miodne, a i czasu za wiele nie zejdzie na dłubanie - tylko po co?
    Jak narazie te zdjęcia najbardziej przekonały mnie do zakupu D3 - choć jeszcze będę czekał, mam czas do końca marca nigdzie mi się nie spieszy, a może ktoś (wszak kilka osób ma na foruim D3) wrzuci coś co przesądzi mój wybór

Dobra robota Stig - i dzięki za sample, których ciągle jest mało - bardzo mało...

Domyślnie

Dobre zdjęcia i dobrze pokazane możliwości D3, opis również ok. Mam tylko małe ale, facet w żółtym (nie oglądam kosza) na drugim zdjęciu.. ma niebieskie zemby (górna część szczęki) ? Jakiś ochraniacz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Mam tylko małe ale, facet w żółtym (nie oglądam kosza) na drugim zdjęciu.. ma niebieskie zemby (górna część szczęki) ? Jakiś ochraniacz?
    Tak, to ochraniacz na zęby.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

kolory swietne, ciekawie obrobione, takie kolory a skora wyglada na naturalna, nie wiem jak to zrobiles ale dla mnie w dyche

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów