Close

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Nam wszystkim nikon daje tutaj koperty, żebyśmy dobrze pisali o tym beznadziejnym sprzęcie
    mi d200 kazala kupic moja najukochansza, uleglem
    oczywiscie ze na forum nikona wypowiadamy sie dobrze n atemat tej marki, z jednej prostej przyczyny, bo taki sprzet wlasnie uzywamy, mialem kiedys fuji, bardzo przyzwoity aparat, zdecydowalem sie na nikona bo podoba mi sie jakosc, design i ergonomia, nie bede co chwila zmienial puchy bo wyszlo cos nowego, cieszmy sie tym co mamy, robmy zdjécia i bádzmy z nich dumni, niewazne czy takim czy srakim body i w jakim systemie, ja lubie nikona dlatego go mam, chociaz czasem drazni mnie szum na wysokich iso, ale co, mam sie pociác, zmieniac, latac, miec ciágle dylemat czy dobrze zrobilem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franeq Zobacz posta
    Ciekaw jestem, jak wypadnie d300 vs S5pro ...

Czy ktos moze gdzies slyszal o nowym modelu fuji ?
    tak, bedzie fuji s-milion, z zakresem tonalnym 500 ev, 50 megapixli i bezszumny na iso 50 tys.
    dlaczego tyle osob porownuje tabelki, wykresy, kur..wa, czy wy nie macie co robic ?
    na papierze roznice sá tak male ze musialbyc sléczec z lupá i przegladac kazdy centymetr, jest sens ?

Domyślnie

jacoslavgth:
    Primo, ma sens. 500 EV nie uswiadczysz.

Secundo, zmieniam d70s i to bedzie zakupc na 3-4 lata, nie gonie za nowinkami, ale interesuje mnie DR i szum do 3200 iso max. Fotografuje wesela.

Tertio, domyslam sie, ze Ty nie masz nic ciekawego do roboty, piszac takie bzdety. Hough!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franeq Zobacz posta
    jacoslavgth:
    Primo, ma sens. 500 EV nie uswiadczysz.

Secundo, zmieniam d70s i to bedzie zakupc na 3-4 lata, nie gonie za nowinkami, ale interesuje mnie DR i szum do 3200 iso max. Fotografuje wesela.

Tertio, domyslam sie, ze Ty nie masz nic ciekawego do roboty, piszac takie bzdety. Hough!
    nie bede tego komentowal, widze ze o jednego pieniacz więcej na tym forum, wierz mi ze mam o wiele ciekawsze rzeczy do robienia niz odnoszenie sie do twojego komentarza na temat mojej wypowiedzi, nie bede wchodzi w polemike z osoba, ktora nie rozumie znaczenia w/w slowa.
    btw. moja wypowiedz byla cyniczna, a nazywanie tego bzdetami swiadczy tylko i wylącznie o klasie i kulturze osoby wypowiadającej.

Domyślnie

Szkoda,że wątek 200 vs fuji 5 wywołał leciutkie spięcia,
    d200 czy fuji5- puszki podobne, ale bez dobrego szkła są do dupy,
    kolega ma canona 30D i jedzie na kicie,aż żal d... ściska patrząc na foty z kościoła(taka jakość) dopiero jak podpina eLkę jest co podziwiać,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buskibj Zobacz posta
    Szkoda,że wątek 200 vs fuji 5 wywołał leciutkie spięcia,
    d200 czy fuji5- puszki podobne, ale bez dobrego szkła są do dupy,
    kolega ma canona 30D i jedzie na kicie,aż żal d... ściska patrząc na foty z kościoła(taka jakość) dopiero jak podpina eLkę jest co podziwiać,
    jak ktos lubi to sie sprzecza, zgadzam sie z resztą twojej wypowiedzi buskibj, szklo to podstawa

Domyślnie

Fakt, to obiektyw robi zdjęcie. Jak przeszedłem z sigmy 70-200 2,8 na nikkora (tego z vr) to mnie wgniotło w fotel - różnica obrazowania niebywała.
    Swoją drogą szkoda, że tak dużo bezsensownych/niepotrzebnych wypowiedzi pojawia się w tym potencjalnie bardzo ciekawym wątku.
    Adam

Domyślnie

zerknąłem na allegro i ceny S5Pro zaczynają przypominać te z D200 a dokładnie to nowy stoi tam za 4,8k pamiętam ja na początku były po ponad 6k jak D300 wejdzie do sprzedaży zapewne ceny spadną jeszcze bardziej

a co do samego S5pro to jego plusem i minusem jest matryca, plus to osławiona rozpiętość tonalna i to jakie obrazki generuje, minus to ze 6MP dla niektórych to za mało, no chyba że nie będzie się robiło wielkich formatów z tego albo mocno cropowało

Domyślnie

No właśnie zastanawiam się czy S6 Pro będzie dziedziczył korpus po D300 a matrycę znów dadzą z plusami 'dodatnimi' (rozpiętość) bez plusów 'ujemnych' (liczba pikseli).
    A że chcę się zająć zdjęciami ślubnymi, to nie wiem czy czekać na S6, czy może poprosić, żeby ktoś z USA ściągnął D300...

Witam Wszystkich forumowiczów.

Domyślnie

RAW z S3/S5pro zajmuje 25 MB, jeżeli Fuji za jakieś trzy lata (znając szybkość wprowadzania nowych modeli) wyprodukuje S6 z matrycą super CCD SR - 12 mln pikseli "R" + 12 mln pikseli "S" to RAW będzie miał 50MB i automatycznie jego osławiona szybkość proporcjonalnie spadnie - kto to zaakceptuje?
    Tak na marginesie - S5pro wcale nie jest szybszy od S3pro - ma jedynie większy bufor. Gdyby komuś chcialo sie wydać 300 $ na upgrade bufora w S3pro (Fuji oferuje taką mozliwość) - otrzyma korpus o osiągach praktycznie identycznych z S5pro.
    Ostatnio edytowane przez Smurf ; 17-11-2007 o 20:08
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów