Close

Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 155

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta

Hmmm... zapewne nie tylko ja sie w ten sposob dostosowalem. Dziwnym trafem tylko dla Ciebie sa zbyt mocno nasycone.
    nie tylko, inni po prostu "cicho siedzą"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    dochodze do wniosku ze tez tak powinienem byl zrobic

Domyślnie

To moze zaloz anonimowa ankiete i udowodnij mi, ze wiekszosci sie to nie podoba.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

To moze zaloz anonimowa ankiete i udowodnij mi, ze wiekszosci sie to nie podoba.
    a gdzie napisałem, że większości ?.. a zresztą jaką większość masz na myśli? większość internautów, czy wszystkich "homosapiens"
    cyt:samek
    Nooo Stary...
    "Wywołaleś więc masz - głupoty gadasz i tyle.
    I żeby była jasność. Nie chodzi mi o jaskrawość lub jej brak - bo masz prawo do własnej oceny. Ale wpieranie jej innym jako jedynej słusznej to przesada. Uwagi o monitorach litościwie pominę."

wspomnę o yggdrassill, R-> chyba mam prawo sądzić, ze ktoś się jeszcze znajdzie o podobnych upodobaniach?

Domyślnie

a zresztą jaką większość masz na myśli? większość internautów, czy wszystkich "homosapiens"
    Taki jestes bystry, a nie pomyslales, ze moze mi chodzic o uzytkownikow tego forum -- lub nawet mocno zawezajac -- tylko ludzi odwiedzajacych ten watek?

chyba mam prawo sądzić, ze ktoś się jeszcze znajdzie o podobnych upodobaniach?
    Zapomniales wiec dodac w swoich wypowiedziach "wg mnie". Tym czasem probujesz wydac osad na temat ich nasycenia, zapominajac ze to tylko Twoje zdanie, na dodatek podyktowane ogladaniem ich na "tanim LCD".
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

.. na dodatek podyktowane ogladaniem ich na "tanim LCD".
    wiesz co stig?, brakuje jeszcze żebyś powiedział, że na innym monitorze niże EIZO za kilka tysiecy, nie da się w ogóle obrabiać zdj. i innym aparatem niż D3 robić zdj.(to idąc Twoim tokiem rozumowania, bo wspomniałeś już o tym "tanim monitorze"
    daj już spokój chłopie i kończmy ten wywody, bo do niczego nie prowadzą-ja nie zmieniam swojego zdania, Ty swojego

Domyślnie

brakuje jeszcze żebyś powiedział, że na innym monitorze niże EIZO za kilka tysiecy, nie da się w ogóle obrabiać zdj.
    Jeżeli chce się uzyskać przewidywalne rezultaty, to oczywiście że się nie da.

U mnie (choć nawet nie mam rzeczonego Eizo) te zdjęcia mają naturalną, przyjemną w odbiorze kolorystykę, a stroje zawodników są wysycone, bo takie są w rzeczywistości. Masz na bank przekontrastowany monitor.

Domyślnie

Ten monitor, to chyba za kilkanaście tysięcy szelestów.
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

A ja calkowicie zgadzam sie z kolega Stigiem
    Uwazam, ze zdjecia da sie fotografowac tylko D3, a agencje i banki nigdy, przenigdy, nie powinny przyjmowac fotografii wykonanych innym aparatem niz D3 Wszystko co maja powinni przejzec i po prostu skasowac pozostawiajac tylko te wykonane D3 i obrabiane w PSie
    A ja fotografujac dla reklamy w namiocie powinienem tez kupic D3 i ustawic na ISO 3200

A tak na powaznie teraz, to fotki sportowe sa bardzo przyjemne, niemniej jednak z aparatu za £3000 sa zbyt plastikowe, choc w sumie moze to byc spowodowane kommpresja.

pozdrawiam
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

O fuuuuuuuuuuuuuckkkkkkk

Obejrzałem te zdjęcia na kilku monitorach - w tym na kalibrowanych w mojej agencji reklamowej, puściłem na print proofa i powiem tak: jeśli ktoś ma zastrzeżenia co do tych kolorów to albo ma coś z oczami, albo coś z monitorem.

Jedyne spostrzeżenie ludzi, którzy się znają na temacie było to, że można zauważyć iż trybuny są oświetlane zupełnie innym światłem niż boisko, ale ich komentarz był taki, że to nie jest studio tylko realny świat i nie wszędzie człowiek ma kontrolę nad wszystkim.

Co do wyłażenia żółci i zieleni z trybun - no kibice zespołu Polpak Karton (czy jak się tam zwą - bo to rozumiem sponsor jest) są widoczni na trybunach bo siedzą w stroajch klubowych - trudno od nich wymagać by byli ubrani na różowo - a wtedy i tak by wyłazili z tła - tak jak nogi jednej laski w pierszym rzędzie na 4 albo 5 zdjęciu.

Stig: kuźwa zazdroszczę Tobie i jeszcze kilku innym D3 - no nic - jeszcze trochę muszę poczekać.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów