Close

Strona 84 z 90 PierwszyPierwszy ... 34748283848586 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Oczywiście, że wierzyć się nie chce bo to kolejny fejk rozpowszechniany przez lisowego newsweeka, sprostowane w komunikatach przez LPP...

https://www.lppsa.com/informacje-pra...-w-newsweek-pl

Kolejny z setek przykładów jak bardzo można polegać na informacji z tych mediów...

"Redakcja formułuje swe zarzuty bez wspierania się na faktach..." no też mi nowość ...
    Cytat Zamieszczone przez Jurek Ż Zobacz posta
    To może dorzucę bo warto przeczytać dlaczego i w jaki sposób jesteśmy manipulowani. https://www.mypolacy.de/polska,0/s/a...-sa-niemieckie
    Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Mnie dziwi dlaczego popierający opozycje są w stanie posuwać się tak daleko w walce politycznej, zauważ że w tym temacie generalnie jest atak na rząd, na pis, na działania związane z wirusem, a każdy kto wypowie się pozytywnie jest atakowany i nawet obrażany.
    Ja nigdy nie ukrywałem że nie głosowałem ani na pis ani na po ale od kilku lat popieram obecny rząd - to się nazywa demokracja, wiem wiem że dla opozycji demokracja jest tylko wtedy jeśli to ona wygrywa ale co poradzić.
    Tekst że dziękuję za pomoc ale... polityka, jest to na serio niepoważne i pokazuje gdzie obecnie znajduje się opozycja i ich wyborcy
    Nie dziw się, żyją w swojej szklanej bańce wypełnionej toksyczną atmosferą jaką fundują im ich idole - jak widać na powyższym przykladzie, jednym z tysiecy, opartą na fejkach, sianiu dezinformacji, nieustannego zagrożenia, pełzającego faszyzmu i totalitaryzmu. Wystarczy poczytać posty etatowych michnikowców w tym wątku - poste czy pawelp, nie raz złapanych na niewiedzy czy rozpowszechnianiu ordynarnych fejków. Czerpią garściami od ludzi brutalnie odsuniętych od koryta, od reklam spółek skarbu państwa na pół strony czy 40 minutowych programików w publicznej tvp za 60000zł. Więc plują jadem od paru lat dookoła, kwicząc jak to demokracja umiera bo oni nie mogą przekazywać swojej wizji rzeczywistości w niemal 100% mediów. Kwiczą lisy, michniki, żakowskie, blumsztajny, olejniki, kolendyzalewskie i masa, masa innych na łamach ciągle tych samych portalików związanych z uprzednią władza - od wyborczej, tvnu, po wszelkie onety, okopresy, newsweeki, natematy i inne tokfmy, przy których tylko zmieniają się przy mikrofonach, gadając od 5 lat nieustannie ten sam, przebogaty program mający odsunąć pis od władzy - pis jest brzydki, pis jest zły, ma być tak jak było, czyli dostatnio i suto dla nas.
    Nie liczmy zatem, ze zmieni się jakakolwiek retoryka w tym i wielu innych wątkach. Kiedy żyje się tylko atmosferą nieustannie zbliżającej katastrofy nie sposób uniknąć uszczerbków na psychice.
    Trzeba puszczać ich fejkowe wizje bokiem a dyskutować o faktycznym problemie bo czegokolwiek rządzący nie zrobią to dla nich będzie to i tak najgorsza decyzja na świecie bo pan lis czy michnik tak stwierdzili.
    A jak powszechnie wiadomo:

1366726511_g8wklv_600.jpg
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gremed Zobacz posta
    Serio? Liczyłem na więcej merytoryki i wyłożenie "kawa na ławę" co takiego uznałem za "manipulację medialną" a co nią okazało się nie być. No nic... Kończę. Dwa dni wolnego, odpoczywam. Jutro może jakaś Łapszanka o wschodzie słońca. Spotkamy się w dziale Krajobraz
    Miłego pleneru, póki w Krakowie spokój. Też mam ciekawsze zajęcia niż grzebanie w tym wątku. Zdania nie zmieniam, przy czym nie napisałem że coś uznałeś za manipulację a nią nie jest. Generalnie odniosłem wrażenie, że każdą opinię krytyczną odnoszącą się do aktualnych działań uważasz za manipulację.
    Ostatnio edytowane przez poste ; 23-03-2020 o 14:10

Domyślnie

Martwię się o kolegę @90s . Nie czuł się najlepiej i przestał pisać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Racja ale jest kilka osób, które walkę polityczną stawiają tu za priorytet i ignorują dyskusję.

Mimo wszystko próbuję ponownie wrócić to istotniejszych rzeczy niż przepychanki z totalsami.

1. Jest tu ktoś kto może skorzystać z propozycji umorzenia ZUS przy spadku przychodów powyżej 50% w porównaniu do lutego ?
    ( ja na tą chwilę tak bo spadek mam ~60% i wątpię żeby do końca miesiąca coś się polepszyło )

2. Macie jakieś zwroty biletów, rezerwacji i ogólnie wyjazdów, jak poszło załatwianie ?
    ( u mnie eSky zwrócił kasę za wszystkie rezerwacje )

3. Kwestia powrotów do kraju organizowanego przez LOT.
    ( znajomi skorzystali z tego i zostawili w Luton mieszkanie ze wszystkim bo stwierdzili że boją się tam zostać )
    Jak mieszkali w Luton, to chyba wiele tam nie zostawili.
    Raczej tańszy bilet skusił...lub brak obycia w realiach.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Ż Zobacz posta
    Martwię się o kolegę @90s . Nie czuł się najlepiej i przestał pisać.
    Niepokojąca jest ta cisza...

Domyślnie

Tak się trochę zgubiłem, bo chciałem tu zamieścić kilka linków ale już nie wiem które media są te najbardziej prawilne z jedynie oczywistymi najprawdziwszymi faktami .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak się trochę zgubiłem, bo chciałem tu zamieścić kilka linków ale już nie wiem które media są te najbardziej prawilne z jedynie oczywistymi najprawdziwszymi faktami .
    A dla kogo ten wywiad?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Miłego pleneru, póki w Krakowie spokój. Też mam ciekawsze zajęcia niż grzebanie w tym wątku. Zdania nie zmieniam, przy czym nie napisałem że coś uznałeś za manipulację a nią nie jest. Generalnie odniosłem wrażenie, że każdą opinię krytyczną odnoszącą się do aktualnych działań uważasz za manipulację.
    Być może takie wrażenie spowodowane jest tym, że mam alergię na nasze "narodowe narzekanie". Tak samo jak mam alergię na wszechobecne poklepywanie się po plecach jak już kurz opadnie i rozdawanie orderów. A to niewątpliwie nas czeka i w tym przypadku. Wolałbym aby ktoś się pochylił nad tym co było tak aby lepiej zadziałać przy tym co będzie. Niestety, to nie u nas. Pozdrawiam.

Domyślnie

Fajną cechą forów tematycznych jest to, że mówimy o tym, co nas łączy, a nie o tym co nas dzieli.
    Niestety ten wątek idzie w drugą stronę - w dużej mierze jest o tym, co nas dzieli.
    I po części wypowiedzi, może nie być tak łatwo spojrzeć na kolegę (bo to głownie męski wątek) w wątkach fotograficznych, tak samo jak przed tą dyskusją?
    IMO wbijacie kolejne gwoździki do trumny tego fajnego miejsca.
    Trzymajcie się zdrowo.

Krzysiek
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    A dla kogo ten wywiad?
    dziś nawet nie odpowiem bez kozery, że pinćset bo zaraz mi plusa dokleicie i wsadzicie w szeregi pisiorów, zapomogowców i wsteczniactwa
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 84 z 90 PierwszyPierwszy ... 34748283848586 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów