Nie ma jak a7RII... ładowarka, 2 oryginalne baterie![]()
Szukaj
Nie ma jak a7RII... ładowarka, 2 oryginalne baterie![]()
W a7RIII ładowarka też była w zestawie, ale bateria tylko jedna. Ja jednak kupuję oryginały, zwłaszcza że w III wystarczy jedna zapasowa, a nie dwie jak w I..
Nie pomoże sprzętu kupa, jak fotograf d...a...
Mnie wystarcza 0 zapasowychfz100 ma 2x większą pojemność niż fz50, ale w praktyce starcza mi na kilka razy więcej zdjęć w porównaniu do bateryjki A7 klasik, która się rozładowywała nawet od patrzenia na nią
![]()
Ładowarkę polecam taką https://allegro.pl/oferta/ladowarka-...a9-10772956711
Mam i jako jedna z niewielu małych na 2 baterie, ładuje obie 1A - czas ładowania ok 3-4h do pełna. Podpinasz aparat oraz 2 baterie do ładowarki i 3 baterie gotowe po ok3h.
Zalety możliwość ładowania USB B oraz C , powerbank, w samochodzie, gdzie tylko masz prąd.
Minus - podpinając kabel z ekranikiem widać dziwnie skokowe ładowania, aparat pobiera jednolitą ilość W.
W zestawie z a7IV masz kabel do ładowania i tyle
Co kupujesz? Jakie zabawki?![]()
Wiem że niektórzy mają dosyć moich flar na zdjęciach. Trudno
Tutaj voigtlander 75mm 1.5
Lampki godox (takie świecące "pałki") umieszczone tuż przy obiektywie
https://youtu.be/KMbxov3cBbA
Dla niecierpliwych właściwy fragment od 1.12
mi oryginalna Sony https://www.sony.pl/electronics/apar...etails_default ładuje niecałe 2h
te co podałeś to niby 1A na kanał, trochę słabo ale jeśli czas nie goni to będzie ok.
ale ładuje jeden aku, więc oba w takim samym czasie + trzeba pamiętać aby przełożyć
No i cena... kwestia potrzeb, ja jestem turbo zadowolony bo mała, malutka i ładowanie wszędzie - w plecaku z powerbanku - super sprawa
Chyba się skończyła ta promka już, ale to by nie wiele zmieniało, bo z obiektywów Sony będę miał tylko jedenNa ktory i tak dostałem cenę lepszą niż ten cashback.
A7rV & A7III, T17-28, Sigma 35 1.4, Sy 50 1.4 II, Sony 85 1.8. Planowałem jeszcze tego Samyanga 35-150, ale coś się zaczęło pojawiać trochę negatywnych opinii o działaniu AF, więc na razie się wstrzymuję i poczekam na więcej recenzji albo jakiś update FW, który to może poprawi. Tamron już trochę przekracza budżet na szkło, które nie będzie moim podstawowym. Kusi mnie natomiast jakieś 135 1.8, ale nie wszystko na raz - póki co potrzebowałem podstawowy zestaw na którym pracuję na co dzień w 90% sytuacji, na fanaberie przyjdzie czas
Odpowiadając zbiorczo odnośnie tych aku - widzę, że muszę się przestawić z myśleniem z nikona (Z6/Z5), bo tutaj musiałem mieć sporo tych zapasowych aku, jednak żarło to baterie dość mocno. Wychodzi na to, że jeden na zapas to i tak całkiem sporo, co mnie pozytywnie zaskakuje. W takim razie pewnie dokupię 2szt, żeby na każda puszkę były po 2 i powinno być git. Wiadomo, muszę przetestować samemu, bo może jakoś mój workflow pożera więcej prądu (choć nie sądzę). Co do ładowarek to w sumie chyba do rV dają w zestawie, więc może się obejdzie, zwłaszcza z tą opcją ładowania w aparacie.
Z ciekawości zapytuję, o Vitku 16/1.8 z filtrami 77mm i Sigmie 14/1.4 DG DN szanowni Soniarzowcy słyszeli?![]()
Skontaktuj się z nami