Close

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Zestawienie testowe z "FOTO MAGAZIN", Juli 2007: ...w kateforii jakość obrazu: S5Pro-72%, D200-78%.....
    ocena na fotopolis:
    C 40 D http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6374&p=7 jakość zdjęć 73%
    N D3 http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6571&p=3 jakość zdjęć 71%
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cóś mi się zdaje, że ta rozmowa (zwłaszcza jjj vs cygan) do niczego nie zmierza.
    Temat to przecież porównanie D200 z s5 i osobiste wycieczki niczego nie dodają.
    Ponieważ było to już wałkowane (oba aparaty nowościami nie są) myśle, że można pokusić się o podsumowanie:
    Obie puchy to mechanicznie to samo, co prawda pojawiają się głosy o mówiące, że AF w fuji jest wolniejszy.
    Matryca/przetwornik: D200 - większa ilość pixeli, więcej drobnych szczegółów, s5 połowę większa dynamika, wydobywająca więcej szczegółów tam, gdzie w nikonie jest już czerń/biel. Nikon jest aparatem dużo bardziej wszechstronnym, do wszystkiego a co za tym idzie w każdej kategorii jest dobry. Fuji jest mocno ukierunkowany na zdjęcia ludzi (kolor skóry!), zwłaszcza robione w kiepszkich warunkach oświetleniowych. Jest w tym świetny, przez co w wielu innych działach jest tylko wystarczająco dobry, lub przeciętny (np, reportaż, sport). Obraz z fuji jest najbardziej zbliżony do uzyskiwanego z kliszy, co jest zarówno zaletą jak i wadą.
    Oba aparaty są naprawdę bardzo dobre i jednoznaczna odpowiedź na pytanie który lepszy nie istnieje. Pozwolę sobie na mały OT - kilka razy robiliśmy testy porównawcze, co lepsze - subaru impreza, czy mitsubishi evo (tor, trasa, pomiary, zaproszeni kierowcy rajdowi i wyścigowi, itd) i gdybym miał kasę na takie auto, to nie wiem które bym kupił... pewnie jakiegoś saaba...
    Adam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Widzisz, pogubiłeś się w treści... Przeczytaj jeszcze raz wszystkie moje posty w tym wątku i zacytuj mi gdzie pisałem o uniwersalnym aparacie. Tak każdy kupuje takie narzędzie jakiego potrzebuje a to, że więcej osób kupuje D200 niz S3 czy S5 na pewno nie świadczy o tym, że Fuji jest lepszy co starasz się nieudolnie udowodnić lub wmówić.
    ps. Jechałem kiedyś porsche ale nie staram się na forum motoryzacyjnym udawadniać jego wyższości nad ferrari...
    Ja użyłem tego słowa w odpowiedzi na twoje wcześniej cytowane słowa, jeżeli przeczytałbyś całe moje zdanie z tamtego posta może byś zrozumiał dlaczego tak a nie inaczej napisałem. Nie próbuj mi wmówić jakobym zachwalał Fuji bo nie napisałem tego ani razu a twoje stwierdzenie że skoro więcej osób kupuje D200 niż S3/5 i robią nim "najfajniejsze zdjęcia" pominę milczeniem bo nie chce szydzić z twojej niekompetencji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ocena na fotopolis:
    C 40 D http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6374&p=7 jakość zdjęć 73%
    N D3 http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6571&p=3 jakość zdjęć 71%
    Tak, Jacku to właśnie ja jako pierwszy to podałem w innym wątku...: http://forum.nikon.org.pl/showthread...850#post478850
    fotopolis to nie "foto magazin"...
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 16-11-2007 o 15:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cygan Zobacz posta
    Ja użyłem tego słowa w odpowiedzi na twoje wcześniej cytowane słowa, jeżeli przeczytałbyś całe moje zdanie z tamtego posta może byś zrozumiał dlaczego tak a nie inaczej napisałem. Nie próbuj mi wmówić jakobym zachwalał Fuji bo nie napisałem tego ani razu a twoje stwierdzenie że skoro więcej osób kupuje D200 niż S3/5 i robią nim "najfajniejsze zdjęcia" pominę milczeniem bo nie chce szydzić z twojej niekompetencji.
    Kolego szydzic to mażna, ale z Twojej inteligencji a właściwie jej bardzo niskiego poziomu. Próbujesz ludziom "wkładać w usta" coś czego nie napisali.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Cóś mi się zdaje, że ta rozmowa (zwłaszcza jjj vs cygan) do niczego nie zmierza.
    Temat to przecież porównanie D200 z s5 i osobiste wycieczki niczego nie dodają.
    Ponieważ było to już wałkowane (oba aparaty nowościami nie są) myśle, że można pokusić się o podsumowanie:
    Obie puchy to mechanicznie to samo, co prawda pojawiają się głosy o mówiące, że AF w fuji jest wolniejszy.
    Matryca/przetwornik: D200 - większa ilość pixeli, więcej drobnych szczegółów, s5 połowę większa dynamika, wydobywająca więcej szczegółów tam, gdzie w nikonie jest już czerń/biel. Nikon jest aparatem dużo bardziej wszechstronnym, do wszystkiego a co za tym idzie w każdej kategorii jest dobry. Fuji jest mocno ukierunkowany na zdjęcia ludzi (kolor skóry!), zwłaszcza robione w kiepszkich warunkach oświetleniowych. Jest w tym świetny, przez co w wielu innych działach jest tylko wystarczająco dobry, lub przeciętny (np, reportaż, sport). Obraz z fuji jest najbardziej zbliżony do uzyskiwanego z kliszy, co jest zarówno zaletą jak i wadą.
    Oba aparaty są naprawdę bardzo dobre i jednoznaczna odpowiedź na pytanie który lepszy nie istnieje. Pozwolę sobie na mały OT - kilka razy robiliśmy testy porównawcze, co lepsze - subaru impreza, czy mitsubishi evo (tor, trasa, pomiary, zaproszeni kierowcy rajdowi i wyścigowi, itd) i gdybym miał kasę na takie auto, to nie wiem które bym kupił... pewnie jakiegoś saaba...
    Adam

Dzieki za ta wypowiedz, chyba najrozsadniejsza w calym tym watku.
    C 5D Mark II / C 40D /C 35mm, C 17-55 IS USM/ C430 EX II/ Lumix GH4 + 35-100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dariusz Walus Zobacz posta
    Dzieki za ta wypowiedz, chyba najrozsadniejsza w calym tym watku.
    zgadzam sie

Domyślnie

i znów sie okazuje ze na forum nikona dobry to tylko nikon. śmieszne dzisiaj kiedy aparaty wymyśla marketingowcy najważniejsze jest kurczowe przywiązanie do marki? testy tastami i ile dany dystrybutor włoży w koperte to taki wynik jakości aparatu. skąd to wiem ano z tąd że pracuje w takiej gazecie od testów tyle ze sprzętu hi fi. i co dalej myślicie ze test są obiektywne?
    co ja robie na forum skoro go krytykuje? bo szukałem sympatyków marki anie zagorzałych szalikowców zdolnych wydłubać oko za złe słowo na d200. ... no cóż może takie czasy
    druga strona mocy, canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mike Zobacz posta
    i znów sie okazuje ze na forum nikona dobry to tylko nikon. śmieszne dzisiaj kiedy aparaty wymyśla marketingowcy najważniejsze jest kurczowe przywiązanie do marki? testy tastami i ile dany dystrybutor włoży w koperte to taki wynik jakości aparatu. skąd to wiem ano z tąd że pracuje w takiej gazecie od testów tyle ze sprzętu hi fi. i co dalej myślicie ze test są obiektywne?
    co ja robie na forum skoro go krytykuje? bo szukałem sympatyków marki anie zagorzałych szalikowców zdolnych wydłubać oko za złe słowo na d200. ... no cóż może takie czasy
    Nam wszystkim nikon daje tutaj koperty, żebyśmy dobrze pisali o tym beznadziejnym sprzęcie

Domyślnie

Ciekaw jestem, jak wypadnie d300 vs S5pro ...

Czy ktos moze gdzies slyszal o nowym modelu fuji ?

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów