Close

Strona 85 z 90 PierwszyPierwszy ... 35758384858687 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 898

Wątek: COVID-19

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja jestem daleki od propagandy sukcesu jaka króluje w mediach rządowych/narodowych/publicznych, jest to schemat jaki od lat 60-tych mają w Niemczech i tam też wielu to krytykuje ale musi płacić i to sporo na te media.
    Jednak krytykuję też propagandę jaką robią u nas media zagraniczne, to co wyprawia TVN ( Discovery ) przerosło innych i często uderza to w bezpieczeństwo bo sianie paniki, kreowanie zmanipulowanych faktów, pozwalanie na powielanie fake news przez gości, takie działanie ma wpływ na to jak reagują ludzie, wpływa to na waluty, gpw, na rynek towarów, na utrzymywanie kwarantanny itd.
    Najbardziej boli mnie atakowanie służb mundurowych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kojocisko Zobacz posta
    Fajną cechą forów tematycznych jest to, że mówimy o tym, co nas łączy, a nie o tym co nas dzieli.
    ...
    Niestety świat jaki znaliśmy przed wirusem odszedł, nic już nie będzie takie samo. Co tu pudrować...

Ps. https://gazetawroclawska.pl/jan-miod...zesc/ar/442102
    dziś nawet nie odpowiem bez kozery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kojocisko Zobacz posta
    Fajną cechą forów tematycznych jest to, że mówimy o tym, co nas łączy, a nie o tym co nas dzieli.
    Niestety ten wątek idzie w drugą stronę - w dużej mierze jest o tym, co nas dzieli.
    I po części wypowiedzi, może nie być tak łatwo spojrzeć na kolegę (bo to głownie męski wątek) w wątkach fotograficznych, tak samo jak przed tą dyskusją?
    IMO wbijacie kolejne gwoździki do trumny tego fajnego miejsca.
    Trzymajcie się zdrowo.

Krzysiek
    Swego czasu, była na forum znacznie lepsza atmosfera i znacznie większa kultura dyskusji, mam jednak wrażenie, że to już zdecydowanie czas przeszły.
    Lepiej więc, omijać dział Cafè szerokim łukiem, co mnie akurat nie zawsze się udaje, szczególnie kiedy można do niego zajrzeć bez logowania.
    Tu apel do Admina, aby może jednak lista nowych postów nie uwzględniała działu Cafè, który nic pozytywnego nie wnosi do tematów okołofotograficznych.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    1. Jest tu ktoś kto może skorzystać z propozycji umorzenia ZUS przy spadku przychodów powyżej 50% w porównaniu do lutego ?
    ( ja na tą chwilę tak bo spadek mam ~60% i wątpię żeby do końca miesiąca coś się polepszyło )
    Moja branża opiera się na turystyce, od 5 marca mam zero wpływów. Wszystkie moje prywatne środki idą obecnie na płatności, leasingi i przede wszystkim utworzyłem trzymiesięczną rezerwę na pensje dla pracowników. Jeśli w lipcu sytuacja się radykalnie nie polepszy - po 20 latach moja firma zostanie zamknięta. Podobnie jak tysiące innych. Nie ma gdzie "uciec" ze sprzedażą, wszystko stoi.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Moja branża opiera się na turystyce, od 5 marca mam zero wpływów. Wszystkie moje prywatne środki idą obecnie na płatności, leasingi i przede wszystkim utworzyłem trzymiesięczną rezerwę na pensje dla pracowników. Jeśli w lipcu sytuacja się radykalnie nie polepszy - po 20 latach moja firma zostanie zamknięta. Podobnie jak tysiące innych. Nie ma gdzie "uciec" ze sprzedażą, wszystko stoi.
    no i po paru dniach od moich przewidywań, kiedy to dobiegały oburzone głosy, że jak to, jak tak można w ogóle myśleć, toż to faszyzm, gdzie prawa człowieka, nie minął nawet kolejny tydzień a już zaczęliśmy zadawać sobie pytania szybciej niż nam się wydawało...
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rat...r-7846059.html

to teraz wyobraźcie sobie co będzie po choćby 3 miesiącach zatrzymania niemal wszystkiego co nas otacza... i kto ostatni zgasi światło...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Racja ale jest kilka osób, które walkę polityczną stawiają tu za priorytet i ignorują dyskusję.

Mimo wszystko próbuję ponownie wrócić to istotniejszych rzeczy niż przepychanki z totalsami.

1. Jest tu ktoś kto może skorzystać z propozycji umorzenia ZUS przy spadku przychodów powyżej 50% w porównaniu do lutego ?
    ( ja na tą chwilę tak bo spadek mam ~60% i wątpię żeby do końca miesiąca coś się polepszyło )
    Luty był najbardziej dochodowym miesiącem dla mojej działalności w ostatnich 6 miesiącach, pomimo tego, że jeszcze po drodze ferie były i pracowaliśmy na 70% możliwości. Marzec z kolei zaczął się tak słabo, że do 13.03 wypracowaliśmy może z 30% obrotów z lutego.
    Zobaczymy co będzie dalej.
    Z5 + 24-200S + 105S
    D500 + D7200 + S17-50/2.8 + S50-100/1.8 + AF-P 70-300 + N200-500

Domyślnie

A to w ogóle weszło, bo póki co nie widzę w ZUS takiej możliwości?
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A to w ogóle weszło, bo póki co nie widzę w ZUS takiej możliwości?
    Nie weszło, w piątek karty na stół.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

W dialogu Laskowika ze Smoleniem była to aluzja do do prowadzącego, w tym czasie, Dziennik Telewizyjny Andrzeja Kozery (Gość był wtedy odpowiednikiem dzisiejszych Ziemkiewicza, Hołeckiej czy Rachonia)

Domyślnie

Ponoć wielkie galerie handlowe już wynajęły prawników by pisali pizwy przeciwko Państwu - za utracone zyski przez przymusowe zamknięcie... Wygląda na to, że po wirusie świat będzie inny... Gorszy. A wygląda ło na to że być może czegoś się nsuczymy. Wrażliwości na los innych?
    Nikon FX i Olympus m4/3

Strona 85 z 90 PierwszyPierwszy ... 35758384858687 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów