Close

Strona 69 z 90 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Jako osoba, która byłą związana z samorządami szczerze napiszę że takich struktur mafijnych zazdrościć może mafia sycylijska w swoich najlepszych czasach, no może poza mordowaniem ludzi
    Tak serio to wszędzie są dwie strony medalu, a do tego jeszcze dwie strony konfliktu politycznego.
    Ty stanąłeś po stronie totalsów i nic pewnie tego nie zmieni, walenie w rząd to norma, część samorządów widzi jak im kurczą się wpływy, wiec jest to walka o własne prywatne interesy i niech nikt mi nie wciska kitu że to dla dobra lokalnej społeczności itp, to są skrajnie niszowe sytuacje, zazwyczaj to zwykły biznes bo jest bardzo ale to bardzo dużo kasy do wydania i trzeba o to zadbać.
    Walenie w rząd obecnie ma sens ale przynajmniej z sensownymi argumentami bo inaczej to wygląda śmiesznie, oczywiście tylko dla części bo dryga strona napisze #MuremZaElankiem
    Nie wiem czy to ma głębszy sens, ale poczułem się zobowiązany bronić samorządów. Na jakim stanowisku pracowałeś? Stażysta, referent, inspektor, może wyżej? Odszedłeś czy zwolnili Cię?

Tak, zdarzają się sytuacje kryminogenne. Jak wszędzie, jak np. mafia paliwowa w Ministerstwie Finansów, korupcyjna propozycja szefa Komisji Nadzoru Finansowego, willa w Szwajcarii dla prezesa NBP i "rusycystek".

Teraz to nie jest spór polityczny totalsów i pisiaków, to jest po prostu spór o konkretne życia, o miejsca pracy. Walenie w rząd jest naturalne, zwłaszcza jak popatrzy się od środka na skalę zaniedbań, na dziadostwo w działaniu, a nie na zmęczoną twarzyczkę ministra zdrowia.

Samorządy walczą o interesy społeczności lokalnej. Kiedy samorządy przejmowały szkoły, rząd obiecał, że poprzez subwencję oświatową na jednego ucznia sprawi, że kasy starczy na prowadzenie szkół. Skończyło się na tym, że w tym roku mój samorząd mający całkowity budżet ok.42 mln, oprócz przekazanej już subwencji na ucznia musi do utrzymania szkół dołożyć ponad 5 mln. A budżet na inwestycje mamy 2,5 mln. Po prostu rząd zapomniał sobie od jakiegoś czasu podnieść subwencji oświatowych. Ostatnio stwierdził, że da podwyżki nauczycielom. Dał, tylko kasy zapomniał przesłać do gmin na ten cel. Zamiast budować dla ludzi drogi, ośrodki zdrowia, kanalizacje, wodociągi to łożymy na edukację. Chcieliśmy zlikwidować małą szkołę, 1800 metrów od nowoczesnej, świetnie wyposażonej. W starej uczy się 53 dzieci i zatrudnionych jest 15 nauczycieli. Okoliczni mieszkańcy (sprzeciwiają się) znają posła, który im to "załatwił" - czyli słynna małopolska kurator wyraziła opinię, że szkoły nie wolno zamykać...

Po prostu państwo z dykty.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Zleciało się kilka hien politycznych z "mocnymi" argumentami powielanymi przez jedyną słuszną opcje polityczną jaka wali w rząd przy każdej okazji nie widząc jakie to żałosne i jak ośmiesza autorów postów.

Temat był założony żeby dyskutować o obecnej sytuacji, polityka jest z tym związana, więc prosiłbym przy tekstach propagandowych podawać jakieś uzasadnienie tego bo nudne stajają się teksty "to jest wina jarosława".
    Ile ci za płacą za takie teksty?

Domyślnie

3. Kwestia powrotów do kraju organizowanego przez LOT.
    ( znajomi skorzystali z tego i zostawili w Luton mieszkanie ze wszystkim bo stwierdzili że boją się tam zostać )
    Moi znajomi od wielu dni czekają w Limie. Ani słychu, ani widu. Lokalsi patrzą na nich bykiem bo wg nich wirusa przywieźli biali. Robi się nieciekawie.
    A, jeszcze jedno. Peru już dawno wprowadziło środki, o których jeszcze nie myśli nasz rząd planujący wybory...
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Jakoś umknęło mi określenie "to wina jarosława", za to w czorta widzę "to wina tuska", nota bene najczęściej używana przez tych, co dzisiaj NIC nie robią. "Jest tu ktoś kto może skorzystać z propozycji umorzenia ZUS przy spadku przychodów powyżej 50% w porównaniu do lutego". Niestety nie załapałem się na tą atrakcję, ale jeżeli nawet miałbym taką możliwość, to bardziej interesuje mnie to, czy uzyskam pomoc medyczną w przypadku podejrzenia, a nie daj już partio, w przypadku zarażenia, czy będę się odbijał od ścian, aż mnie zasypią i wpiszą do statystyk. I tak. Naparzam w ten rząd, bo jest teraz rządem, i ma to tyle wspólnego z jego opcją polityczną co ja z baletem, bowiem jakby dziś był rząd PO, SLD, Nowoczesnej, czy Konfederacji, i tak samo by NIC nie robili, to lał bym w nich, a tak sorry, przypisywanie mi miana hieny politycznej jest cokolwiek skrajnie niezasłużone, bowiem nie mówię że to wina jarka i z pewnością nie powiem że to wina tuska.
    Jestem bo jestem, a jestem dlatego że jestem, i będę dlatego że jestem, a byłem dlatego że dziś jestem....

Domyślnie

I niekontrolowany powrót Ukraińców z całej Europy zbiórkę zrobili sobie w Przemyślu nikt nic nie wiedział a zbiurkę zorganizowała ambasada ukrainy grupami łazili po mieście nam nie wolno się zbierać kto zezwolił na take łażenie rozniosą po całym mieście nawet Prezydent miasta dowiedział się o tym bo ludzie dzwonili - banda granice zamknięte a gdzie dezynfekcja to jakieś jaja sobie robią

Domyślnie

Trzeba chwilę poczekać na szczegóły dotyczące tego zwolnienia, na razie dostałem info o poprzedniej możliwości o odłożeniu na 3 miesiące płatności. Sporo papierków do wypełnienia, dane za 3 ostatnie lata, m.in. punkt g) majątek prywatny, lata 2017, 2018, 2019. Jak rozumiem odroczenie już nieaktualne, bo w weekend Duda zapowiedział zwolnienie. Zobaczymy co podeśle w przyszłym tygodniu biuro rachunkowe jak ZUS przygotuje formularz. Ten dotychczasowy to dość trudny do wypełnienia, bo jak liczyć majątek prywatny w 3 ostatnich latach, dość łatwo o jakąś nieścisłość, np. w wycenie jakichś elementów. To samo dotyczy firmowego. Biuro rachunkowe raczej utknie w wypełnianiu tego dla swoich klientów, o ile to ludzie prowadzący działalność podejmą ryzyko podawania takich danych. Możesz sam sobie zobaczyć ten wniosek
    https://www.zus.pl/o-zus/aktualnosci...kjel76KPNRZ3MA

Można mieć różne poglądy, sympatie, przeświadczenia, aktualna sytuacja bezlitośnie to wszystko weryfikuje. Życzę, żeby udało ci się skorzystać z tego zwolnienia.

Domyślnie

Państwo z dykty, kładą gipsową gładź na wierzch tylko aby lepiej wyglądało. Od środka nepotyzm i komuna, narodowa szczujnia dopełnia ten obraz.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Moi znajomi od wielu dni czekają w Limie. Ani słychu, ani widu. Lokalsi patrzą na nich bykiem bo wg nich wirusa przywieźli biali. Robi się nieciekawie.
    A, jeszcze jedno. Peru już dawno wprowadziło środki, o których jeszcze nie myśli nasz rząd planujący wybory...
    Mój brat ledwo się wydostał z Afryki zachodniej, lot stanął na wysokości zadania - anulował mu bilet i zaproponował wykupienie czarteru.. A tubylcy wołali na niego Coronawirus
    Ostatnio edytowane przez matbe ; 22-03-2020 o 20:29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Można mieć różne poglądy, sympatie, przeświadczenia, aktualna sytuacja bezlitośnie to wszystko weryfikuje.
    Oby! Dobry czas na zweryfikowanie tych wszystkich dewiacji aktualnego świata.
    Tak samo, jak bzdurnych, zagmatwanych, polskich przepisów.

Strona 69 z 90 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów