Close

Strona 271 z 272 PierwszyPierwszy ... 171221261269270271272 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 701 do 2 710 z 2712
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Może być też tak, że się tej ceny nie doczekasz, bo skończą się zapasy i w miejsce tego wejdzie nowszy model. Ta cena i tak jest bardzo dobra, a jak się spojrzy w historię to od dłuższego czasu stoi już w miejscu a nawet symbolicznie rośnie. Ten model samsunga, jeśli się nie mylę, ma matrycę WOLED od LG więc alternatywnie możesz poszukać LG C w tym rozmiarze, może się okazać odrobinę tańszy. Lub Panasonica, też z podobną matrycą.
    To fakt, że można nie doczekać swoje ceny. Ale jeszcze chwile poczekam, może w tym sklepie SFERIS zejdzie do 3.600 zł

Pamiętam jak w 20212 roku kupowałem plazmowy Panasonic też już na wyprzedaży ostatnie sztuki po 3600 zł były te cudowne telewizory. Teraz też bym chciał wydać max 3.600 zł
    mamy rok 2026 a to model ten OLED 2025 wiec szansa jest.
    Gorzej tylko z tym, że ja marki Samsung jako marki wprost nie lubię i co teraz kurła robić, na starość patrzeć na ten napis Samsung

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    3m to może faktycznie jakoś mało... Z żoną oglądamy filmy wieczorem i chyba te 4,5m jest... Mamy 65" i wiem że nic mniejszego nie kupię. Żonie już mówię o większym jak ten padnie... 75" byłoby ok uważam
    Wiadomo, że telewizor nigdy nie jest za duży, ale w moim wieku przy nadwzroczności starczej te 3 metry, może 3,4 jak się położę na kanapie to będzie tak na styk minimalnie. Większy to nawet nie da się gdzieś postawić. Mój nowy pokój ma niecałe 22 m kw łącznie z aneksem kuchennym. Taki kingsajz
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 20-02-2026 o 23:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Gorzej tylko z tym, że ja marki Samsung jako marki wprost nie lubię i co teraz kurła robić, na starość patrzeć na ten napis Samsung
    Zdaje mi się, że Samsung poszedł tu w dyskretny minimalizm i na froncie nie ma nawet logo firmy. Ale jakby co to można zakryć szydełkowaną serwetką. No i tak jak pisałem wcześniej Samsung to nie jedyna opcja. Sprawdziłem i mateyca z tego samsunga faktycznie jest produkcji LG więc jeśli samsuś z jakiegoś powodu nie pasi (brak dolby, tizen czy coś innego) to z podobnej półki cenowej masz jeszcze LG z fajnym systemem i magicznym pilotem albo Philipsa z ambilight. Wszystkie mają woledy.
    PS W vobis ten samsung jest nieco tańszy niż w sferisie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Wiadomo, że telewizor nigdy nie jest za duży, ale w moim wieku przy nadwzroczności starczej te 3 metry, może 3,4 jak się położę na kanapie to będzie tak na styk minimalnie. Większy to nawet nie da się gdzieś postawić. Mój nowy pokój ma niecałe 22 m kw łącznie z aneksem kuchennym. Taki kingsajz
    Ja się na tym nie znam, ale tu: https://allegro.pl/oferta/telewizor-...nt=17898169689 jest jakiś taki o podobnej numeracji...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    PS W vobis ten samsung jest nieco tańszy niż w sferisie.
    A zerknę, dzięki .
    Edytka, zerknąłem do sklepu VOBIS, aż 4200 zł , aż mnie serce zabolało

https://vobis.pl/telewizor-samsung-q...&affId=3129955

Mam alternatywę i to taniej, bo za 3330 zł w zaprzyjaźnionym sklepie fotograficznym ten model LG :
    Oznaczenie modelu bardzo mi się podoba, takie fajne cyferki 55/56 Coś tak piszą , że problemy mogą być w jasnym pomieszczeniu, ale mam mieszkanie od wschodniej strony, więc po godzinie 12 już bez słońca w okna.

https://www.euro.com.pl/telewizory-l...d55b56la.bhtml

- - - - kolejny post - - - - - -

takie sobie porównanie strzeliłem i nie wiem co tu myśleć ?
    https://www.euro.com.pl/telewizory-l...d55b56la.bhtml
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 01-03-2026 o 15:40

Domyślnie

Jaki polecacie telewizor OLED, do oglądania z odległości ok. 4-4,5 metra, musi się zmieścić na ścianie o szerokości 2,2 m i dobrze żeby zostało jeszcze trochę wolnej przestrzeni po bokach. Nie zależy mi na jakichś wypas funkcjach, oprócz wysokiego rzeczywistego odświeżania i w miarę dobrego dźwięku. Kupi się coś do 5000 zł w tych kryteriach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz_kk Zobacz posta
    Jaki polecacie telewizor OLED, do oglądania z odległości ok. 4-4,5 metra, musi się zmieścić na ścianie o szerokości 2,2 m i dobrze żeby zostało jeszcze trochę wolnej przestrzeni po bokach. Nie zależy mi na jakichś wypas funkcjach, oprócz wysokiego rzeczywistego odświeżania i w miarę dobrego dźwięku. Kupi się coś do 5000 zł w tych kryteriach?
    Celowałbym w 65" LG. W tym budżecie masz wybór, np. LG OLED65B56LA. Lub dołóż do serii C 200 zł i masz wypas: LG OLED65C51LA
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Dzięki za sugestie

Domyślnie

Seria C od lg ma juz przyzwoity dźwięk i jasność, ale rozmiar 65 cali przy tak dużej odległości obstawiam, że będzie za mały do bardziej wymagających treści. W necie możesz znaleźć kalkulatory, które pomagają sobie poukładać w głowie jak spada szczegółowość wraz z odległością i tu niestety 65 nie dadzą ci realnie 4k ale nawet coś poniżej 1080p. 77 cali też spokojnie ci się zmieści po szerokości i to chyba byłoby optymalne dla twoich parametrów. Ale to już niestety nie oled bo w rozmiarze 77 cali robią się one już nieprzyzwoicie drogie. Może rozważ jednak coś większego, ale w qled. Czernie nie będą już tak fajne, ale rozmiar może ci to z nawiązką wynagrodzić. Ten OLED to do zwykłej tv czy do netflisi?

Domyślnie

Dzięki również, na dzień dzisiejszy ~70% Netflix, ~30% TV. Może kiedyś wjedzie jakaś konsola.

A z tych QLED 77" to co jest godnego uwagi? Budżet mogę odrobinę nagiąć.

- - - - kolejny post - - - - - -

Dodam jeszcze, że obecnie oglądam ww. źródła na około 10-letnim LG 49” FHD z odległości około 3 metrów, więc wszystko co współczesne w połączeniu z dobrym sygnałem wejściowym będzie sporym przeskokiem jakościowym. Tym bardziej, że biel w tym LG jest już prawie w całości fioletowa. Nie wspominając o tym, że po włączeniu trzeba odczekać dobrą chwilę, żeby móc zmienić kanał, a uruchomienie Netflixa to już 2-3 minuty oczekiwania, często nawet więcej.

Domyślnie

Jeśli głównie do filmów, to wybrałbym bez wątpienia OLEDa (jak budżet ograniczony to ewentualnie mini LED )
    No ale z tej odległości 4.5 m to fakt 65 cali będzie trochę przymałe.
    Jak już się ma 80 cali to trochę słabo oglądać przy głośnikach w TV , Kino domowe robi robotę
    Takie około 80 cali + kino domowe to jest efekt i … do kina już można nie chodzić.
    Ostatnio edytowane przez maxwawa ; 01-06-2026 o 23:07

Strona 271 z 272 PierwszyPierwszy ... 171221261269270271272 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów