Szukaj
A jakie w tym wszystkim znaczenie ma AUTO ISO?![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Ponoć jest najgorzej z dotychczasowych modeli, które i tak nie zachwycały dźwiękiem. Szczegóły TU
To może coś drapnę bo mam wsje
W 40D klapanie jest identyczne jak w 30D - dochodzi do tego dzwięk tego silniczka, który podnosi lusterko. Z tą "niesamowitą" głośnością to zdecydowanie przesada. Miła jest opcja silent - oczywiście wtedy tylko LIve View... Jednak dźwięk lusterka w Nikonie D200 to przy Canonach bajka... ciche, mięciutkie klapnięcie
Co do następcy D80 - bo w tym segmencie chyba trzeba te korpusy porównywać - nie sądzę aby Nikon strzelił sobie gola. Jak pisze Kaleid - dodadzą cmosa (nie sądzę aby nadal używali CCD nawet w amatorskich puszkach) ale wytną to i owo... właśnie. Tylko w tym szkopuł, że Canon tego nie wycina a cenę ma rewelacyjną w porównaniu do Nikona - ma Cmosa, ma świetną obudowę magnezową (pomińmy już te nieszczęsne uszczelki), trwałą migawkę 100.000 cykli, szybkość 6.5 kl/s (w 30D 5 kl/s) - czyli rzeczy chyba dla przeciętnego fofografa najistotniejsze.
Mimo, że mam ogromny sentyment do Nikona i nadal go użytkuję to przewagę Canona (również w szkłach) widzę znaczną.
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Tak, to prawda, w takim D80 lusterko klapie przyjemnie.
Ale ja mialem D7D - ta to klapala jak klapa od smietnika.Po tym aparacie wszystkie klapania sa przyjemne.
![]()
Nikon F-501, Canon 30D
Z tego co mówił ten oficjel Nikona w ostatnim wywiadzie to D200 zostaje w ofercie. Może mówił o jakimś krótkim czasie?
Z tego co mówią osoby posiadające obie puszki 40D i 30D jest inaczej na plus 40-tki. W trybie silent praktycznie nic nie słychać. W stosunku do 20D jest kolosalny postęp.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-09-2007 o 22:53
Pozdrawiam
Marcin
Logika by wskazywała, że tak powinno być. Wcale takie zagęszczenie modeli nie jest dobre. Może ten oficjel nie chciał pogrzebać sprzedaży D200. Może D300 nie ukaże się na rynku w przewidywanym czasie albo w odpowiednio dużej ilości - nie wiem w każdym razie wyraził to bardzo jednoznacznie D200 zostaje. Może zrobią D200s
?
Pozdrawiam
Marcin
Pewnie, ze zostaje... przeciez D300 jeszcze nie ma w sprzedazyWiec nie mogli napisac, ze koniec D200, zanim D300 nie bedzie na rynku. No, ale to tylko moje przypuszczenia, jak bedzie czas pokaze.
Nie sądze, dlatego obstaje raczej przy nastepcy D80, czyli czegos w stylu D90.
Skontaktuj się z nami