Close

Strona 222 z 227 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 211 do 2 220 z 2712

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Chociaż Spała też brzmi wcale nieźle.
    Spałem w Pile, piłem w Spale...

Domyślnie

fafniak- jeżeli nie potrzebujesz klasycznego TV to zainteresuj się wyświetlaczami typu digital signage. No samsung qhb lub qmb 50”

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

U Bomerów czy tam Bumerów z roku na rok telewizor odgrywa coraz większą rolę . U mnie włączony 18 godzin na dobę , 7 dni w tygodniu :P

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Dom jest miejscem odpoczynku i czasu dla siebie i rodziny. Nie do pracy. W domu nie mam nawet laptopa, a telefon służbowy zostawiam w firmie. Wystarczy, że w pracy jestem co najmniej 10 godzin dziennie łącznie z sobotami. Trochę czasu zajęło mi żeby zrozumieć, że tak trzeba. Ale zrozumiałem i zdecydowanie jest tak lepiej.
    Mega dobre podejście, doszedłem do tego dopiero w 50 roku życia i jest to na liście 10 rzeczy które najbardziej żałuje, że tak późno.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 06-01-2025 o 14:52

Domyślnie

Praca zdalna to na szcxescei piesn przeszlosci, pozostaly jej resztki.
    Po to bozia dal nozki zeby chodzic a raczk izeby cos nimi robic, bo jakbysmy mieli tylk osiedziec w 4 scianach przed kompem, ti bysmy mieli jaks jedna wypustke do ruszanai myszka.

A powazniej, zdalna praca w dluzszym okresie alienuje dana osobe, pozbawia ja umiejstnosci kontaktu z drugum czlowiekiem (te drobne codzienne sprawy maja wlasnie znaczenei dla tych wazniejszych relacji), zdalna powoduje zdziczenie, wyobcowanei i tworzy zombie no lifow.
    Co to by tylko siedzieli w swoim bezpiecznym swiecie 4 scian, w pokoju, gdzie nie trzeba isc do pracy, spotykac sie z obcymi ludzmi, rozmawiac z nimi, wystarczy tylko wstac z lozka i pokonac te 2m do biurka z kompem.
    No to na pewno jest latwiejsze.
    Tylko ja bym nie chcial osobiscie spedzic zycia w 4 scianach. Swiat jest na zewnatrz!
    I ze ktos moze robic zdalnei i meic kontakt z ludzmi po pracy - nei bardzo w to wierze. znam tak jedna osobe, ktorej zdalna zrobila zmiany w psychice, czytaj przesunela osobowosc z normalnej akywnej osoby do no lifa.
    Takie osoby to wyjda z domu tylko wtedy kiedy absolutnie musza, typu codzienne zakupy. Ale wszystko co sie da to zamawiaja/zalatwiaja przez net (bo po cos kupic osobiscie, pomacac, czy pogadac ze sprzedawca).
    Ten moj kolega, co to zdalan go zmienila. Kiedys mozna bylo do niego normalnie zadzwonic, teraz tak zdziczal, ze nei odbiera i na smsy reaguje tylko.
    Swiat, neta, komunikacji emailami, smsami...bo po co rozmawiac z drugim czlowiekiem.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Praca zdalna to na szcxescei piesn przeszlosci, pozostaly jej resztki.
    Po to bozia dal nozki zeby chodzic a raczk izeby cos nimi robic, bo jakbysmy mieli tylk osiedziec w 4 scianach przed kompem, ti bysmy mieli jaks jedna wypustke do ruszanai myszka.

A powazniej, zdalna praca w dluzszym okresie alienuje dana osobe, pozbawia ja umiejstnosci kontaktu z drugum czlowiekiem (te drobne codzienne sprawy maja wlasnie znaczenei dla tych wazniejszych relacji), zdalna powoduje zdziczenie, wyobcowanei i tworzy zombie no lifow.
    Co to by tylko siedzieli w swoim bezpiecznym swiecie 4 scian, w pokoju, gdzie nie trzeba isc do pracy, spotykac sie z obcymi ludzmi, rozmawiac z nimi, wystarczy tylko wstac z lozka i pokonac te 2m do biurka z kompem.
    No to na pewno jest latwiejsze.
    Tylko ja bym nie chcial osobiscie spedzic zycia w 4 scianach. Swiat jest na zewnatrz!
    I ze ktos moze robic zdalnei i meic kontakt z ludzmi po pracy - nei bardzo w to wierze. znam tak jedna osobe, ktorej zdalna zrobila zmiany w psychice, czytaj przesunela osobowosc z normalnej akywnej osoby do no lifa.
    Takie osoby to wyjda z domu tylko wtedy kiedy absolutnie musza, typu codzienne zakupy. Ale wszystko co sie da to zamawiaja/zalatwiaja przez net (bo po cos kupic osobiscie, pomacac, czy pogadac ze sprzedawca).
    Ten moj kolega, co to zdalan go zmienila. Kiedys mozna bylo do niego normalnie zadzwonic, teraz tak zdziczal, ze nei odbiera i na smsy reaguje tylko.
    Swiat, neta, komunikacji emailami, smsami...bo po co rozmawiac z drugim czlowiekiem.
    Rozumiem że pracowałeś zdalnie rok albo dłużej albo chociaż 3 lata w trybie 50/50 a jak nie pracowałeś zdalnie to chociaż robiłeś na ten temat badania?
    Robiłeś?
    Bo jeśli znasz tylko mnie to jestem słabą grupą badawczą, serio
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Sa zawody gdzie praca zdalna nie ma sensu na dłuższą mete, ale są zawody gdzie praca zdalna jest idealna.
    Dlaczego mam siedzieć "przypięty" do biurka skoro i tak musze logować się do maszyny zdalnej "gdzieś tam w chmurze"?
    Równie dobrze mogę to zrobić z domu, mogę to zrobić z kawiarenki, mogę pojechać do innego miasta, czasami nawet kraju i wykonać dokładnie ta sama prace.
    Jedynym ograniczenie, są ograniczenia przepływu danych osobowych. Czasami są obostrzenia klienta, który nie życzy sobie by jego dane były dostępne np spoza Polski czy UK.
    Nie mylcie proszę pracy zdalnej z praca tylko z domu, w 4 ścianach nie widząc innych ludzi.
    To nie jest zero-jedynkowe.

Co do ograniczenia pracy i domu, to zamykam pokój, zostawiam laptopa i telefon służbowy i tyle. Jestem w domu. Tak samo jak w innym miejscu.
    Ostatnio edytowane przez GeparD ; 09-01-2025 o 00:34
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Szuka człowiek telewizora, a oni mu zmianę pracy proponują. https://youtube.com/watch?v=YtpGP0UL...dKT_gim7QtnNmA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Ż Zobacz posta
    Szuka człowiek telewizora, a oni mu zmianę pracy proponują. https://youtube.com/watch?v=YtpGP0UL...dKT_gim7QtnNmA
    No bo wiesz, lepsza praca to lepszy telewizor.
    Jak to szło? Zmień pracę, weź kredyt...
    Nie no, żarty.

Domyślnie

Oni
    Zobaczmy od którego postu to się zaczęło...

Proponuję przejść na pracę zdalną. Sprzedać lokum w Warszawie. Kupić fajny domek, blisko lasu, Zalewu Sulejowskiego i Spały. Ceny jak widzę od 400 do 800 tys.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Przedstawianie podejście do tematu bardzo staromodne, takie staroświeckie wręcz, myślenie z poprzedniej epoki.

U mnie w robocie nikt nie narzeka na pracę zdalną...każdy by płakał a wręcz mówią wprost że szukali by innej pracy gdzie byłaby praca zdalna.
    @sokolnik, dokładnie jak piszesz.
    Nie znam nikogo kto by narzekał na pracę zdalną. Pracownicy błagają mnie aby mogli tak pracować choćby częściowo, zgadzam się lub nie w zależności od stanowiska (no magazynier na ten przykład pracować zdalnie nie może).
    Jakieś bzdury o alienowaniu, braku kontaktu z ludźmi? Praca zdalna to nie znaczy praca z domu.
    Faktycznie, czujemy się żoną bardzo wyalienowani, kiedy w ciągu wakacji czy wszelkich innych przerw w roku szkolnym (mamy dzieci w liceum) zabieramy młodzież na karaiby czy gdziekolwiek indziej bez potrzeby brania urlopu, i pracujemy sobie na laptopie z leżaka pod palmą, z drinkiem w ręku obserwując jak nasze pociechy pływają o oceanie, no tragedia
    Właśnie dzięki pracy zdalnej jestem więcej z rodziną, mogę odwiedzać Polskę kiedy mi się podoba, mogę zabierać rodzinę na wzelkie służbowe wyjazdy i konferencje (skoro żona też zdalnie pracuje).
    Oczywiście oboje z żoną wpadamy do biura w swoich firmach raz na jakiś czas, kiedy mamy na to ochotę, albo jakieś spotkanie czy coś... ale to opcjonalne.
    Nie wyobrażam sobie inaczej, właśnie po to pracowałem ciężko całe życie aby mieć po pierwsze swobodę, a po drugie fundusze aby tą swobodę wykorzystać.
    Ja lubię swoją pracę, żona też, dla nas to nie jest coś co chcemy odbębnić przez 8h, wyjść i zapomnieć...

No szuka telewizora, bo rozważa pracę zdalną, i skoro będzie w domu to mu telewizor potrzebny do oglądania podczas pracy. Logiczne

Cytat Zamieszczone przez patronat Zobacz posta
    Moja siostra pracuje z każdego miejsca na świecie, w którym akurat się znajduje i w którym ma internet. Bo pobyt np. teraz w Wietnamie wychodzi ją połowę kasy z Kato, a reszta jakby nie do przełożenia na kasę. Z potencjalnym dzieckiem. Więc wszystko zależy od punktu widzenia...
    O, to doskonale się rozumiemy widzę

PS. Może by tak ten OT wydzielić do jakiegoś osobnego wątku "Praca zdalna" czy coś, żeby koledze @fafniak nie robić zadymy swoimi wypocinami nie na temat?
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 09-01-2025 o 16:29
    Marcin
    Sony / Nikon

Strona 222 z 227 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów