Szukaj
No, dostałem od nich dzisiaj ofertę i urwali się z choinki - A7III zaproponowali za 8400 (wtf?!), a za Sony 85 1.8 2600zł. Reszta rzeczy w standardowych cenach, więc żaden biznes. Niezbyt zachęcające podejście. Skończy się pewnie kupnem każdej rzeczy w innym sklepie gdzie akurat danego dnia będzie najniższa cena na ceneo. Wolałbym zbiorczo temat ogarnąć w jednym miejscu, ale jak żadnemu sklepowi nie zależy na zgarnięciu klienta na większy zakup to nie będę się sam narzucał.
To był mój pierwszy wybór, bo mam tam znajomego, więc wolę kupić w takim miejscu z którym mam cokolwiek wspólnego, ale 3 tygodnie czekam, aż mi tamtejszy szef przygotuje ofertęSerio, nie wiem o co chodzi z tymi sklepami...
Ostatnio edytowane przez morzon ; 18-05-2023 o 15:03
Handel przez Internet to patohandel.![]()
PS EOT.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Kończąc temat zakupowy, wrzucę podsumowanie, może komuś przyda się na przyszłość (choć to pewnie zmienia się po czasie):
- Fotoforma: zaproponowali najlepsze ceny, w przypadku dwóch rzeczy zdecydowanie poniżej wszystkich innych ofert (tych z ceneo jak i tych które dostałem indywidualnie), reszta normalnie niskie (że taniej nie ma oprócz ew jakichś szemranych sprzedawców) zatem robię u nich zakupy (oprócz a7iii).
- Fotoplus: w miarę okej, byłby to mój drugi wybór jakby coś z FF nie pykło. W sumie zamówię u nich A7III, bo akurat mają na stanie, a w FF dopiero za tydzień mają mieć dostawę. Na plus jest to, że w FP do aparatu można dokupić CaptureOne23 za 399zł, więc to spora okazja (a kupić muszę, bo mam wersję tylko pod nikona, dlatego mam dodatkowe 600zł oszczędności).
- Cyfrowe: szkoda gadać, ceny z kosmosu.
- Fotoaparaciki: dramat, 3 tyg nie mogli sklecić maila z ofertą (do dzisiaj nie mam). Z każdego innego sklepu w ciągu 24h miałem odpowiedź z indywidualną wyceną.
Teraz pytanie o akcesoria - aku, ładowarkę
Dobrze kojarzę, że do A7III nie dają ładowarki w zestawie? Coś konkretnego polecacie?
Aku - pewnie zamienniki dokupię, Patona ma chyba dobre opinie, macie z nimi jakieś doświadczenie?
A nie daje Sony dalej voucherów na obiektywy po zakupie aparatu i zarejestrowaniu u nich? Jak kupowałem w SCenter to tak było , 3x250zl o ile pamiętam. Zamennik mam Newell plus, nic się nie dzieje, ale bateria trzyma tak długo że użyłem go ledwie parę razy.
- - - - kolejny post - - - - - -
Aha, ładowanie bezpośrednio aparatu zwykłą ładowarką od telefonu jest na tyle wygodne, że może z raz czy dwa użyłem ładowarki. Dokupiłem na Amazon taką popierdułkę Duracella, o ile pamiętam. Zaleta dla mnie to że jest malutka i działa, kosztowała z 50 zł.
Ps. Sprawdzane z AIV, ale bateria ta sama.
Skontaktuj się z nami