Close

Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 155

Domyślnie

Z tego wynika, ze Nikon D3 to sprzet praktycznie doskonaly. Reszta to juz tylko albo az umiejetnosci fotografa. Mysle, ze zaryzykowalbym stwierdzenie ze moglbym kupic takie body i nie zmieniac go przez 10 najblizszych lat lub wiecej. Po prostu nic lepszego nie bedzie potrzebne. Byle sprzet byl bezawaryjny. Ewentualnie mogliby zrobic lzejsza wersje, z waga np. D2hs (1070 g bez baterii, karty w porownaniu do D3 chyba 1240 g bez baterii, karty)

Pozdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    Mysle, ze zaryzykowalbym stwierdzenie ze moglbym kupic takie body i nie zmieniac go przez 10 najblizszych lat lub wiecej. Po prostu nic lepszego nie bedzie potrzebne.
    Mam identyczne przemyslenia, ale przy D200 bylo podobnie. Nie wydaje mi sie jednak, ze jesli za 5 lat wyjdzie np. taki D5, to bede sobie potrafil odmowic... Jesli mialby z 18 MP, szumy na 25600 na poziomie dzisiejszych 6400, podsystem zapisu taki, zeby NEFy nie blokowaly go po 2 sekundach, punkty AF na calej powierzchni kadru, i kosztowalby tyle, co dzisiejsze D3... ehhh... rozmarzylem sie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Mi osobiscie te kolory sie podobaja i to na laptopie i na crt. Kibicom i wladzom klubu pewnie, tez bo barwy klubowe na wazna rzecz, a tu tak pieknie sie wyrozniaja

Stig pisales ze robisz to na szybkiego wiec napisz tak na szybkiego co uzywasz i czym sie glownie bawisz w ustawieniach aby uzyskac taki efekt bo jak dla mnie bomba.
    Nikoś D5 | D3s | D300 | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 | N85 1.4 | S50 1.4 | Z16 2.8 fish | N300 2.8| SB-900 | SB-800 |

Domyślnie

To samo co zawsze od ponad roku chyba. Trio; Bridge, ACR, Photoshop. W zasadzie przy takiej masowce, to sam Photoshop sluzy jedynie jako platforma dla ACRa i akcji.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Technicznie sprzet bedzie coraz lepszy to nie ulega watpliwosci ale jak dalece posunie sie obrazowanie tego nie wiem jak dla mnie sa dwa wyjscia
    - albo zatrzyma sie to wszystko na poziomie obrazowania ludzkiego oka
    - albo jakosc zdjec posunie sie daleko poza zakres widzenia i spostrzegania przez nas tzn tak jak sting napisal D5 bedzie robil swietne foty na iso powyzej 25600 a na zdjeciach zobaczymy cos wiecej niz oczyma w realu.
    Moze tak sobie pie... ale wybaczcie - swieta czlowiek ma czas na myslenie

Domyślnie

U mnie kolorki bez zastrzeżeń 24" LCD, gratuluję rewelacyjnej puszki, marzenia większości dużych chłopców
    Co do dalszego rozwoju sprzętu, to mz. dalej będzie to szło w poszerzenie zakresu możliwości. Już teraz są dostępne w wersji policyjnej zdaje się S5PRO w USA i Japonii puszki z obsługą zakresów IR i UV bez stosowania jakichkolwiek filtrów. Reszta producentów będzie również "zmuszona" zaimplementować te funkcje u siebie, bo możliwość patrzenia oczami sokoła czy pszczoły (UV) lub węża (IR) daje nie tylko mnóstwo możliwości kreowania, ale i drzwi do ogromnego rynku i jeszcze większej niż obecnie kasy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowakjacek Zobacz posta
    U mnie kolorki bez zastrzeżeń 24" LCD, gratuluję rewelacyjnej puszki, marzenia większości dużych chłopców
    Co do dalszego rozwoju sprzętu, to mz. dalej będzie to szło w poszerzenie zakresu możliwości. Już teraz są dostępne w wersji policyjnej zdaje się S5PRO w USA i Japonii puszki z obsługą zakresów IR i UV bez stosowania jakichkolwiek filtrów. Reszta producentów będzie również "zmuszona" zaimplementować te funkcje u siebie, bo możliwość patrzenia oczami sokoła czy pszczoły (UV) lub węża (IR) daje nie tylko mnóstwo możliwości kreowania, ale i drzwi do ogromnego rynku i jeszcze większej niż obecnie kasy
    puszki do IR/UV potrzebują nadal filtrów na obiektyw a różnią się od "oryginału" brakiem filtra na matrycy a raczej jego neutralną charakterystyką...

Domyślnie

Nie wiem jak to działa w praktyce, wersja dla służb różni się od tej dla szerokiego odbiorcy inaczej producent nie podkreślałby róznicy w opisie - tak sądzę.
    Technicznie to w sumie prosta sprawa, zawęzić pasmo rejestrowanego widma do określonego zakresu pasma. Z czasem to się upowszechni i dotrze technicznie jak dziś GPS, pierwsze z nich miały chyba rozrzut namiaru 100m, dziś jest co do metra.
    Jeśli da się na czymś zrobić kasę, to pomysł taki zostanie z pewnością wykorzystany.
    Rynek konsumencki jest , był i będzie z wiadomych przyczyn co najmniej 10 lat za tech. wojskową z której czerpie wzorce (dostaje pozw. na wykorzystanie technologii). Zachwycamy się rozdzielczościami nowych matryc, podczas gdy już 5 lat temu wojskowe geostacjonarne satelity rejestrowały obraz z dokładnością 3cm. Przymując wysokość geo jako 36700km (ludzkie oko z dystansu wyprostowanego równika prawie !) jest to spore osiągnięcie, a jesteśmy 5 lat do przodu
    Ostatnio edytowane przez nowakjacek ; 25-12-2007 o 15:27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Taaa... Wiesz tez zapewne w jaki sposob producenci wciskaja klientom tanie LCD?! Podkrecajac kolory. Takie wlasnie oczojebne najlepiej sie sprzedaja. Obejrzyj kiedys te zdjecia na dobrym CRT albo chociaz wyzszej klasy skalibrowanym LCD. Moze nie zmienisz swojego upodobania do stonowanych kolorow (IMO -- nie ma nic gorszego niz zdechle, nijakie zdjecia sportowe), ale na pewno przestaniesz mowic, ze te sa przesycone.
    Gdyby byly takie wlasnie jak mowisz, to skora zawodnikow bylaby takze nienaturalna. U Ciebie jest? Jesli tak -- naprawde zmien monitor. Jesli nie -- zastanow sie co piszesz.
    widzę, że mnie nie zrozumiałeś-to, że się "przyznałem" do posiadania taniego LCD, nie oznacza że sobie możesz po nim "jechać", że jest ustawiony w ten sposób, Twój cyt: "Wiesz tez zapewne w jaki sposob producenci wciskaja klientom tanie LCD?! Podkrecajac kolory.Takie wlasnie oczojebne najlepiej sie sprzedaja"
    Pierwsze co zrobiłem po zakupie to zmniejszyłem ten efekt, rażących kolorów LCD-ka.
    Wiesz, Twój zaoczny tok wyrokowania na temat mojego monitora, z mojej strony mógłby wyglądać tak: masz wypalonego CRT-ka i musisz nadmiernie nasycać kolory, by jakoś wyglądały.
    Wiem, że prasa ma swoje wymagania (wystarczy pooglądac pisma, pełne nasyconych kolorowych obrazków) i Ty do tych wymagań się dostosowałeś, zatracając poczucie co jest naturalne, a co już zbyt "mocno nasycone". Takie zdj. podobają się czytelnikom, dlatego takie się "produkuje" i sprzedaje-ot i cała tajemnica
    ..i jeszcze jedno, jeśli dla Ciebie kolory są tylko wtedy przejarane cyt:"traca ciaglosc tonalna -- bo w takich wlasnie przypadkach mozna mowic o "zarowie". - to, nie mamy o czym już mówić i kończe tę dyskusję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    Wiesz, Twój zaoczny tok wyrokowania na temat mojego monitora, z mojej strony mógłby wyglądać tak: masz wypalonego CRT-ka i musisz nadmiernie nasycać kolory, by jakoś wyglądały.
    Nooo... Moglbys tak napisac. Tylko, ze drogi kolego -- ja przygotowuje na nim rowniez prace do druku offsetowego. I nie sa to wizytowki. Tak wiec mozesz byc pewny, ze moj monitor nie klamie.

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    [....]Ty do tych wymagań się dostosowałeś, zatracając poczucie co jest naturalne, a co już zbyt "mocno nasycone".
    Hmmm... zapewne nie tylko ja sie w ten sposob dostosowalem. Dziwnym trafem tylko dla Ciebie sa zbyt mocno nasycone.
    www.SALDAT.pl

Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów