Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 93

Wątek: D3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez th3big Zobacz posta
    ... jestem dziwnie przekonany, że 5D MkII jakością obrazu odstawi D3 studząc poczynania gorąco krwistych. Jak Canon wrzuci do następcy 5D lepszy system AF, dorzuci 2mpx więcej i da wizjer kryjący 100%, a wszystko za jakieś 8-9k ...
    ...To by sobie dopiero canon zrobił krzywdę ...jedynki na przemiał by pewnie trafiły
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 16-12-2007 o 15:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    ...To by sobie dopiero canon zrobił krzywdę ...jedynki na przemiał by pewnie trafiły

niekoniecznie pewnie by okaleczyli czyms taki korpus tak, że nie mógłby robić za proteze jedynki. stawiam na AF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    niekoniecznie pewnie by okaleczyli czyms taki korpus tak, że nie mógłby robić za proteze jedynki. stawiam na AF
    ...dorzuciłbym jeszcze co najmniej szybkostrzelność i szczelność/pancerność ...matryca też dużo lepsza nie będzie, bo przecież obecna "zła nie jest"

Domyślnie

...dorzuciłbym jeszcze co najmniej szybkostrzelność ...matryca też dużo lepsza nie będzie, bo przecież obecna "zła nie jest"
    jesli podciągną iso na poziom d3, to hmmm jeśli, jeśli. jeśli wogóle coś wyjdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ja będę testował w studio, pod siebie. Poradź mi jak wybrnąć z problemów:
    1. mam kłopot z czułościami. Bo w nikonach ....
    Czułość proponuję ustawić na ISO 200 w jednym i drugim bo gdybyś ustawił 5D na 100 a D3 na 200 to tak jak byś testował te puszki na wysokim ISO ustawiając 5D na 3200 a D3 na 6400.

2. Do C5D mam do dyspozycji świetny 135/2.0L, ale to znacząco różna ogniskowa od nikkorów 85/1.4, więc wprawne oko zauważy różnicę (a chciałbym podłączyć niepodpisane zdjęcia). Mam tez do dyspzycji canonowski 85 ale w wersji 1.8 i na CB będa mi psali, że test niesprawiedliwy, bo gorsze szkło niż u nikona. Zakładając pracę na f=2,8 lub 4,0 mogę użyc tej canonowskiej 85/1.8 ?
    Jeżeli nie możesz zdobyć (pożyczyć) do 5D 85/1.4 to użyj 85/1,8 w obu przypadkach albo poprostu standardowych 50-tek...w każdym bądź razie nie zoomy.

3. wywoływanie RAW z C i N - chyba zostaje PS CS3, a tego nie mam .
    PS CS3 ine polecam lecz softy dedykowane tak jak zresztą niektórzy z forumowiczów

czyli inaczej - robić rózne zdjęcia C5D - na iso 100 i z użyciem 135 mm, a nikonami na iso 200 i z 85 mm? wtedy zestawienie zdjęć będzie zdradzało co jest co, ale będzie to to najwyższa do osiągnięcia jakość z tych body.
    Czy też robić identyczne zdjęcia - na ISO 200 i na 85 mm, można je anonimowo zestawić, ale canonierzy mi zarzucą, że nie wyciskałem wszystkiego z 5D, a z D3 tak.
    Możesz zrobić test podwójny, jeden taki jak zasugerowałem a drugi: "MAX wyciągnięte z puszki+szkło+soft" przy założeniu, że obrazki będą miały tą samą wielkość, ten sam obiekt, rozdzielczość...

pozdrawiam
    "...co to za życie jak się nie ma czasu na życie..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Czułość proponuję ustawić na ISO 200 w jednym i drugim bo gdybyś ustawił 5D na 100 a D3 na 200 to tak jak byś testował te puszki na wysokim ISO ustawiając 5D na 3200 a D3 na 6400.
    warto porównać iso 200. ale warto też porównac to, co na maksa da się z tych puszek wycisnąć, więc najniższe kalbrowane iso.

Domyślnie

Jestem za softami dedykowanymi przez Canona i Nikona Co do ISO to przychylam się do tego, żeby każdego testować na najniższej czułości wyjściowej czyli C-100 a N-200 oraz na 1600 i 3200.

Domyślnie

To jest chyba cała kwintesencja polityki marketingowej. Gdyby producenci tak bardzo słuchali głosów użytkowników to dzisiaj mielibyśmy takie zabawki, że nie trzeba by było ich poprawiać przez 5 nastepnych lat. Niestety nasze marzenia ograniczane są przez politykę marketingową i możliwości producentów. Może się mylę ale tak mi sie wydaje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    warto porównać iso 200. ale warto też porównac to, co na maksa da się z tych puszek wycisnąć, więc najniższe kalbrowane iso.
    Czy tak jak zasugerowałem, dwa testy....Jacku wiem, że to dużo więcej pracy ale będziemy ci wdzięczni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    5D II raczej zadnym wymiataczem byc nie moze, ze wzgledu na zachowanie konkurencyjnosci DsIII i DIII. Pewnie i cos tam poprawia, ale rozsadek mowi ze nie nalezy sie spodziewac rewolucji. Najnowszy DsIII jakos D3 nie odstawia (rozdzielosc ma wieksza, i to wszystko), tazke watpie by zrobił to 5D II. Canon juz odpowiednio ta puszke wypozycjonuje, by jedynkom specjalnie nie zagrazala.
    Zobaczymy. Przypomnę Ci tę dyskusję

Czy 5D skrzywdził 1Ds MkII? Kto potrzebuje wysokiej jakości z matrycy o większej ilości mpx lub/oraz pancernego, uszczelnionego body nadal nie sięgnie po 5D MkII tak jak i nie sięgnął po 5D. Jego pole zainteresowań nadal będzie ograniczone do 1Ds MkIII. Zresztą Smark zapewne nadal będzie oferował kilka rozwiązań znacząco lepszych. Przykładowo system AF. 5D MkII będzie pewnie miał nowy system AF znany z 40D, ale nadal w tym względzie Smark będzie lepszy. Możliwe, że wizjer 5D MkII nadal nie będzie krył 100%. Jednak jeśli cena będzie oscylowała w granicach 8-9k, a jakość obrazu będzie widocznie lepsza niż w przypadku D3 to myślę, że wielu Canonierów, którzy teraz rozważają wyprzedaż klamotów porzuci ten zamiar Aparat nadal służy do robienia zdjęć więc jakość obrazu będzie decydująca. To tylko dywagacje, ale jakoś ciężko mi uwierzyć by Canon przy możliwościach jego matryc dał się Nikonowi rozbujać. Nikon dał mu kopniaka przez co skończyło się karmienie klienta przez rurkę Teraz trzeba łyżeczką

Pytanie kiedy Canon wsprowadzi do swoich korpusów możliwość kalibrowania AF? Jak obstawiacie? Myślę, że następca 400D może już coś w tym względzie oferować
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 16-12-2007 o 16:31

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów