D300 w porownaniu z D3 ma sie napewno lepiej niz D200 w porowniau z D2. Powod jest oczywisty. Pelna klatka w D3 spowodowala, ze na rynku pojaiwl sie D300 jako zawodowy z niepelna klatka. super i tak powinno byc. wczenisej tak niebylo.
Jedank D200 jest napewno lepszym aparatem niz mysle. Mialem juz z nim do czynienia i napewno mi pasuje. Boje sie wlansie tylko tego zasilania. Ale jesli jest tak jak piszesz (czyli 2 aku w gripie to 800 zdjec) to nie jest tak zle. Potrzebne beda tylko mi pwoeidzmy ze trzy zestawy akumulatorkow to sie bede wyrabial. Latem sie wyrobie z dwoma bo temperatury nie sa az takie niskie (miedzy 0 a +5). Wiosna na ten rok mi sie nie szykuje, a do nastepnego moze sie wiele zmienic. Moze wlasnie D300 za rok?? Teraz pewnie wiec pomysle o jakims D200 lub jak naprawde bedzie super okazja to D2x. Tylko okazja powinna byc w ciagu dwu tygodni. Tak wiec poluje chyba na jakiegos dobrego D200 z BP. A jak sie uda tanio to moze wlasnie ten wspominany na rezerwe. Boje sie, ze te aparatry mogly czasami juz swoje przejsc. czy dla przyklady 20tys zdjec to u nich wiele, czy malo?? Jak wlasciwie bylo z mozliwoscia migawki w nich. Ja na wyjezdzie robie kilka tysiecy zdjec (blizej 10tys). wyjazd to oczywiscie 3-4 miesiecy w Arktyce.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami