Close

Strona 70 z 90 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Mój brat ledwo się wydostał z Afryki zachodniej, lot stanął na wysokości zadania - anulował mu bilet i zaproponował wykupienie czarteru.. A tubylcy wołali na niego Coronawirus
    Prawda, pięknie wyglądający w tv program ratowania rodaków, od strony "ratowanych" nie wygląda tak różowo. Unieważnili bilety i każą kupować nowe, mistrzostwo. Po wielkich protestach przestali sprzedawać bilety w biznesie, ale jak piszą powracający biletów w najtańszej taryfie nie sposób kupić. A ta najtańsza taryfa za przelot w jedną stronę i tak często jest droższa niż bilet powrotny do danego miejsca. Mnóstwo jest takich relacji w necie.
    Coraz więcej osób doświadcza zderzenia obrazu z konferencji prasowych z rzeczywistością.

Domyślnie

Czy ktoś na poziomie ministerialnym może w jakiś sensowny sposób zareagować?

Domyślnie

Popatrzcie trochę jak to wygląda
    cała masa osób posługuje sie kalkami medialnych zwrotów, wykreowanych i wpisanych narracji/zdarzeń/sposobu patrzenia
    Naprawdę nie widzicie w jaki sposób "zaprogramowany" odbieracie każde zdarzenie

Pamietacie taki rysunek gdzie dwie osoby stoją a pomiędzy nimi jest narysowana cyfra 9 (lub 6) i każda z nich widzi inną cyfrę?
    W tej chwili tak wyglądają rozmowy. Toczą sie spokojnie do momentu gdy przychodzi czas na stwierdzenie winy lub czy ktoś cos zrobił lub nie.
    A kierujecie sie głównie przekazem medialnym (bo nie ma innego wyjścia) który jest kreowany. Ciekawe że każdy uważa tylko jedną "stronę" za miarodajną
    ehhh

Domyślnie

Jak cię kopnie sytuacja to przestaniesz patrzeć filozoficznie i z dystansem.

Domyślnie

"NIC nie robią" / "Kto?" / "ONI" / "Jacy oni?" / "No CI!" / "A nie, to TAMCI!" / "Kiedyś to było!" / "Wina Tuska!" / "Nie! Wina Jarka!" / "Taaak? To zobaczcie TO!" / "Wyborcza to szmatławiec!" / "TVN to ch..e!" / "NIC nie robią nadal" / "W Korei to badają wszystkich!" / "Statystyki zaniżają!" / "Przestańmy politykować" / "OK" / "Ale debile nadal NIC nie robią" / "Mogli kupić maski!" / "Nie kupili" / "OK, już bez politykowania" / "W Chinach to coś robią!" / "Ale co?" / "Wszystko!" / "K..wa wszsycy umrzemy!!!"

Miał być wieczorny raport z pierwszej linii walki czyli kolejnego mojego dyżuru. Ale po przeczytaniu kilku ostatnich stron postanowiłem zameiścić tylko streszczenie tego wątku dla kogoś, kto bez czytania całości chciałby się zorientowac o co tutaj chodzi.
    A teraz wzorem kolegi @david555 ewakuuję się stąd. Bądźcie zdrowi i silni. Bo z tego co widać choćby tutaj, to czas "po Smoleńsku" to był pikuś w porównaniu z tym co czeka nas "po wirusie". Produkcja jadu idzie lepiej niż maseczek. Marka...

Domyślnie

Wiesz co... jakiś czas temu mnie koopneła
    Ojciec miał udar i nie chce mi się opowiadać o zettknięciu z naszą służbą zdrowia (2002-3 rok) ale nie obarczam błędami pojedynczych debili całego ówczesnego rządu czy ministerstwa itp.
    W jednym miejscu jest lepiej w innym gorzej niestety.
    Prywatna służba zdrowia ? WOW... ****icy można dostać jak chcesz sie umówić bo nałapali firm i jednostki sie nie wyrabiaja

Dystans... i czytanie różnych opinii a nei z wypiekami na twarzy tylko "naszego nurtu"

Czego wszystkim życzę

- - - - kolejny post - - - - - -
    @gremed - nie zwracaj uwagi - napisz, proszę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Zleciało się kilka hien politycznych z "mocnymi" argumentami powielanymi przez jedyną słuszną opcje polityczną jaka wali w rząd przy każdej okazji nie widząc jakie to żałosne i jak ośmiesza autorów postów.
    Dokładnie, co miałem napisać napisałem, starałem się nie komentować ale płakać się chce czytając te brednie. Ale są święcie przekonani, że to prawda objawiona bo prezentowana przecież przez tak szerokie spektrum mediów - od michnikowszczyzny przez jakieś okopresy po tvny, jakby była miedzy nimi jakakolwiek różnica... Nawet jakiś troll postanowił się zarejestrować i nas raczyć kąskami od hieny roku i jego szczujni natemat... Dopiero takie kryzysowe sytuacje pokazują prawdziwe oblicze ludzi, jedni będą napirdealać jak w bębenek w rząd, choćby na uszach stawali i robili co mogli to zawsze będzie źle bo ma być nieustannie podsycana atmosfera zbliżajacej się katastrofy, zapaści, faszyzmu, terroru i zamordyzmu. Mam nawet w rodzinie, tej najbliższej niestety, wiernych fanów, gdzie całą dobę na ekranie prawda i tylko prawda, w narożniku wypalony znaczek całej prawdy24. Nie ma z nimi o czym gadać, piana wycieka z ust, nieustanne napięcie i wściekłość.
    Daleko mi do pisu, jeszcze dalej do po i ich tęczowych przystawek, gdyż odrobinę w tych mafijnych samorządach popracowałem, ale rzygać się chce od samego patrzenia na tę i wiele innych dyskusji.
    Bo tacy z was bohaterowie jak wasi idole. Niczym Migalski, który spier...ał na kanary bo "tutaj zaraz paszporty będą konfiskować i woli przeczekać tam niż w jakiejś Nędzy czy Katowicach", po czym po kilku dniach nie przeszkodziło mu to w tym, aby z podkulonym ogonkiem wracać ostatnim czarterem pisowskiego Lotu w obawie, że utknie tam na dłuższy czas... takimi przykładami można sypać jak z rękawa setkami.
    Idolem pisu nigdy nie byłem i nie będę jednak pamiętając zachowanie poprzednich władz w jakiejkolwiek sytuacji kryzysowej, będącej ułamkiem obecnej, to przerażeniem mnie napawa jak by to dziś wyglądało pod rządami po, pslu i ich lewicowych przydupasów. książkę można by o tym napisać niejedną, zresztą wiele ich powstało...
    Zamiast stać jednym murem w takich sytuacjach, wspierać się nawzajem, pomagać, odłożyć na bok wszystkie spory i waśnie to tylko jeszcze bardziej jątrzą i plują. Dziw bierze, że nadal siedzicie w tej dusznej, opresyjnej, kaczystowskiej Polsce zamiast emigrować do swoich wytęsknionych kolebek praworządności, demokracji i wolności...
    dziw bierz dawid555, że tak długo tu wytrzymałeś.
    gramed, kolego, Ciebie podziwiam jeszcze bardziej, że sie w tym gównie pełnym jadu udzielasz... naprawdę podziwiam...
    a teraz śmiało możecie ustawiać stos i lecieć po zapałeczki, oczywiście z nieustanną pieśnia na ustach o tolerancji, miłości i wolności słowa...

no, widze gramed, że długo nie trzeba było czekać, słuszna decyzja, niech się tu kiszą we własnym sosie. powodzenia na pierwszej linii frontu, pozdrawiam serdecznie.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 22-03-2020 o 21:14
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

@gremed pisz, gitary nie zawracaj, sam widzisz przez co musiałem przejść czekając na Twój głos, nie rób mi (nam) tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gremed Zobacz posta
    "NIC nie robią" / "Kto?" / "ONI" / "Jacy oni?" / "No CI!" / "A nie, to TAMCI!" / "Kiedyś to było!" / "Wina Tuska!" / "Nie! Wina Jarka!" / "Taaak? To zobaczcie TO!" / "Wyborcza to szmatławiec!" / "TVN to ch..e!" / "NIC nie robią nadal" / "W Korei to badają wszystkich!" / "Statystyki zaniżają!" / "Przestańmy politykować" / "OK" / "Ale debile nadal NIC nie robią" / "Mogli kupić maski!" / "Nie kupili" / "OK, już bez politykowania" / "W Chinach to coś robią!" / "Ale co?" / "Wszystko!" / "K..wa wszsycy umrzemy!!!"
    No niestety w punkt, nie tylko tu w watku tak jest ale chyba juz w calym spoleczenstwie powoli sie zaczyna.

W kazdym razie twoje wpisy byly wartosciowe i szkoda byloby zeby zniknely.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 70 z 90 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów