Close

Strona 221 z 227 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 201 do 2 210 z 2712

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Wspomniałem na początku, nie miejsca. Odpuszczam zakup do momentu aż znajdę rozwiązanie przestrzenne
    Dzięki za podpowiedzi

Domyślnie

Proponuję przejść na pracę zdalną. Sprzedać lokum w Warszawie. Kupić fajny domek, blisko lasu, Zalewu Sulejowskiego i Spały. Ceny jak widzę od 400 do 800 tys.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Ż Zobacz posta
    Proponuję przejść na pracę zdalną. Sprzedać lokum w Warszawie. Kupić fajny domek, blisko lasu, Zalewu Sulejowskiego i Spały. Ceny jak widzę od 400 do 800 tys.
    Nie tak łatwo przejść na pracę zdalną tylko na pracę zdalną wpisaną w umowie o pracę... Only zdalna
    Chociaż żona w zeszły roku była może 3 czy 4 dni w biurze, ja mam pół na pół biuro/dom...ale wcześniej miałem jak żona covid miał swoje plusy serio.
    Zdalna jest extra. Szczególnie jak ma się małe dzieci, żłobki, przedszkola...
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Zdalna jest extra.
    Dom jest miejscem odpoczynku i czasu dla siebie i rodziny. Nie do pracy. W domu nie mam nawet laptopa, a telefon służbowy zostawiam w firmie. Wystarczy, że w pracy jestem co najmniej 10 godzin dziennie łącznie z sobotami. Trochę czasu zajęło mi żeby zrozumieć, że tak trzeba. Ale zrozumiałem i zdecydowanie jest tak lepiej.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Dom jest miejscem odpoczynku i czasu dla siebie i rodziny. Nie do pracy. W domu nie mam nawet laptopa, a telefon służbowy zostawiam w firmie. Wystarczy, że w pracy jestem co najmniej 10 godzin dziennie łącznie z sobotami. Trochę czasu zajęło mi żeby zrozumieć, że tak trzeba. Ale zrozumiałem i zdecydowanie jest tak lepiej.
    Widzę masz imne podejście.

My mimo pracy w domu nie zamienilibysmy się na biuro. Telefony nie odbieramy przed i po robocie... A jak dzwoni... To niech sobie dzwoni kwestia podejścia.
    Dalsza dyskusja jest zbyteczna. Szczególnie w wątku o telewizorach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Widzę masz imne podejście.
    Dalsza dyskusja jest zbyteczna. Szczególnie w wątku o telewizorach

Zwłaszcza że kolega już się wypowiedział...

Ale nie zastosuję się aby zauważyć że @Rafał_Sz dobrze napisał.
    Ostatnio edytowane przez paparapa ; 06-01-2025 o 13:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Spałem w Pile, piłem w Spale...
    To pierwsze muszę nadrobić.

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Dom jest miejscem odpoczynku i czasu dla siebie i rodziny. Nie do pracy. W domu nie mam nawet laptopa, a telefon służbowy zostawiam w firmie.
    Wszystko na temat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta

Wszystko na temat.
    Przedstawianie podejście do tematu bardzo staromodne, takie staroświeckie wręcz, myślenie z poprzedniej epoki.

U mnie w robocie nikt nie narzeka na pracę zdalną...każdy by płakał a wręcz mówią wprost że szukali by innej pracy gdzie byłaby praca zdalna.

Ja mam podobnie. Szczególnie że te same czynności mogę robić z domu. Także po co jechać do prawie pustego biura by klikać to samo w konkuter co można klikać w domu. Oszczędność czasu, oszczędności na dojazdach... Można dłużej pospać, można o 15.10 być na zakupach albo o 15.30 w przedszkolu na przedstawieniu dziecka... A z biura? O 15.30 można być w korku i dojechać do przedszkola po przedstawieniu.
    Nie wspominam nawet o kwestiach własnego wc czy lodówki i kuchni
    Nikt mnie nie przekona do pracy w biurze, że to było dobre. Dobre na tamte czasy. Obecnie jest to po prostu wygodniejsze i wydajniejsze i zdrowsze bo Work life balance nie jest pustym sloganem jak do tej pory było.

Domyślnie

Najlepiej domek w Karkonoszach (poszukaj hasła na YT) to będziemy jeździli do Ciebie na plenery (latem oczywiście )
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja się piszę!
    Chociaż Spała też brzmi wcale nieźle.

Strona 221 z 227 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów