Szukaj
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
Ja mam 92" z 3,5m i to nie jest za duże ale może przyzwyczajenie bo używam już chyba ponad 15 lat, taka wielkość i dystans daje wrażenie podobne jak IMAX ale z lepszą jakością obrazu siedząc na kanapie![]()
Noooo niezle
Dobra, na dniach pobrykam po sklepach pomacać i pooglądać... coś czuję, że może to jednak 65 będzie...
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
- RX100 III
- Flickr Pstryk || strava || yt
Oledy obecnie mają najwyższą jakość obrazu, ale jest jedno ale, którego niedawno doświadczyłem. Jak się kupuje OLEDa trzeba mieć na uwadze wypalanie matrycy i to nie jest przesada, jeżeli ktoś dużo ogląda programy informacyjne. PVP Info i TVN 24 to killery dla OLEDów. Mam Panasonica bardzo wysoki model jeszcze na gwarancji po 1,5 roku i niestety na dole matryca utrwalona. Dużo oglądamy TVN i takie są skutki. Trochę pochopnie kupiłem tego Panasonica i teraz mam za swoje. O tej dolegliwości jest dużo w necie, więc nie będę się rozpisywał. Dodam że tego nie obejmuje gwarancja. Akurat to jest wkurzające, bo jest to proste przerzucenie własnej nieudolności w kwestii matryc OLEDowych na klientów. Taka informacja jest w instrukcji obsługi, która czytasz lub nie jak ktoś kumaty w obsłudze sprzętów. Gdyby była w sklepie taka informacja na jakiejś nalepce to nikt by nie kupił taka jest prawda.
Do oglądania filmów jak najbardziej polecam bo obraz jest referencyjny.
Na lowcachgier czesto wpsominają o promo na tv, niedawno był soniak https://lowcygier.pl/sprzet-gamingow...-media-expert/
dzis jakis oled lg.
BTW, potrzebowałem szybko i tanio jakis tv 4k, padło na najtańszy samsung i jestem bardzo zdziwiony jak te technologie poszły do przodu. Wiedzialem że kosztem będzie brak HDR(degradacja kolorów) Na ustawieniu filmowym nie mam się do czego przyczepić, netflix to czysta radocha, a i w growym trybie na konsoli jest ogień. Generalnie przed zakupem warto przeczytac kilka testów, fajne robi xkom, można się szybko rozeznać w technologiach, załapać różnice itp
Bierz OLED od LG z serii B. Reszta to pieniądze w błoto![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600
O, w sumie jak więcej takich osób tu jest to i może podpytam w tym wątku zamiast zakladać osobny.
Zacząłem od jakiegoś czasu rozważać wymianę starej plazmy panasa na coś nowszego i tu jakby nie mam wątpliwości że jedynym sensownym kierunkiem jest oled. Nie chciałbym też iść w 55" tylko pewnie już 65 - a to wydatek rzędu 6-7k minimum. Jestem na etapie wykańczania mieszkania, wiec takie wydatki tak średnio mi pasują, ale wpadł mi pomysł na projektor. Pytanie do osób, które mają to i to, ewentualnie szukających podobnych rozwiązań - możecie coś polecić? Od razu zaznaczę, że nie oglądam i nie mam telewizji - oglądam tylko filmy/seriale ze streamingu lub "innych źródeł" i to w 90% wieczorem/nocą, więc argument oglądania w warunkach dziennych (a zatem pewnie i parametr jasności) nie jest istotny dla mnie. Mam też PS4, ale od bidy mogę dalej grać na dotychczasowym TV, które tak czy siak mam.
Spodobał mi się jeden model na starcie - Xiaomi Mi Smart Compact Projector (choć chyba pod różnymi, podobnymi nazwami występuje). Koszt w chinach ok 1600zł, w Polsce 1900-2500zł. Wygląda to całkiem fajnie, oglądałem jakieś recenzje na YT (ale nie do końca im ufam jednak, do tego dużo jest gadania o tym jak sie w dzień zachowuje etc), nie jest wielkim klocem (to też dość istotne dla mnie), obsługa wydaje się być całkiem przyjazna (wygląda na to, że nie trzeba półgodziny ustawiać). Ktoś miał może doświadczenie z takim sprzętem? Ewentualnie coś podobnego, raczej nie droższego? Wiem, że to nie będzie poziom jakości obrazu taki jak na oledzie, ale czy przy takim wieczorno-nocnym oglądaniu będę to jakoś mocno odczuwał?
Czy ja wiem, do grania 200 ms opóźnienia raczej słabo.... no i to menu po ciangpongowemu....
Jakiś czas temu Benq jakiś taki projektor wypuszczał z 16 ms opóźnieniem dla trybu gier...
Ja jednak wolę klasycznie, ale w sumie opcja ciekawa tylko dla wieczornego kina![]()
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
- RX100 III
- Flickr Pstryk || strava || yt
Skontaktuj się z nami