Close

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cygan Zobacz posta
    dla niektórych to jest w?as´nie fotografia gazetki, tes´ciki, porównywanie ficzerków, rozmowy o aparatach i szk?ach. Niektórzy zapominaja˛ z˙e w tym wszystkim chodzi o zdje˛cia.
    i to by bylo na tyle. / tez cytat /

Domyślnie

dla niektórych to jest właśnie fotografia gazetki, teściki, porównywanie ficzerków, rozmowy o aparatach i szkłach. Niektórzy zapominają że w tym wszystkim chodzi o zdjęcia.
    Chyba nie zrozumiałeś... Podałem przykład z magazynu, wynik procentowy, bo to jest obiektywny konkret a nie jakiś bełkot, że ktoś przekonuje wszystkich do czegoś wirtualnego (jak np. magiczne przejścia tonalne które niby S5 posiada)...
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 16-11-2007 o 13:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    swietny aparat w rekach kiepskiego fotografa to nadal tylko swietny aparat, a co ze zdjéciami?
    d200, d300, s3pro, s5pro to tylko fajne puchy, ale nie dajá pomyslu na zdjécie, mase jest fot na tym forum robionych super puchami i co z tego ? kiepskie, nudne zdjécia, bez polotu i pomyslu, a wiele osob jak stig czy sailor robi swietne zdjécia d200 (o sobie nie wspomne bo jestem skromny ) i jakos nikt z nich nie narzeka.
    Dokładnie, ludzie którzy robią tutaj najfajniejsze zdjęcia używają dużo częściej D200 niż S3 lub S5 (nawet razem wziętych)...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Chyba nie zrozumiałeś... Podałem przykład z magazynu, wynik procentowy, bo to jest obiektywny konkret a nie jakiś bełkot, że ktoś przekonuje wszystkich do czegoś wirtualnego (jak np. magiczne przejścia tonalne które niby S5 posiada)...
    dla mnie "obiektywnym konkretem" są zdjęcia wiem jestem dziwny wolę oglądać zdjęcia niż słupki

Dokładnie, ludzie którzy robią tutaj najfajniejsze zdjęcia używają dużo częściej D200 niż S3 lub S5 (nawet razem wziętych)...
    myślę że ludzie dużo częściej używają głowy a aparat jest narzędziem które im ułatwia pracę. Jedni wybiorą D200 inni Fuji S3-S5. Każdy ma określone wymagania co do narzędzia więc nie wmawiaj innym że jest jeden uniwersalny aparat który te wymagania spełnia bo tak nie jest.

Domyślnie

dla mnie "obiektywnym konkretem" są zdjęcia wiem jestem dziwny wolę oglądać zdjęcia niż słupki

myślę że ludzie dużo częściej używają głowy a aparat jest narzędziem które im ułatwia pracę. Jedni wybiorą D200 inni Fuji S3-S5. Każdy ma określone wymagania co do narzędzia więc nie wmawiaj innym że jest jeden uniwersalny aparat który te wymagania spełnia bo tak nie jest.
    Tak, ale zanim wybiorą narzędzie to je sprawdzają i decydują które będzie lepsze... Co do oceny zdjęc zgoda tylko to jest subiektywne, zwłaszcza jak niektóre osoby widzą coś czego nie widzą inni i im wmawiają, że to jest...
    ps.A gdzie ja wg. ciebie mówię/piszę, że jest jakiś uniwersalny aparat??? Tak jesteś chyba dziwny (jak sam piszesz), bo nie CZYTASZ ZE ZROZUMIENIEM!!!
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 16-11-2007 o 14:31

Domyślnie

Tak, ale zanim wybiorą narzędzie to je sprawdzają i decydują które będzie lepsze... Co do oceny zdjęc zgoda tylko to jest subiektywne, zwłaszcza jak niektóre osoby widzą coś czego nie widzą inni i im wmawiają, że to jest...
    ps.A gdzie ja wg. ciebie mówię/piszę, że jest jakiś uniwersalny aparat??? CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!!!
    czyli twierdzisz że osoby które nie wybrały D200 nie sprawdziły Fuji przed przed zakupem tylko brały w ciemno ? Ocena zdjęć jest zawsze subiektywna jednak zawsze będzie bardziej obiektywna od testów robionych przez gazetki czy portale bo aparatem poznawczym są moje oczy i mój mózg i to ja decyduję czy te zdjęcia do mnie przemawiają czy właśnie tego chcę od mojego przyszłego narzędzia.

poniżej proszę bardzo może czas się nauczyć pisać ze zrozumieniem

Domyślnie

czyli twierdzisz że osoby które nie wybrały D200 nie sprawdziły Fuji przed przed zakupem tylko brały w ciemno ? Ocena zdjęć jest zawsze subiektywna jednak zawsze będzie bardziej obiektywna od testów robionych przez gazetki czy portale bo aparatem poznawczym są moje oczy i mój mózg i to ja decyduję czy te zdjęcia do mnie przemawiają czy właśnie tego chcę od mojego przyszłego narzędzia.

poniżej proszę bardzo może czas się nauczyć pisać ze zrozumieniem
    Są tacy którzy wybierają nawet np. Samsungi i inne. I czego to wg. Ciebie dowodzi. Kupujesz co chcesz to jest twoja sprawa. No i co jest tam przeze mnie napisane wg. ciebie? Bo ja nie widzę, żebym napisał o tym, że są aparaty uniwersalne, ...chociaż może są, ale ja o tym nic nie pisałem. Tak ciężko ci to czytając zrozumieć?
    Co do obiektywności to jest rzeczą oczywistą, że bardziej wierzę niezależnym testą niż osobą które bronią jakiegoś aparatu dlatego, że go posiadają
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 16-11-2007 o 14:49

Domyślnie

Miałem już D70 i D200. Stanę tutaj jednak po stronie Fuji. Mam ich obecnie 3 sztuki -Fuji S3 Pro. Kiedy miałem Nikony to szumy w kościołach i wieczorem zabijały moje zdjęcia. Od kiedy mam Fuji nie ma takiej sytuacji. Nie mówię że Fuji nie ma wad, bo np.średnio działa TTL z SB800. Obraz jednak jest z jpg piękny ,a co najmniej wyśmienity z RAW. Każdy kto poznał możliwości Fuji S3 i S5 tęskni tylko za pełną klatką i 12 mpg matrycą. Reszta to ideał.

Domyślnie

Są tacy którzy wybierają nawet np. Samsungi i inne. I czego to wg. Ciebie dowodzi. Kupujesz co chcesz to jest twoja sprawa. No i co jest tam przeze mnie napisane wg. ciebie? Bo ja nie widzę, żebym napisał o tym, że są aparaty uniwersalne, ...chociaż może są, ale ja o tym nic nie pisałem. Tak ciężko ci to czytając zrozumieć?
    Co do obiektywności to jest rzeczą oczywistą, że bardziej wierzę niezależnym testą niż osobą które bronią jakiegoś aparatu dlatego, że go posiadają
    a czego ty chciałeś dowieść swoimi wypowiedziami ? Napisałem wcześniej że każdy kupuje takie narzędzie jakiego potrzebuje, co było odpowiedzią na twoje bzdurne sugestie że
    ludzie którzy robią tutaj najfajniejsze zdjęcia używają dużo częściej D200 niż S3 lub S5 (nawet razem wziętych)
    nie chce mi się znów cytować twoich wcześniejszych wypowiedzi bo poświęciłem im taką ilość czasu na jaką zasługują a może nawet więcej. Widzę że mamy różne pojęcia obiektywizmu, cóż życzę powodzenia.

PS nie posiadam fuji tylko starego dobrego D50, jednak miałem kiedyś okazję robić zdjęcia S3 i było to miłe doświadczenie do którego chętnie bym wrócił.

Domyślnie

a czego ty chciałeś dowieść swoimi wypowiedziami ? Napisałem wcześniej że każdy kupuje takie narzędzie jakiego potrzebuje, co było odpowiedzią na twoje bzdurne sugestie że nie chce mi się znów cytować twoich wcześniejszych wypowiedzi bo poświęciłem im taką ilość czasu na jaką zasługują a może nawet więcej. Widzę że mamy różne pojęcia obiektywizmu, cóż życzę powodzenia.

PS nie posiadam fuji tylko starego dobrego D50, jednak miałem kiedyś okazję robić zdjęcia S3 i było to miłe doświadczenie do którego chętnie bym wrócił.
    Widzisz, pogubiłeś się w treści... Przeczytaj jeszcze raz wszystkie moje posty w tym wątku i zacytuj mi gdzie pisałem o uniwersalnym aparacie. Tak każdy kupuje takie narzędzie jakiego potrzebuje a to, że więcej osób kupuje D200 niz S3 czy S5 na pewno nie świadczy o tym, że Fuji jest lepszy co starasz się nieudolnie udowodnić lub wmówić.
    ps. Jechałem kiedyś porsche ale nie staram się na forum motoryzacyjnym udawadniać jego wyższości nad ferrari...
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 16-11-2007 o 15:13

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów