Witam szanowne grono, moje D80 coraz bardziej przegrywa z komfortem i zostaje nieruszone, w mojej fotografii przez małe "f" zadowalają wygrywają zdjęcia sytuacyjne z komórki, na wyjazdach wspierane x20 zoomem z coolpixa s7000, nieraz nawet na wyjeździe nie wytargam mojej ciężkiej artylerii, zacnego d80 z dx18-200 i sb800. Dlatego coraz bardziej myślę o czymś bardziej kompaktowym, mocno zastanawiam się nad serią Z, mam nadzieję, że Z-tka z jasnym obiektywem + przejściówką na mój stary obiektyw, by mnie zadowoliła, ale nasuwa się wiele pytań:
-czy z50 bez stabilizacji będzie wystarczający (zdjęcia z samolotu)
-czy obiektyw nikkor dx 18-200 podejdzie do serii Z, jak mocno stracę na jasności.
-czy lampa sb800 się skomunikuje z serią Z
-czy jest aparat w serii Z (lub inny) z wyjściem video + pilot do aparatu, którym mógłbym kadrować i wyzwolić spust, mam zamiar podwiesić aparat pod mały samolot (dlatego stabilizacja), który ma możliwość podwieszenia poza kabiną i obrotu w trzech osiach, zostaje zbliżenie i zrobienie zdjęcia z podglądem kadru na wewnętrznym monitorze.
Teraz trzeba trochę poszperać w czeluściach postów.
Z góry dziękuje za podpowiedzi jak i podesłanie linków do materiałów, już zawartych na forum.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami