Close

Strona 1901 z 1914 PierwszyPierwszy ... 9011401180118511891189919001901190219031911 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19 001 do 19 010 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morzon Zobacz posta
    A7III w super cenie obecnie, da się za 5500-5700 kupić nówkę po rabatach i cashbacku.
    A7IV prawie 2x więcej...

Btw - możecie któryś sklep polecić, gdzie warto pytać o jakieś sensowniejsze ceny przy większy zakupach (2 body i 4-5 szkieł)? Póki co w jednym ze znanych sklepów (gdzie akurat znajomy pracuje) czekam i czekam na ofertę, ale cierpliwość mi się już kończy, więc może gdzieś indziej uderzę. Z nikonem wiem, że FotoPoker się na grupkach fejsowym udzielał i zapraszał na priv po lepsze ceny, ale nie wiem jak w przypadku sony.
    Ja parę lat temu zbierałem oferty na takie większe zakupy Sony i wygrał u mnie fotoaparaciki.pl. Super dużych różnic nie było, ale ten dał najlepszą ofertę. Sprzęt zamawiałem on-line, odbierałem osobiście.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Carax Zobacz posta
    Polecam cyfrowe.pl. Dostałem od nich najlepszą ofertę, a zapytanie wysłałem do kilku najpopularniejszych sklepów. Możesz pytań bezpośrednio na FB użytkownika: James Gąsiorowski z cyfrowe.pl. Udziela się na grupie Canona, ale rabat może załatwić na sprzęt również innych firm.
    No, dostałem od nich dzisiaj ofertę i urwali się z choinki - A7III zaproponowali za 8400 (wtf?!), a za Sony 85 1.8 2600zł. Reszta rzeczy w standardowych cenach, więc żaden biznes. Niezbyt zachęcające podejście. Skończy się pewnie kupnem każdej rzeczy w innym sklepie gdzie akurat danego dnia będzie najniższa cena na ceneo. Wolałbym zbiorczo temat ogarnąć w jednym miejscu, ale jak żadnemu sklepowi nie zależy na zgarnięciu klienta na większy zakup to nie będę się sam narzucał.

Cytat Zamieszczone przez manat Zobacz posta
    Ja parę lat temu zbierałem oferty na takie większe zakupy Sony i wygrał u mnie fotoaparaciki.pl. Super dużych różnic nie było, ale ten dał najlepszą ofertę. Sprzęt zamawiałem on-line, odbierałem osobiście.
    To był mój pierwszy wybór, bo mam tam znajomego, więc wolę kupić w takim miejscu z którym mam cokolwiek wspólnego, ale 3 tygodnie czekam, aż mi tamtejszy szef przygotuje ofertę Serio, nie wiem o co chodzi z tymi sklepami...
    Ostatnio edytowane przez morzon ; 18-05-2023 o 15:03

Domyślnie

No, dostałem od nich dzisiaj ofertę i urwali się z choinki - A7III zaproponowali za 8400 (wtf?!)...
    Aż sprawdziłem czy dziś nie 1 kwietnia Bo brzmi jak żart.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Aż sprawdziłem czy dziś nie 1 kwietnia Bo brzmi jak żart.
    Na ceneo musiałem kliknąć kolejną stronę ofert, bo nie zmieścili się w pierwszych 15 wynikach (wszystkie ok 1000zł niższe).

Domyślnie

Handel przez Internet to patohandel.
    PS EOT.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

No, dostałem od nich dzisiaj ofertę i urwali się z choinki - A7III zaproponowali za 8400 (wtf?!), a za Sony 85 1.8 2600zł. Reszta rzeczy w standardowych cenach, więc żaden biznes. Niezbyt zachęcające podejście. Skończy się pewnie kupnem każdej rzeczy w innym sklepie gdzie akurat danego dnia będzie najniższa cena na ceneo. Wolałbym zbiorczo temat ogarnąć w jednym miejscu, ale jak żadnemu sklepowi nie zależy na zgarnięciu klienta na większy zakup to nie będę się sam narzucał.
    To był mój pierwszy wybór, bo mam tam znajomego, więc wolę kupić w takim miejscu z którym mam cokolwiek wspólnego, ale 3 tygodnie czekam, aż mi tamtejszy szef przygotuje ofertę Serio, nie wiem o co chodzi z tymi sklepami...
    Chyba podnieśli sobie cenę o Cashback W moim przypadku dostałem najlepszą ofertę z cyfrowe, ale jak widać nie zawsze tak musi być i warto pytać w innych sklepach.

Domyślnie

Kończąc temat zakupowy, wrzucę podsumowanie, może komuś przyda się na przyszłość (choć to pewnie zmienia się po czasie):

- Fotoforma: zaproponowali najlepsze ceny, w przypadku dwóch rzeczy zdecydowanie poniżej wszystkich innych ofert (tych z ceneo jak i tych które dostałem indywidualnie), reszta normalnie niskie (że taniej nie ma oprócz ew jakichś szemranych sprzedawców) zatem robię u nich zakupy (oprócz a7iii).
    - Fotoplus: w miarę okej, byłby to mój drugi wybór jakby coś z FF nie pykło. W sumie zamówię u nich A7III, bo akurat mają na stanie, a w FF dopiero za tydzień mają mieć dostawę. Na plus jest to, że w FP do aparatu można dokupić CaptureOne23 za 399zł, więc to spora okazja (a kupić muszę, bo mam wersję tylko pod nikona, dlatego mam dodatkowe 600zł oszczędności).
    - Cyfrowe: szkoda gadać, ceny z kosmosu.
    - Fotoaparaciki: dramat, 3 tyg nie mogli sklecić maila z ofertą (do dzisiaj nie mam). Z każdego innego sklepu w ciągu 24h miałem odpowiedź z indywidualną wyceną.

Teraz pytanie o akcesoria - aku, ładowarkę
    Dobrze kojarzę, że do A7III nie dają ładowarki w zestawie? Coś konkretnego polecacie?
    Aku - pewnie zamienniki dokupię, Patona ma chyba dobre opinie, macie z nimi jakieś doświadczenie?

Domyślnie

A nie daje Sony dalej voucherów na obiektywy po zakupie aparatu i zarejestrowaniu u nich? Jak kupowałem w SCenter to tak było , 3x250zl o ile pamiętam. Zamennik mam Newell plus, nic się nie dzieje, ale bateria trzyma tak długo że użyłem go ledwie parę razy.

- - - - kolejny post - - - - - -

Aha, ładowanie bezpośrednio aparatu zwykłą ładowarką od telefonu jest na tyle wygodne, że może z raz czy dwa użyłem ładowarki. Dokupiłem na Amazon taką popierdułkę Duracella, o ile pamiętam. Zaleta dla mnie to że jest malutka i działa, kosztowała z 50 zł.
    Ps. Sprawdzane z AIV, ale bateria ta sama.

Domyślnie

Kończąc temat zakupowy, wrzucę podsumowanie, może komuś przyda się na przyszłość (choć to pewnie zmienia się po czasie):

- Fotoforma: zaproponowali najlepsze ceny, w przypadku dwóch rzeczy zdecydowanie poniżej wszystkich innych ofert (tych z ceneo jak i tych które dostałem indywidualnie), reszta normalnie niskie (że taniej nie ma oprócz ew jakichś szemranych sprzedawców) zatem robię u nich zakupy (oprócz a7iii).
    - Fotoplus: w miarę okej, byłby to mój drugi wybór jakby coś z FF nie pykło. W sumie zamówię u nich A7III, bo akurat mają na stanie, a w FF dopiero za tydzień mają mieć dostawę. Na plus jest to, że w FP do aparatu można dokupić CaptureOne23 za 399zł, więc to spora okazja (a kupić muszę, bo mam wersję tylko pod nikona, dlatego mam dodatkowe 600zł oszczędności).
    - Cyfrowe: szkoda gadać, ceny z kosmosu.
    - Fotoaparaciki: dramat, 3 tyg nie mogli sklecić maila z ofertą (do dzisiaj nie mam). Z każdego innego sklepu w ciągu 24h miałem odpowiedź z indywidualną wyceną.

Teraz pytanie o akcesoria - aku, ładowarkę
    Dobrze kojarzę, że do A7III nie dają ładowarki w zestawie? Coś konkretnego polecacie?
    Aku - pewnie zamienniki dokupię, Patona ma chyba dobre opinie, macie z nimi jakieś doświadczenie?
    Dzięki za świeże info na temat ofert z różnych popularnych sklepów.

Domyślnie

...Dobrze kojarzę, że do A7III nie dają ładowarki w zestawie?
    Sony najlepsza eko frendly firma i dają tylko zasilacz sieciowy. A co do baterii to ja bym chyba dołożył do oryginału. Jakoś się obawiam o te zamienniki, że kiedyś szczęście się odwróci i usmaży taki gagatek bebechy 7ki. Obawy pewnie nieuzasadnione, ale...

Strona 1901 z 1914 PierwszyPierwszy ... 9011401180118511891189919001901190219031911 ... OstatniOstatni