Close

Strona 83 z 90 PierwszyPierwszy ... 33738182838485 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Ż Zobacz posta
    Rozumiem, że gdyby teraz Kolega @david555 wrócił do pracy to kolega @gremed przestałby być ekspertem i uszanował wiedzę i doświadczenie przełożonego.
    Nie napisałem nic z czego musiałbym się wycofywać jak również nie stawiałem się w roli eksperta. Również nie uważam, żeby kolega @david555 oczekiwał tutaj abym ustawiał się w jakiejś hierarchii. Po kilku postach widać kto tutaj jest "z branży" a kto czerpie wiedzę z prasy.
    Dodatkowo nie mam celu ani ochoty przekonywać kogokolwiek do czegokolwiek. Mając prawie pół wieku na karku mam na to po prostu wywalone. Tak naprawdę to było jedyne miejsce gdzie cokolwiek pisałem o obecnej sytuacji. Nie udzielam się w akcjach #nakarmmedyka (żenujące), #zostańwdomu podobnie jak irytują mnie wszystkie hasztagi w obronie karpi, dzików, pszczół czy malowanie kredkami po chodnikach w proteście przeciwko zamachom. To trochę ponad moje siły. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości co dom tego co napisałem to proszę niech to merytorycznie argumentuje i chętnie pociągnę dyskusję. @poste - podaj proszę miejsce/mój wpis w którym uważałem się jako "jedyny sprawiedliwy autorytet w kwestii medialnych manipulacji".

- - - - kolejny post - - - - - -
    @david555 - teraz widzę ostanie posty. Proszę się nie dać prowokować. Czas na ucieczkę

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Bez kitu, wdzięczny Ci jestem za pomoc ze sprzętem komputerowym ale to co wyczyniasz w tym wątku jest OBRZYDLIWE. Ta zaraza kiedyś minie(nie chodzi o wirusa) ale pamięć o jej plugastwach będzie żywsza niż o komunie.
    Mnie dziwi dlaczego popierający opozycje są w stanie posuwać się tak daleko w walce politycznej, zauważ że w tym temacie generalnie jest atak na rząd, na pis, na działania związane z wirusem, a każdy kto wypowie się pozytywnie jest atakowany i nawet obrażany.
    Ja nigdy nie ukrywałem że nie głosowałem ani na pis ani na po ale od kilku lat popieram obecny rząd - to się nazywa demokracja, wiem wiem że dla opozycji demokracja jest tylko wtedy jeśli to ona wygrywa ale co poradzić.
    Tekst że dziękuję za pomoc ale... polityka, jest to na serio niepoważne i pokazuje gdzie obecnie znajduje się opozycja i ich wyborcy

Domyślnie

Dla tych co uważają, że badanie osób bez objawów pozbawione jest sensu:
    https://www.bloomberg.com/news/artic...premium-europe

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Mnie dziwi dlaczego popierający opozycje są w stanie posuwać się tak daleko w walce politycznej, zauważ że w tym temacie generalnie jest atak na rząd, na pis, na działania związane z wirusem, a każdy kto wypowie się pozytywnie jest atakowany i nawet obrażany.
    Na nieudolne działanie.
    Na przespanie dwóch miesięcy
    Na nieprzygotowanie diagnostyki.
    Na nieprzygotowanie wystarczającej ilości środków ochrony.

ksh
    Gość

Domyślnie

Dla atakujących rząd i wspierających opozycje informacje z ostatniej doby, wykonano ponad 3000 testów, łącznie ponad 20 tysięcy, więcej wykonuje sie tylko w Norwegii i we Włoszech, a przypomnę o dwóch tygodniach zapasu w epidemii co stawia nasz wtedy jeszcze wyżej.
    Przypomnę też że testy dla wszystkich wprowadzają zwiększenie zagrożenia ponieważ do 4-5 dni od zakażenia testy są negatywne, testy szybkie tym bardziej mogą wprowadzać w społeczeństwie luzowanie przestrzegania procedur, tak było w Bergamo.

WHO, które twierdziło jeszcze w styczniu że wirus nie wyjdzie poza chiny teraz jest cytowane "testy testy testy" bez wspominania o kornetach że testy muszą być powiązane z izolacją i szukaniem pacjentów zero co obecnie też jest już nieaktualne bo wiekowość krajów zmieniło taktykę.

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    Na nieudolne działanie.
    Na przespanie dwóch miesięcy
    Na nieprzygotowanie diagnostyki.
    Na nieprzygotowanie wystarczającej ilości środków ochrony.
    Ale to jakieś podasz przykłady czy to twoje wrażenia lub przekazy polityczne w dużej mierze rozpuszczone przez fake news opozycji ?

Domyślnie

Raportujecie spam i politykę w tym wątku, a zaraz sami spamujecie i piszecie o polityce. Takie to trochę nie za mądre.

Proszę wrócić do tematu.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    D

Ale to jakieś podasz przykłady czy to twoje wrażenia lub przekazy polityczne w dużej mierze rozpuszczone przez fake news opozycji ?
    Fakty nie pasuje do twojej narracji no to fakty są nieprawdziwe.
    Ale jak tak jest różowo, to powiedz mi dlaczego mimo tego, że podobno (według ciebie) diagnostyka ma się dobrze istnieją opóźnienia w wydawaniu wyników, a rząd twierdząc że panuje nad sytuacją pyta się (dopiero teraz !), które laboratoria szpitalne są w stanie robić testy?
    Dlaczego w trakcie epidemii dymisjonuje się prezesa Agencji Rezerw Materiałowych, odpowiedzialnego za przygotowanie wystarczającej ilości sprzętu do epidemii?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Naturalnie jest to moja interpretacja, ale przeczytaj spokojnie swoje wpisy, np. #815, #761 (zwłaszcza, ten jest wręcz obraźliwy),#794. Ja niestety tak je odbieram.
    Serio? Liczyłem na więcej merytoryki i wyłożenie "kawa na ławę" co takiego uznałem za "manipulację medialną" a co nią okazało się nie być. No nic... Kończę. Dwa dni wolnego, odpoczywam. Jutro może jakaś Łapszanka o wschodzie słońca. Spotkamy się w dziale Krajobraz

Domyślnie

Temu wątkowi przydałaby się kwarantanna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Temu wątkowi przydałaby się kwarantanna.
    E tam.
    Lepsze to, niż czytanie optycznych lub Onetu

Coś z wolnym czasem trzeba robić, a teges...

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Raportujecie spam i politykę w tym wątku, a zaraz sami spamujecie i piszecie o polityce. Takie to trochę nie za mądre.

Proszę wrócić do tematu.
    Racja ale jest kilka osób, które walkę polityczną stawiają tu za priorytet i ignorują dyskusję.

Mimo wszystko próbuję ponownie wrócić to istotniejszych rzeczy niż przepychanki z totalsami.

1. Jest tu ktoś kto może skorzystać z propozycji umorzenia ZUS przy spadku przychodów powyżej 50% w porównaniu do lutego ?
    ( ja na tą chwilę tak bo spadek mam ~60% i wątpię żeby do końca miesiąca coś się polepszyło )

2. Macie jakieś zwroty biletów, rezerwacji i ogólnie wyjazdów, jak poszło załatwianie ?
    ( u mnie eSky zwrócił kasę za wszystkie rezerwacje )

3. Kwestia powrotów do kraju organizowanego przez LOT.
    ( znajomi skorzystali z tego i zostawili w Luton mieszkanie ze wszystkim bo stwierdzili że boją się tam zostać )

Strona 83 z 90 PierwszyPierwszy ... 33738182838485 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów