Wspomniałem na początku, nie miejsca. Odpuszczam zakup do momentu aż znajdę rozwiązanie przestrzenne
Dzięki za podpowiedzi
Szukaj
Wspomniałem na początku, nie miejsca. Odpuszczam zakup do momentu aż znajdę rozwiązanie przestrzenne
Dzięki za podpowiedzi
Proponuję przejść na pracę zdalną. Sprzedać lokum w Warszawie. Kupić fajny domek, blisko lasu, Zalewu Sulejowskiego i Spały. Ceny jak widzę od 400 do 800 tys.
Nie tak łatwo przejść na pracę zdalnątylko na pracę zdalną wpisaną w umowie o pracę... Only zdalna
Chociaż żona w zeszły roku była może 3 czy 4 dni w biurze, ja mam pół na pół biuro/dom...ale wcześniej miałem jak żonacovid miał swoje plusy
serio.
Zdalna jest extra. Szczególnie jak ma się małe dzieci, żłobki, przedszkola...
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Dom jest miejscem odpoczynku i czasu dla siebie i rodziny. Nie do pracy. W domu nie mam nawet laptopa, a telefon służbowy zostawiam w firmie. Wystarczy, że w pracy jestem co najmniej 10 godzin dziennie łącznie z sobotami. Trochę czasu zajęło mi żeby zrozumieć, że tak trzeba. Ale zrozumiałem i zdecydowanie jest tak lepiej.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Zwłaszcza że kolega już się wypowiedział...
Ale nie zastosuję się aby zauważyć że @Rafał_Sz dobrze napisał.![]()
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 06-01-2025 o 13:56
Przedstawianie podejście do tematu bardzo staromodne, takie staroświeckie wręcz, myślenie z poprzedniej epoki.
U mnie w robocie nikt nie narzeka na pracę zdalną...każdy by płakał a wręcz mówią wprost że szukali by innej pracy gdzie byłaby praca zdalna.
Ja mam podobnie. Szczególnie że te same czynności mogę robić z domu. Także po co jechać do prawie pustego biura by klikać to samo w konkuter co można klikać w domu. Oszczędność czasu, oszczędności na dojazdach... Można dłużej pospać, można o 15.10 być na zakupach albo o 15.30 w przedszkolu na przedstawieniu dziecka... A z biura? O 15.30 można być w korku i dojechać do przedszkola po przedstawieniu.
Nie wspominam nawet o kwestiach własnego wc czy lodówki i kuchni
Nikt mnie nie przekona do pracy w biurze, że to było dobre. Dobre na tamte czasy. Obecnie jest to po prostu wygodniejsze i wydajniejsze i zdrowsze bo Work life balance nie jest pustym sloganem jak do tej pory było.
Najlepiej domek w Karkonoszach (poszukaj hasła na YT) to będziemy jeździli do Ciebie na plenery(latem oczywiście
)
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ja się piszę!
Chociaż Spała też brzmi wcale nieźle.![]()
Skontaktuj się z nami