Close

Strona 121 z 272 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 201 do 1 210 z 2712

Domyślnie

Ja od dwóch lat posiadam model TX-P42S30E i spełnia moje wszelkie wymagania. Działa bezproblemowo. Obraz i dźwięk są naturalne czego trudno powiedzieć np o niektórych lcd czy ledach konkurencji. Z czystym sumieniem mogę polecić modele panasonica, no może poza tymi najtańszymi które raczej kierowane są do mniej wymagających/zamożnych. Sąsiad ma model 50 cali jakiś prehistoryczny, który kosztował ok 20000zł, wciąga 500W, grzeje lepiej od grzejnika, jest gruby na jakieś 15cm ale cały czas działa bezproblemowo

Przy wyborze rodzaju tv trzeba jeszcze wziąć pod uwagę warunki oświetleniowe danego pomieszczenia - bardzo istotna sprawa. Mój model w mm przy ostrym świetle prezentował się naprawdę mizernie w porównaniu z lcd. W domu przy świetle dziennym doznałem lekkiego szoku przy odpaleniu filmu fullHD
    FM2n/N35E/N50E/N100E/N135E/N75-150E/SB-18/D7100/D40/N18-105/N50/T70-300/Metz52AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woldemorth Zobacz posta
    Mini, nie wiem jakie masz uwarunkowania mieszkaniowe, ale polecam Panasonica TX-P42ST60 to 200pln drożej niż zakładasz,
    ale imho naturalnością obrazka wciąga nosem wszystkie LCD, które oglądałem kilka miesięcy tamu przed zakupem.
    Warunki mam bardzo ograniczone - ok. 2,2 metra od oczu do TV.
    Do tego mam ograniczone pole widzenia, więc nie widzę na boki tak jak "normalni", przez co kupno większego TV nie ma u mnie totalnie sensu, a wręcz byłoby dla mnie dość uciążliwe, dlatego właśnie szukam 32-calówki.

Znam tego Panasonic'a i gdyby produkowali takowe w wersji 32" to brałbym bez wahania.

A teraz mała "recenzja" zakupionego przeze mnie TV - Philips 32pfl5008h.
    TV kosztował ok. 1800 zł w sklepie "nie dla idiotów".

Po dwóch dniach użytkowania z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że to jakaś PORAŻKA!
    Fakt, że szybkość działania menu się trochę poprawiła względem modelu z 2012 roku, którego (jak teraz widzę) z przykrością musiałem oddać, ale jakoś obrazu to niebo i ziemia.
    Twarze, szczególnie te bardziej oddalone są jakby pozbawione szczegółów.
    Pierwsze co przyszło mi na myśl po zobaczeniu tego "efektu" to nieudolna obróbka w PS'ie polegająca na użyciu "Gussian Blur".

Oczywiście, mówię o obrazie SD, bo na HD da się to jeszcze wytrzymać, choć nie jest idealnie.

Porównuje to do modelu który miałem poprzednio - tam można było narzekać na teatr, ale twarze były wyraźne i ostre, nawet w zwykłej TV przy programach SD wyglądało to naprawdę dobrze, a teraz - jakby przesiąść się z 24-70 2.8 na 18-55

Całą reszta jest dla mnie bez znaczenia - Smarta nie używam (choć i tu są problemy, np.: podczas oglądania materiału na np.: Ipli nie można zmienić głośności), tak samo 3D i Ambilight.
    Skusiłem się ponownie na tę markę, bo myślałem, że będzie tak jak w poprzednim modelu a tu - porażka.

Poczekałbym z kupnem TV do maja, bo wtedy powinny pojawić się nowości na rok 2014, ale pół roku bez TV to jak dla mnie sporo za dużo

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Panowie i panie mam takie pytanie...

Mam już tv 50 cali LG i teraz rozglądam się za kinem domowym...

Kupię coś fajnego do 1000 zł? Nie jestem wielkim audiofilem, po prostu zależy mi na fajnym efekcie dzwiękowym w tym budżecie.

Zastanawiałem się nad czymś takim

http://www.mediaexpert.pl/zestawy-ki...-e355,id-10397

Z góry dziękuję za pomoc. I wesołych...

Domyślnie

I ja po prośbie. Pora na zmianę telewizora. Po wstępnej selekcji pozostały dwa modele plazmowe Panasonika: TX-P50VT60 i TX-P50ST60. Różnica w cenie oczywista, w specyfikacji (http://www.panasonic.pl/site/pl_PL/c...0&p=TX-P50VT60) mniej. Priorytetem jest jakość obrazu telewizyjnego; paręnaście kanałów HD, reszta SD. Pozostałe bajery mało istotne.
    Co wybrać?

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Tak też w wolnym czasie spoglądam na stronach www na ten model, ale przeraża mnie pobór mocy tej plazmy z gniazdka do 350 Wat, przy czym średni podają 180 Wat o ja pierdykole !. To jednak chyba będę szukał coś na LCD LED. Jest jakiś udany telewizor 46 cali na ledach lub 50 żeby ten obraz taki dramatycznie sztuczny nie był ? Coś do 3 kzł.
    Ten mniejszy plazmowy http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/P...trackInfo=true
    już tylko 305 Wat nominalnie, ale to chyba stary model jest.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 22-12-2013 o 09:35

Domyślnie

Robin bo to telewizor ma generować ładny obraz, a nie oszczędzać energię. Komputery mają zasilacze po 600W i nikt się tym nie przejmuj, a włączone są nonstop.
    Nikon

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Płace za prąd miesięcznie 200zł !!. Mój stary duży CRT połyka 100-130 wat, sprawdzałem watomierzem i co teraz mam kupić TV który żre dwa razy tyle prądu. Też mi kurna nowoczesność nastała.

Domyślnie

Ja bym brał LEDa, oszczędny, cienki, clouding i plastikowy obraz w gratisie .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Dasz mi link, gdzie można kupić jakikolwiek telewizor LED?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    Robin bo to telewizor ma generować ładny obraz, a nie oszczędzać energię. Komputery mają zasilacze po 600W i nikt się tym nie przejmuj, a włączone są nonstop.
    Te zasilacze mogą dostarczyć do 600W podzespołom... a nie pobierają 600W nonstop od włączenia...

Strona 121 z 272 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów