Close

Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 155

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Skora jest zielona? Balans ustalany pod w miare naturalny wyglad zawodnikow. Wszystko innego co mozesz widziec, to ewentualne zafarby z innych zrodel swiatla.
    nie, chodzi mi o wylazenie z tla (trybuny) szczegolnie zielonego koloru, ale i zolty podobnie wyglada. Wyglada to jakby elementy z tla o barwie zielonej byly blizej niz np zawodnicy. Na 1,2,5 jest to szczegolnie widoczne
    Ostatnio edytowane przez yggdrassill ; 23-12-2007 o 20:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    nie, chodzi mi o wylazenie z tla (trybuny) szczegolnie zielonego koloru, ale i zolty podobnie wyglada.
    No przeciez pisalem -- rozne zrodla swiatla. To, ktorymi oswietleni sa zawodnicy swieci tylko na sam parkiet. Trybuny dostaja swiatlo odbite od parkietu a z tylu od jarzeniowek. Nigdy nie fotografowales w miejscu, w ktorym uzywa sie roznych zrodel swiatla, badz duze powierzchnie (sciany, podlogi) odbijaja to samo swiatlo, ale juz w innym kolorze?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No przeciez pisalem -- rozne zrodla swiatla. To, ktorymi oswietleni sa zawodnicy swieci tylko na sam parkiet. Trybuny dostaja swiatlo odbite od parkietu a z tylu od jarzeniowek. Nigdy nie fotografowales w miejscu, w ktorym uzywa sie roznych zrodel swiatla, badz duze powierzchnie (sciany, podlogi) odbijaja to samo swiatlo, ale juz w innym kolorze?
    robilem, ale tak nigdy nie mialem zbalansowac bylo trudno, po prostu bylo to pierwsze co dostrzeglem jak spojrzalem na twoje foty
    Ostatnio edytowane przez yggdrassill ; 23-12-2007 o 20:39

Domyślnie

robilem, ale tak nigdy nie mialem zbalansowac bylo trudno
    Jak zbalansujesz kolory generowane przez swiatla z dwoch zrodel o roznej temperaturze barwowej -- to jest wszystko do dupy. Ja tam wole miec zawodnikow ok, niz zeby mieli skore jak podczas ostrej zoltaczki, tylko po to, zeby nie miec jakiegos delikatnego zafarbu na kompletnie nieistotnych trybunach.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jak zbalansujesz kolory generowane przez swiatla z dwoch zrodel o roznej temperaturze barwowej -- to jest wszystko do dupy. Ja tam wole miec zawodnikow ok, niz zeby mieli skore jak podczas ostrej zoltaczki, tylko po to, zeby nie miec jakiegos delikatnego zafarbu na kompletnie nieistotnych trybunach.
    ok, ale w PS z tla chyba lepiej wygasic zbyt jaskrawe barwy, bo nieistotne trybuny zaczynaja byc istotne ale koniec OT

Domyślnie

ok, ale saturacje zoltego zielonego i niebieskiego moznaby zmniejszyc... mam swoja wersje, nie mam gdzie podwiesic.

Domyślnie

ok, ale w PS z tla chyba lepiej wygasic zbyt jaskrawe barwy, bo nieistotne trybuny zaczynaja byc istotne
    Czlowieku, to nie zdjecie modowe ani reklamowe. To reportaz! Chyba bym musial byc idiota, zeby sie piescic z kazdym zdjeciem, ktorych kilkadziesiat ma byc gotowe godzine po meczu.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 23-12-2007 o 21:30
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peecee Zobacz posta
    mam kilka extreme'ow 4 ale nie mam jeszcze D3 :P i prawdę mówiąc poczekam do konca lutego może marca :P

co mogę zrobić to zapiąć do D2xs kartę 3 - walnąć serię a potem 4 i walnąć serię i zobaczyć czy bedzie różnica
    I co ci wyszlo??
    Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI

Domyślnie

Czlowieku, to nie zdjecie modowe ani reklamowe. To reportaz! Chyba bym musial byc idiota, zeby sie piescic z kazdym zdjeciem, ktorych kilkadziesiat ma byc gotowe godzine po meczu.
    nikt tu nie mówi o "pieszczeniu", koledze chodzi o to, że kolory są po prostu przesycone-nie pisz o zafarbach itd. nie o to chodzi. Sam jestem ciekawy, jakiego programu użyłeś do obróbki (albo ustawień w body), że takie "żarówy" wyszły

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    nikt tu nie mówi o "pieszczeniu", koledze chodzi o to, że kolory są po prostu przesycone-nie pisz o zafarbach itd. nie o to chodzi.
    No chwila... Jezeli ktos wspomina o zafarbach, to mu na ich temat tlumacze. Nigdzie nie napisal wprost, ze kolory sa przesycone, tylko ze gdzies mu tam zielony z trybun wylazi.

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    Sam jestem ciekawy, jakiego programu użyłeś do obróbki (albo ustawień w body), że takie "żarówy" wyszły
    Ehhh... Moze najpierw skalibruj sobie tego zarowiastego LCDka. Piszac o "zarowie" masz na mysli przesycone kolory, tak? To pokaz mi w ktorym miejscu (oprocz tego co tam niby z trybun "wylazi"), kolory sa przepalone lub traca ciaglosc tonalna -- bo w takich wlasnie przypadkach mozna mowic o "zarowie". U mnie te kolory sa normalne. Mocno nasycone, ale w zadnym przypadku nie przesycone.

Druga sprawa -- jakie mu Q znaczenie -- jak ja "wywoluje" swoje zdjecia? Gdybym mial wywolywac je tak, jak dyktuja ustawienia z body, to w ogole nie robilbym NEFow, bo i po co?
    Poza tym -- opisalem wrazenia z pierwszej roboty wykonanej D3. Zdjecia sa tylko dodatkiem a nie istota oceny kolorow.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 24-12-2007 o 16:33
    www.SALDAT.pl

Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów