Close

Strona 901 z 1914 PierwszyPierwszy ... 401801851891899900901902903911951100114011901 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 001 do 9 010 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    Hej, ktoś tu polecał szpatułki do czyszczenia matrycy. To te od Rotina? Jaki zestaw najlepiej kupić, tj. same szpatułki czy z płynem, bo nie wiem, czy są już czymś nasączane? Z tego co widzę, to najtaniej pięć szpatułek po 60 zł i do tego płyn za 30 jeszcze?
    Ja polecałem produkty ROTINa do momentu aż użyłem ich na matrycy A7R2 -tutaj zrobiła mi się masakra i nie obyło się bez serwisu. Z nikonem nigdy nie miałem problemów używając rotina.
    A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2

Domyślnie

Podczas czyszczenia, pamiętajcie o zablokowaniu sensora!!!
    Dotyczy aparatów ze stabilizacją.
    Od 15 minuty:
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

batis 85 + pierścień pośredni (pierwsza próba)

Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag

Domyślnie

Fajny owad ☺ Jestem właśnie na "zakupie" pierscieni. Możesz się pochwalić co kupiłeś i porównać szybkość af do np...... fujinona 60 z pierścieniami, któremu mieli, nazwy których już nie pomnę

Wysłane z mojego SM-T530 przy użyciu Tapatalka
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta
    Fajny owad ☺ Jestem właśnie na "zakupie" pierscieni. Możesz się pochwalić co kupiłeś i porównać szybkość af do np...... fujinona 60 z pierścieniami, któremu mieli, nazwy których już nie pomnę

Kupiłem takie i są do dupy. Pojedyńczo jak cię mogę, ale sprzężone się rozłączają. Zdecydowanie nie polecam tego szitu! :
    http://www.ebay.com/itm/Commlite-Aut...oAAOSw2XFUcARh
    Myslę, że z tanich te są dobre, ale jak brałem swoje to chyba tych nie było, albo mi na ślipia padło
    http://www.ebay.com/itm/Electronic-A...EAAOxyshFReQCU

- - - - kolejny post - - - - - -

Wiem, że pudło

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta

Wydaje się szybciej i stabilizacja fajnie daje radę.
    Zdjęcia powyżej robiłem na mf. Ale np. statecznego motylka, to myślę, że bez stresu można z af strzelać.
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 23-07-2017 o 03:22

Domyślnie

Co to znaczy, że się rozłączają? Tracą połączenie elektryczne, czy rozłącza się połączenie mechaniczne?

Bo np. w przypadku Samsunga NX i pierścieni, aparat nie wykryje obiektywu, jeśli wymieni się obiektyw nie zdejmując pierścienia z aparatu, albo dołoży się pierścień czy odejmie się pierścień - w każdym razie chodzi o to, że konieczne jest przy każdej zmianie albo wyłączenie i włączenie aparatu, albo wyjęcie i włożenie tego, co jest wetknięte w aparat.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Mechanicznie, bolec jest krótki i frezowanie w plastiku. Zaskoczą, ale jak okręcić to puszcza. Dzieje się tak jest tylko w połączeniu dwóch pierścieni.
    Połaczenie obiektyw- pierścień- body się nie rozpina.

Elektrycznie jest ok.

Domyślnie

Aha.
    Ale zdjęcia fajne.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Podczas czyszczenia, pamiętajcie o zablokowaniu sensora!!!
    Dotyczy aparatów ze stabilizacją.
    Od 15 minuty:
    Meli, znaczy że czyści się na włączonym aparacie? Czy to aby bezpieczne?

No i pytanie, czy wyczyściłbym tym matrycę a6000 tyle że wówczas z góry na dół a nie z boku na bok. Czy to ma jakieś znaczenie, bo mi się nie chce kupować szpatułek osobno do apsc i osobno do ff.
    Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!

Domyślnie

Dokładnie, bo inaczej to matryca się porusza i można coś uszkodzić.
    Poza tym, płynu dajesz jedną, dwie krople.
    Moim zdaniem wyczyścisz, ale chyba szpatułki do ff są droższe.

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Aha.
    Ale zdjęcia fajne.
    Trochę nietrafione z ostrością, ale to pierwszy raz się tak bawiłem z sony.
    Chciałem złapać w locie, ale z takim lagiem to jest prawdopodobieństwo zajechania migawki
    zanim się dobrze trafi
    W sumie batis plus pierścień i tryb apsc może udawać makro.
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 23-07-2017 o 18:31 Powód: k

Strona 901 z 1914 PierwszyPierwszy ... 401801851891899900901902903911951100114011901 ... OstatniOstatni