Close

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 120

Domyślnie

zgadzam się ze Smurfem, kolejnego DSLR-a Fuji tak szybko nie wypuści ta firma ma inną politykę niż Nikon czy Canon gdzie poza jedynkami mają wielki segment amatorski (D40 czy 400D) Fuji celuje tylko w jeden fragment tortu

Domyślnie

Dokładnie, Fuji 5 nie jest taki superbiper (i te 6mln) żeby zakasował d200-fakt 200 szumi jak cholera pow 800iso ale kolorki i zakres tonalny ma na takim poziomie,że MOIM zdaniem jedynie na papierze/suchych testach ładniej to wygląda od D200, ale wiadomo- w "terenie" różnie to bywa,
    myslę,że cmos'ik w d300 bedzie na tyle dobry,że dylemat Fuji vs Nikon przestanie istnieć,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buskibj Zobacz posta
    Dokładnie, Fuji 5 nie jest taki superbiper (i te 6mln) żeby zakasował d200-fakt 200 szumi jak cholera pow 800iso ale kolorki i zakres tonalny ma na takim poziomie,że MOIM zdaniem jedynie na papierze/suchych testach ładniej to wygląda od D200,
    Bardzo mocno się mylisz. Pod tym względem na dzien dzisiejszy S3/S5 pro jest niedoscigniony, nawet dla 5 i jedynek Canona czy D2Xs'a
    Ostatnio edytowane przez Smurf ; 17-11-2007 o 23:48
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

W ramach doksztaltu proponuje przeczytac opinie z dpreview forum fuji uzytkownikow S5pro, ktorzy rowniez uzywali D200 / opinie osob pracujacych na obu puszkach pasuja do tego watku zdecydowanie bardziej niz posiadaczy jedynie sluszego D200 a w szczegolnosci tych, ktorym kupno zalecila najukochansza /.
    Analizujac oba forum fuji i nikona - na fuji jest duzo osob , ktore uzytkowalo D200 i przeszlo na S5 - natomiast w druga strone to nie dziala.
    Rownie ciekawa jest lektura allegro a na nim wysyp D200 w stanie jak nowy i przebiegiem 2436 i pol

Smile

Nie przeczę,może Fuji jest lepsze od 200setki, i nikt kto ma ten aparat nie spojrzy na nikona,
    nawet mój ex D80 miał lepszą jakość pow 800iso(jpg) nie zmienia to jednak faktu,że d200 to bdb puszka,
    ja (ubolewam) nie należę do tych szczęśliwców którzy mają możliwość przetestować kilka puszek przed zakupem żeby wybrać tą "właściwą".
    D200 jest młotkiem którym można robić świetne fotki i to jest fakt który nie podlega dyskusji

Domyślnie

OK, czy ktoś dysponuje adresem strony, gdzie można znaleźć rzetelne porównanie D200 z S5 Pro?
    Mam na myśli to samo ujęcie sfotografowane tym samym obiektywem w takich samych warunkach świetlnych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez opiekun Zobacz posta
    OK, czy ktoś dysponuje adresem strony, gdzie można znaleźć rzetelne porównanie D200 z S5 Pro?
    Mam na myśli to samo ujęcie sfotografowane tym samym obiektywem w takich samych warunkach świetlnych.

http://www.kenrockwell.com/fuji/s5.htm
    przejrzyj wszystkie linki z części Performance
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Myślę,że widać przewagę d200, aczkolwiek punkt widzenia zależy od...

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grand Zobacz posta
    Rownie ciekawa jest lektura allegro a na nim wysyp D200 w stanie jak nowy i przebiegiem 2436 i pol
    Naprawdę wierzysz ze to ze wględu na S5 ? Optymista

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów