Close

Strona 35 z 90 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Chciałem się umówić na wizytę ale 4 godziny tel zajęty.
    Zobaczę jak jutro będzie ze mną. Jak gorzej to pozostaje mi tylko numer alarmowy i zgłoszenie się na koronowirusa.

W UK nie jest jak w Polsce z umawianiem wizyty i dostępem do lekarza.
    Sam bym chciał dostać coś co mnie szybciej na nogi postawi. I to nie jest ani moja decyzja ani wola. Tak sytuacja wyglada.

Domyślnie

W Polsce jak w szczycie zachorowań chcesz iść do państwowej przychodni, to myślisz że jest inaczej? W Warszawie taka sama zabawa, w kolejkę o 7 rano albo telefon i loteria czy się dodzwonisz. Tyle, że prościej iść do prywatnej przychodni, z abonamentem albo parę groszy zapłacić. Z wirusem i przeziębieniem mają rację, że spławiają, bo zwykłe leki bez recepty pomagają, aptekarz podpowie. Ale jak infekcja trwa dłużej lub jest wysoka gorączka to trochę inna bajka.

ksh
    Gość

Domyślnie

U nas tylko telefon do swojego rodzinnego gdzie się jest zarejestrowanym i albo wysyłają pielęgniarkę albo przyjeżdża lekarz, jak są objawy to dzwonisz do sanepidu i przyjeżdżają żeby stwierdzić czy wymagana jest hospitalizacja czy leczenie domowe.

Domyślnie

Jak trzyma dłużej, niż 2-3 dni, to trzeba iść do lekarza, tym bardziej że nie wiadomo co to. A z ciekawości - ile prywatna wizyta u rodzinnego w UK? Bo u mnie przeważnie $80.

Domyślnie

Zadzwoniłem na alarmowy 111, mam siedzieć w domu i jak po 7! Dniach nie będzie poprawy lub się pogorszy to mam znowu zadzwonić. Nie wolno mi wychodzić, kontaktować się z GP lub innymi ludźmi. Muszę się odizolować. Mówiłem o gorące i kaszlu. Ale to nic nie zmienia.

Powiedzieli mi też abym nie używał ibuprofenu tylko paracetamol.
    Nie znam żadnej prywatnej kliniki która mogłaby się nadawać do zgłoszenia się.

Dowiedziałem się też że wirus atakuje gardło a później schodzi na płuca. Gorączka plus objawy są coraz bardziej niepokojące. Jutro dzwonię znowu jak nie będzie znaczącej poprawy.

Domyślnie

kurde to 7 dni już niedługo minie, powinni przecież liczyć od objawow a nie telefonu. może w końcu minąć, czego Ci życzę

Domyślnie

Łamać mnie zaczęło w piątek, od trzech dni mam wysoką gorączkę. Skacze do 39,5 najmniejsza jaką odnotowałem 38,7.
    Gardło przestało mnie boleć ale czuje klatkę . Może być to ból ogólnie od kaszlenia.

Na razie jestem dobrej myśli i nie wpadam w panikę. Kazali też dużo pić i nie wolno poć alkoholu. Więc nici z nalewki z czosnkiem

Domyślnie

"nie wolno poć alkoholu" - to najgorsze. No cóż pozostaje niezawodny i polecany na wszystko paracetamol.
    ...

ksh
    Gość

Domyślnie

Znajoma spanikowała w poniedziałek bo miała pod 40, kaszel, duszności itd, zadzwoniła na sanepid co jest podany numer i została zabrana specjalną karetką do wyznaczonego w Krakowie zakaźnego, zrobili test, okazało się że negatywny, ma grypę sezonową, odwieźli do domu i ma kontaktować się z rodzinnym.
    Póki nie ma szczytu zachorowań to działa super ale zobaczymy dalej bo z dziesiątek zrobią się tysiące przypadków.

Domyślnie

Pierwsze miasto w Bawarii zamkniete- Mitterteich. 7000 mieszkancow, 300 w quarantenie (teraz juz wszyscy), 40 potwierdzonych przypadkow, 7 leczonych respiratorem.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Strona 35 z 90 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów