Szukaj
Z8/Z6II |N24-70/2.8S|N70-200/2.8S|N28-75/2.8|N17-28/2.8|N24-200|T35-150/2-2.8|V85/1.8|N40/2|N28/2.8
D500|N17-55/2.8|S17-50/2.8|N70-200/2.8|N70-200/4|N16-80/2.8-4|S135/1.8|N200-500/5.6|
Cześć.
Zainteresowałem się foto dawno temu amatorsko, miałem Panasonika Fz7, coś tam się pstrykało.
Aktualnie bez aparatu, czytam i przeglądam forum, być może jakiś Nikon...
Amator Jarek.
Miłego Dnia.
Powitać zgromadzonych!
Mówi się, że przyklejonych wątków nikt nie czyta. Ba, przyklejonych wątków z przywitaniami zupełnie nikt nie czyta. Napisać jednak wypada, skoro korzysta się z zasobów danego forum. Co też czynię
Do niedawna byłem uzbrojony w małpkę Canon Powershot SX510HS, zacne to stworzenie pozwalające na zaskakująco wiele biorąc pod uwagę współczynnik formy.
Nadeszla jednak pora na (re)wolucję i po wielu dniach poszukiwań (i uwraniu połowy zawieszenia na zawierciańskich remontach) stałem się dumnym posiadaczem Nikona D7100 z przebiegiem 15k klapnięc oraz z kitowym 18-200.
Wiedzcie jednak, że bardziej od robienia zdjęć interesuje mnie jak są "robione", tj jaka fizyka stoi za tym wszystkim, a że z natury muszę pomacać by zrozumieć to postanowiłem sobie zrobić prezent.
Ps: w sprawach linuksowych walcie jak w dym;d komputry już dłużej "macam"![]()
Tytułem wstępu - witam wszystkich![]()
Coś mi nie wyszło i nie zawarło reszty wiec dodam:
Mam na imię Piotr. Przygodę z foto zaczynałem od Zenita 12xp, którego nadal posiadam i cenię sobie. Potem był FFpix s5600 a od 2010 upragniony Nikon D90. Bardzo dobra maszyna i z pewnością nie rozgryzłem jej w 100% ale zdałem sobie sprawę, że czas by wzbogacić trochę ten zestaw.
Plan - głównie dzięki forum - jakiś już powstał i pewnie będę Was podpytywał czy kierunek właściwy. Raczej sprzęt używany i na kolejne lata.
Zgodnie z dostępną na forum listą "Siedem poziomów fotografów" oceniam się na poziom 5
Udanego weekendu
Czesc Piotrze
czy masz na mysli liste -Siedem poziomow fotografow,
do ktorej link zapodaje tutaj ?
https://www.kenrockwell.com/tech/7p.htm
Pozdrawiam
Dzień dobry. Paweł jestem, mam D3200 i właśnie wczoraj coś się z nim stało. Nie pokazuje zdjęć na wyświetlaczu. Jak nacisnę przycisk play widzę: Odtwarzanie jest obecne niedostępne (chyba "obecnie" powinno być) . No i nigdzie nie mogę znaleźć w internecie rozwiązania. Może tu coś się dowiem. I w końcu może się zmobilizuję do nauczenia się jak robić zdjęcia, jak naprawię aparat xD Takie moje przywitanie. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Fed5B ; 30-01-2022 o 23:04
Witam, Robert z Sanoka z tej strony.Od wczoraj jestem posiadaczem Nikona Coolpix p 100.
Skontaktuj się z nami