Close

Strona 71 z 90 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Dobre, dobre, najlepszy ten fragment o pianie z ust

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Dokładnie, co miałem napisać napisałem ...
    .............

Domyślnie

@nowart -Wyjątkowo celnie to ująłeś - szacunek.

Domyślnie

Dokładnie, co miałem napisać napisałem, starałem się nie komentować ale płakać się chce czytając te brednie. Ale są święcie przekonani, że to prawda objawiona bo prezentowana przecież przez tak szerokie spektrum mediów - od michnikowszczyzny przez jakieś okopresy po tvny, jakby była miedzy nimi jakakolwiek różnica... Nawet jakiś troll postanowił się zarejestrować i nas raczyć kąskami od hieny roku i jego szczujni natemat... Dopiero takie kryzysowe sytuacje pokazują prawdziwe oblicze ludzi, jedni będą napirdealać jak w bębenek w rząd, choćby na uszach stawali i robili co mogli to zawsze będzie źle bo ma być nieustannie podsycana atmosfera zbliżajacej się katastrofy, zapaści, faszyzmu, terroru i zamordyzmu. Mam nawet w rodzinie, tej najbliższej niestety, wiernych fanów, gdzie całą dobę na ekranie prawda i tylko prawda, w narożniku wypalony znaczek całej prawdy24. Nie ma z nimi o czym gadać, piana wycieka z ust, nieustanne napięcie i wściekłość.
    Daleko mi do pisu, jeszcze dalej do po i ich tęczowych przystawek, gdyż odrobinę w tych mafijnych samorządach popracowałem, ale rzygać się chce od samego patrzenia na tę i wiele innych dyskusji.
    Bo tacy z was bohaterowie jak wasi idole. Niczym Migalski, który spier...ał na kanary bo "tutaj zaraz paszporty będą konfiskować i woli przeczekać tam niż w jakiejś Nędzy czy Katowicach", po czym po kilku dniach nie przeszkodziło mu to w tym, aby z podkulonym ogonkiem wracać ostatnim czarterem pisowskiego Lotu w obawie, że utknie tam na dłuższy czas... takimi przykładami można sypać jak z rękawa setkami.
    Idolem pisu nigdy nie byłem i nie będę jednak pamiętając zachowanie poprzednich władz w jakiejkolwiek sytuacji kryzysowej, będącej ułamkiem obecnej, to przerażeniem mnie napawa jak by to dziś wyglądało pod rządami po, pslu i ich lewicowych przydupasów. książkę można by o tym napisać niejedną, zresztą wiele ich powstało...
    Zamiast stać jednym murem w takich sytuacjach, wspierać się nawzajem, pomagać, odłożyć na bok wszystkie spory i waśnie to tylko jeszcze bardziej jątrzą i plują. Dziw bierze, że nadal siedzicie w tej dusznej, opresyjnej, kaczystowskiej Polsce zamiast emigrować do swoich wytęsknionych kolebek praworządności, demokracji i wolności...
    Zgadzam się w pełni z powyższym.

Domyślnie

Dokładnie, co miałem napisać napisałem, starałem się nie komentować ale płakać się chce czytając te brednie. Ale są święcie przekonani, że to prawda objawiona bo prezentowana przecież przez tak szerokie spektrum mediów - od michnikowszczyzny przez jakieś okopresy po tvny, jakby była miedzy nimi jakakolwiek różnica....
    A kim jesteś, że decydujesz co jest prawdą, a co nie?

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Nie wiem czy to ma głębszy sens, ale poczułem się zobowiązany bronić samorządów. Na jakim stanowisku pracowałeś? Stażysta, referent, inspektor, może wyżej? Odszedłeś czy zwolnili Cię?

Tak, zdarzają się sytuacje kryminogenne. Jak wszędzie, jak np. mafia paliwowa w Ministerstwie Finansów, korupcyjna propozycja szefa Komisji Nadzoru Finansowego, willa w Szwajcarii dla prezesa NBP i "rusycystek".

Teraz to nie jest spór polityczny totalsów i pisiaków, to jest po prostu spór o konkretne życia, o miejsca pracy. Walenie w rząd jest naturalne, zwłaszcza jak popatrzy się od środka na skalę zaniedbań, na dziadostwo w działaniu, a nie na zmęczoną twarzyczkę ministra zdrowia.

Samorządy walczą o interesy społeczności lokalnej. Kiedy samorządy przejmowały szkoły, rząd obiecał, że poprzez subwencję oświatową na jednego ucznia sprawi, że kasy starczy na prowadzenie szkół. Skończyło się na tym, że w tym roku mój samorząd mający całkowity budżet ok.42 mln, oprócz przekazanej już subwencji na ucznia musi do utrzymania szkół dołożyć ponad 5 mln. A budżet na inwestycje mamy 2,5 mln. Po prostu rząd zapomniał sobie od jakiegoś czasu podnieść subwencji oświatowych. Ostatnio stwierdził, że da podwyżki nauczycielom. Dał, tylko kasy zapomniał przesłać do gmin na ten cel. Zamiast budować dla ludzi drogi, ośrodki zdrowia, kanalizacje, wodociągi to łożymy na edukację. Chcieliśmy zlikwidować małą szkołę, 1800 metrów od nowoczesnej, świetnie wyposażonej. W starej uczy się 53 dzieci i zatrudnionych jest 15 nauczycieli. Okoliczni mieszkańcy (sprzeciwiają się) znają posła, który im to "załatwił" - czyli słynna małopolska kurator wyraziła opinię, że szkoły nie wolno zamykać...

Po prostu państwo z dykty.
    Nie chcę kontynuować tego tematu bo taka mafia samorządowa nie jednemu zniszczyła firmę, życie czy karierę, dodam tylko znany cytat "wstąp do nas to będziemy cie bronili jak niepodległości".
    Na poziomie współpracy, norma to ustawianie zleceń, jawne omijanie przetargów ustawkami i dogadywaniem się, a po słowach krytyki straszenie że sądy się wami zajmą ( kilku "mecenasów" ma działeczki załatwione pod zabudowę na terenach parków krajoznawczych )
    - - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    Mnie zastanawia kim ty jesteś ? Nie podejrzewam cie o trollowanie kremlowskie jak na portalach społecznościowych bo to raczej takie szczucie na poziomie naszych "niezależnych i obiektywnych" mediów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    A nie moglbys tego odczytac tak, ze kolega przedstawil swoj punkt widzenia, nie narzucajac go innym. Czy to jest takie trudne...?

@nowart dobry wpis. Trafiony.
    A oprocz tego dodales troche celnego humoru. Te "teczowe przystawki" do PO. Dobre.

P.S
    Mam tak niesmiala prosbe do wszystkich. Moze zostawimy polityke w spokoju. O samych medycznych i spolecznych rzeczach bedziemy rozmawiac. Jak to sie rozwinie wszystko, jak wplynie na gospodarke itp. Mozna to robic przeciez bez chwalenia czy krytykowania rzadu, bez politykowania...
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 22-03-2020 o 21:32
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

ksh
    Gość

Domyślnie

Mimo wszystko próbuję ponownie wrócić to istotniejszych rzeczy niż przepychanki z totalsami.

1. Jest tu ktoś kto może skorzystać z propozycji umorzenia ZUS przy spadku przychodów powyżej 50% w porównaniu do lutego ?
    ( ja na tą chwilę tak bo spadek mam ~60% i wątpię żeby do końca miesiąca coś się polepszyło )

2. Macie jakieś zwroty biletów, rezerwacji i ogólnie wyjazdów, jak poszło załatwianie ?
    ( u mnie eSky zwrócił kasę za wszystkie rezerwacje )

3. Kwestia powrotów do kraju organizowanego przez LOT.
    ( znajomi skorzystali z tego i zostawili w Luton mieszkanie ze wszystkim bo stwierdzili że boją się tam zostać )

Domyślnie

USA goni:
    Stany Zjednoczone są już na trzecim miejscu na świecie pod względem liczby przypadków koronawirusa - za Chinami i Włochami. W całym kraju odnotowano ponad 27 tys. zakażeń, a zmarło ponad 300 osób.
    https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus...ds9HWD1hpxKPPE

Ponad 13 tysięcy nowych przypadków stwierdzono dziś w USA❗
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 22-03-2020 o 21:36
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Mnie zastanawia kim ty jesteś ? Nie podejrzewam cie o trollowanie kremlowskie jak na portalach społecznościowych bo to raczej takie szczucie na poziomie naszych "niezależnych i obiektywnych" mediów
    Mówisz, że nie możesz się powstrzymać?
    Ja zadaje pytania, na które ty nie odpowiadasz. Pokazują one, wbrew propagandzie, że rząd przespał czas, który miał, na przygotowanie się do epidemii. Ale niestety, nie potrafisz opowiedzieć argumentami, tylko pomówieniami. W stylu jak wyżej.

Strona 71 z 90 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów