Close

Strona 219 z 227 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 181 do 2 190 z 2712

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    ...Ale takie strefowe podświetlenie jak w tym sony co podlinkowałem jest róznież dobre a nie ma wad oleda
    W miarę możliwości zawsze warto samemu się przekonać co w praktyce oznaczają te cyferki ze specyfikacji. Z tego co kojarzę to wypasione chińczyki od hisense mają tych stref kilka razy więcej niż ten sony. Który jest lepszy nie powiem. Ale w oledzie każdy "piksel" jest taką oddzielną strefą wygaszania więc kontrolę daje jeszcze lepszą. I nieskończony kontrast co jak podkreśliłeś w pierwszym poście jest dla ciebie sprawą kluczową. A co do wad oled to z biegiem lat wiele z nich się zdewaluowało. Problem wypalania, w praktyce, nie istnieje. Takie tv mają zazwyczaj nieco gorszą max. jasność od dobrych ledów, ale to trzeba sobie samemu odpowiedzieć czy jest do dla mnie sprawa kluczowa. W jakimś bardzo jasnym salonie pewnie lepszy okaże się dobry mini led, ale u mnie w oledzie sobie sprawdziłem i jasność mam ustawioną na 47% i nawet w dzień niczego nie podbiijam. Nie mam takiej potrzeby. U ciebie być może dobry sonacz okaże się lepszym rozwiązaniem, to kwestie indywidualne. Dlatego właśnie na rynku jest wiele rozwiązań w różnych cenach i technologiach.

Domyślnie

Problem polega na tym ze oledy są od 55 cali
    Pomijając jeden LG 48 cali ..

Domyślnie

No i w czym problem z 48 calami? Chyba nie zauważysz różnicy w wielkości pomiędzy 48 a 50 cali
    Ten 48 cali LG to bardzo dobry TV. Mam w domu ten model (z tym że wersja 55 cali) i szczerze polecam.
    https://www.lg.com/us/tvs/lg-oled48c3aua-oled-4k-tv
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    No i w czym problem z 48 calami? Chyba nie zauważysz różnicy w wielkości pomiędzy 48 a 50 cali
    Ten 48 cali LG to bardzo dobry TV. Mam w domu ten model (z tym że wersja 55 cali) i szczerze polecam.
    https://www.lg.com/us/tvs/lg-oled48c3aua-oled-4k-tv
    Po prostu chciałem maksymalnie wykorzystać przestrzeń pomiędzy wzmacniaczem, lustrem i szafkami na płyty CD
    A 2 cale to spora różnica..( spytaj żony - taki żarcik )

Domyślnie

Modeli oled 48 jest przynajmniej kilka tylko u LG, do tego chyba dochodzi jeszcze samsung, ale lg robi matryce także dla Panasa czy Sony więc wybór jest. Co do 55 cali to jest to całkiem rozsądny wybór do filmów dla małych lub średnich pomieszczeń. Moim rodzicom, słownikowi bumerzy, przejście z 40 cali, taki tv chcieli, do 55 zajęło chyba z tydzień, i powrotu do mniejszych nie ma więc jeśli tylko jest miejsce na ścianie i cena odpowiada... A jeśli to jakaś bariera psychologiczna to zawsze można oddać do ramiarza lub przewiesić dzierganą serwetę Optycznie się zmniejszy

Domyślnie

Napisałem na początku - nie mam miejsca na 55 cali
    Musiałbym spoooro kombinować i nie wiem, czy nie musiałbym szafki ciąć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Napisałem na początku - nie mam miejsca na 55 cali...
    Bloody pech...
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

No to zostaje ci to co jest w oled lub pójście w 50 cali mini led z lepszej półki z wieloma strefami wygaszania. Reszta to, moim zdaniem, jakieś półśrodki z których będziesz średnio zadowolony. Ja bym jeszcze rozważył, choć napisałeś, że nowinki cię nie interesują, samo działanie systemów oraz długość wsparcia, bo z tym też jest różnie. Nie wiem czy te filmy to będą np z blureja czy z vod, ale jeśli druga opcja to ja np. mocno się zdziwiłem, że w całkiem wypasionym hisense nie mogłem zainstalować np hbo. Bo nie. Może już dziś można nie wiem, ale tak to dziś wygląda, że mnogość rozwiązań, jakieś licencje itd. powodują, że czasami trzeba doczytać, bo później można się zdziwić.

Domyślnie

Do telewizora i tam mam podłączonego maca mini (starego), na którym mam platformy streamingowe.
    Chyba wejdę w ten miniled...

Domyślnie

No to podświetlenie strefowe odpada. Ja lubię SF i nie zniosę wędrujących ciał astralnych dookoła obiektów na czarnym tle

Strona 219 z 227 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów