Close

Strona 1900 z 1914 PierwszyPierwszy ... 9001400180018501890189818991900190119021910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18 991 do 19 000 z 19131

Domyślnie

no niestety podgląd zdjęć słabiutki.
    Druga sprawa to upakowanie większej liczny pikseli dało o sobie znać, ponieważ zauważyłem widocznie, słabsze ISO np. przy wyciąganiu cieni A7 IV od A7III nie jakieś spora różnica ale widoczna.
    Jak tylko do zdjęć to jakoś nie widzę za bardzo sensu przechodzić z III na IV. Do video jest kilka usprawnień więc może być lepsza IV-ka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwawa Zobacz posta
    ...Jak tylko do zdjęć to jakoś nie widzę za bardzo sensu przechodzić z III na IV...
    Może dla AFu, który zapewne jest w IV lepszy a co za tym idzie więcej zdjęć jest ostrych. Choć ty mając oba pewnie wiesz coś więcej na ten temat. Ja sobie IV odpuściłem właśnie ze względu na to, że jakoś nie zauważam w moich zastosowaniach jakichś wielkich zmian w stosunku do IIIki. Podgląd w III też mi nie tnie Choć w sumie i tak to głównie cena mnie zmroziła. Oraz to, że już zdjęć nie robię

Domyślnie

A7III w super cenie obecnie, da się za 5500-5700 kupić nówkę po rabatach i cashbacku.
    A7IV prawie 2x więcej...

Btw - możecie któryś sklep polecić, gdzie warto pytać o jakieś sensowniejsze ceny przy większy zakupach (2 body i 4-5 szkieł)? Póki co w jednym ze znanych sklepów (gdzie akurat znajomy pracuje) czekam i czekam na ofertę, ale cierpliwość mi się już kończy, więc może gdzieś indziej uderzę. Z nikonem wiem, że FotoPoker się na grupkach fejsowym udzielał i zapraszał na priv po lepsze ceny, ale nie wiem jak w przypadku sony.

Domyślnie

Stacjonarnie chcesz kupić czy online? Jeśli to drugie to raczej nie ma problemu z uzyskaniem jakiegoś rabatu w tych bardziej znanych sklepach typu zyfrowe czy fotopluszu. Ja tak robię nawet przy zakupie jednej pierdoły. Wystarczy napisać na ich adres kontaktowy. Tyle, że to nie są jakieś duże rabaty więc dla ciebie mogą nie być zbyt sensowne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Stacjonarnie chcesz kupić czy online? Jeśli to drugie to raczej nie ma problemu z uzyskaniem jakiegoś rabatu w tych bardziej znanych sklepach typu zyfrowe czy fotopluszu. Ja tak robię nawet przy zakupie jednej pierdoły. Wystarczy napisać na ich adres kontaktowy. Tyle, że to nie są jakieś duże rabaty więc dla ciebie mogą nie być zbyt sensowne
    Raczej online, chyba, że będzie całość gdzieś w sensownej odległości to mogę podjechać. Nie oczekuję buk wie jakich rabatów raczej, ale przy takich kwotach to powinni być w stanie coś lepszego zaproponować niż to co wisi na stronie (tak mi się wydaje, w sumie w każdej branży tak jest zazwyczaj). Napisałem już do dwóch sklepów, jeszcze pewnie gdzieś spróbuję. Do jakichś małych chyba nie ma sensu, jak nie są oficjalnie wspierani przez dystrybucje sony to jakieś akcje rabatowe i cashbacki mogę nie być honorowane, więc z automatu odpadają...

Domyślnie

Polecam scenter w Poznaniu, zrobili mi świetną cenę na a7m4. Dopiero jak pokazałem maila z ofertą od nich dostałem taką samą w scenter w Warszawie. Zależało mi na czasie więc wolałem mieć pewność, że przed weekendem będę miał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morzon Zobacz posta
    A7III w super cenie obecnie, da się za 5500-5700 kupić nówkę po rabatach i cashbacku.
    A7IV prawie 2x więcej...
    no właśnie można mieć aż dwa body A7III w cenie jednego A7IV
    Właśnie dzisiaj męczyłem RAWy z obydwu body no i te z III nie dość że mniejsze szumy to są też trochę jaśniejsze (te same warunki i nastawy ) aha i nawet po przeskalowaniu zdjęć z IV do wyrównanych z III-ką czyli 24Mpix ostrość też jakby minimalnie po stronie III-ki.
    Zaletą tych 24Mpix matryc Sony jest to że nie trzeba zbytnio wybitnego szkła żeby mieć jednak świetną ostrość zdjęć.
    Przykład
    obydwa na ISO 6400 ekspozycja +1EV
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2023-05-17 o 21.04.30.png
Wyświetleń:	12
Rozmiar:	10,94 MB
ID:	72256
    Ostatnio edytowane przez maxwawa ; 17-05-2023 o 21:07

Domyślnie

W jakims porównaniu A7III i IV z fotoformy,też właściciel podkreślał lepsze iso z mniejszej matrycy i lepszy DR,który w bracketingu wychodził wyrażnie na korzyść IIIki. Kolory z puszki,crop i af jako przewaga nowszej IVki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    W jakims porównaniu A7III i IV z fotoformy,też właściciel podkreślał lepsze iso z mniejszej matrycy i lepszy DR,który w bracketingu wychodził wyrażnie na korzyść IIIki. Kolory z puszki,crop i af jako przewaga nowszej IVki.
    Dokładnie tak
    i właśnie znalazłem podobne wnioski u Tony & Chelsea Northrup
    https://youtu.be/mNTP9v2j4XA?t=155

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morzon Zobacz posta
    A7IV prawie 2x więcej...

Btw - możecie któryś sklep polecić, gdzie warto pytać o jakieś sensowniejsze ceny przy większy zakupach (2 body i 4-5 szkieł)? Póki co w jednym ze znanych sklepów (gdzie akurat znajomy pracuje) czekam i czekam na ofertę, ale cierpliwość mi się już kończy, więc może gdzieś indziej uderzę. Z nikonem wiem, że FotoPoker się na grupkach fejsowym udzielał i zapraszał na priv po lepsze ceny, ale nie wiem jak w przypadku sony.
    Polecam cyfrowe.pl. Dostałem od nich najlepszą ofertę, a zapytanie wysłałem do kilku najpopularniejszych sklepów. Możesz pytań bezpośrednio na FB użytkownika: James Gąsiorowski z cyfrowe.pl. Udziela się na grupie Canona, ale rabat może załatwić na sprzęt również innych firm.

Strona 1900 z 1914 PierwszyPierwszy ... 9001400180018501890189818991900190119021910 ... OstatniOstatni