Close

Strona 61 z 90 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Dostępność testów powinna być jak najbardziej powszechna.
    Są różne rodzaje testów - te proste wskazują na podejrzenie zakażenia, te poważniejsze go potwierdzają.
    Nie ma możliwości, aby wykonywać wszystkim te drugie testy - nie ma tylu tych testów i nie ma tylu laboratoriów.
    Ale dostępność tych prostych (takich jakie wprowadziła Korea) to OBOWIĄZEK!!!
    I jeśli ktoś mówi inaczej to nich już zacznie brać paracetamol, bo nawet jeśli termometr tego nie pokazuje to bredzi jak w malignie.
    A jeśli twierdzi tak, mając wykształcenie medyczne to... słów brak.

Tylko maksymalnie szybkie odizolowanie osób z koronawirusem pozwoli zatrzymać epidemię.
    Ok. to że poczuję się gorzej (temperatura, kaszel itp) jest powodem do kwarantanny. Ale powinienem wiedzieć, czy to zwykła "grypka" czy jednak już podejrzenie koronawirusa.
    Bo jeśli będę miał wiedzę, że to może być koronawirus, to będę się zachowywał inaczej. I będę warował w domu co najmniej dwa tygodnie, nawet jeśli mi ta chrypka szybciej przejdzie.
    Pracownicy służby zdrowia powinni mieć robione szybkie testy właściwie codziennie...

Trzeba mieć wiedzę, żeby podejmować świadome działania.
    Nikon FX i Olympus m4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    To dobrze, że jesteś na emeryturze.
    Bo takich głupot od lekarza, to od żadnego nie słyszałem.
    Mam prośbę.
    Nie obrażaj innych, bo zaraz ktoś przyjdzie i sprzątając, niechcący zrobi bałagan.

Eocje czasem biorą górę, ale proszę o zachowanie spokoju. Za ciekawy wątek, by ktoś go musiał zamykać. Byłoby naprawdę szkoda.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Żaden rząd nie jest przygotowany na testowanie wszystkich swoich obywateli co kilka dni.
    Nikt nie karze wszystskich. Chodzi o grupy ryzyka. Jeżeli wszystkie osoby wysyłane na kwarantanne, nie są badane na obecność wirusa, to coś jest chyba nie tak?
    Jeżeli mimo tego, że było już wiadomo w styczniu, że to się rozwinie nic się nie robi w celu przygotowanitya się na nadejście epidemii to chyba też jest coś nie tak.

Ja tu już całkiem sporo objawów widzę, izolacja wskazana. Od Internetu.
    Za dużo wolnego czasu macie, panowie
    No mamy. I co nie możemy sobie pogadać o zaistniałej sytuacji, która wszystkich dotyczy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    ...Ale u nas chodzi AŻ o pieniądze, ...
    Żadne Państwo nie było w pełni przygotowane na tą epidemię. Nie jest to kwestia tylko pieniędzy, zwłaszcza obecnie. Pieniądze można mieć, a nie mieć gdzie kupić potrzebnych ilości danego towaru.

Domyślnie

@tbogdanowicz - obecnie to przez Ciebie przemawia nie rozsądek, a zwykłe zacietrzewienie i widzę to u Ciebie od wczoraj.
    A w sumie szkoda, bo przedstawiałeś wcześniej wcale niegłupi punkt widzenia.

Nie wiem, co spowodowało tę metamorfozę i masz oczywiście prawo do zmiany swojego stanowiska, nawet w sposób diametralny, ale zauważyłem, że nie idą za tą odmianą żadne argumenty, tylko mówisz jak niektórzy koledzy "bo tak".

Nawet nie napisałeś co zmieniło światopogląd Twojej wcześniej ponoć prorządowej koleżance i jakie to działania służb sanitarnych wołają o pomstę do nieba, czy gdzie tam wolisz, aby były zanoszone te wołania.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez And.N Zobacz posta
    Żadne Państwo nie było w pełni przygotowane na tą epidemię. Nie jest to kwestia tylko pieniędzy, zwłaszcza obecnie. Pieniądze można mieć, a nie mieć gdzie kupić potrzebnych ilości danego towaru.
    To prawda, albo półprawda. My już przy niewielkiej ilości zakażonych nie jesteśmy przygotowani. Również nie jesteśmy przygotowani na skutki ekonomiczne. Nie trzeba było rozdawać pieniędzy kupować głosów to i by były na ten ciężki czas.
    Nikon Z50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez August68 Zobacz posta
    I jeśli ktoś mówi inaczej to nich już zacznie brać paracetamol, bo nawet jeśli termometr tego nie pokazuje to bredzi jak w malignie.
    Ja poważnie bardzo proszę o nieobrażanie innych.

Od kilu dni mam narzuconą pracę zdalną, bo od dawna pracuję głównie z dokumentami, które można przesłać jako skan.
    Gdy chciałem przyjechać do firmy po pewne dokumenty, to musiałem wysłać e-mail'a i wytłumaczyć po co. Później jeszcze miałem rozmowę z dyrektorem, czy na pewno muszę.
    Bardzo mnie to irytowało, ale to jest dbanie o firmę i to szanuję.

Kompletnie przeorganizowano pracę całej załogi zarówno an produkcji, jak i w laboratoriach badawczych, znacznie podnosząc koszty całej firmy. Chodzi o to by nie przerwać produkcji, badań, zbytu. Z jednej strony to zyski dla właścicieli (które sobie właśnie poważnie zmniejszyli), z drugiej część naszych produktów to produkty ratujące życie. Wcale nie żartuję i nie koloryzuję.

Państwu też powinno zależeć na maksymalnym izolowaniu potencjalnych bezobjawowych nosicieli wirusa. Więcej chorych, oznacza większe spowolnienie gospodarki, czyli mniejsze wpływy do budżetu, przez kolejne miesiące. Ale to będzie PO WYBORACH.
    To co się dzieje, przypomina mi działanie "po nas choćby potop". Liczy się "tu i teraz", a nie społeczeństwo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    Mam prośbę.
    Nie obrażaj innych, bo zaraz ktoś przyjdzie i sprzątając, niechcący zrobi bałagan.

Eocje czasem biorą górę, ale proszę o zachowanie spokoju. Za ciekawy wątek, by ktoś go musiał zamykać. Byłoby naprawdę szkoda.
    Sorry ale wkurza mnie jak ktoś wypowiada się ex cathedra, a jednocześnie wyniki badań i życie pokazują, że gada głupoty.
    Dodatkowo jeszcze nieprzygotowanie laboratoriów do badań i nie możność wykonania większej ilości testów tłumaczy "brakiem podstaw ekonomicznych"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez And.N Zobacz posta
    Izolować (poddać kwarantannie) należy wszystkich, którzy mieli kontakt z osobą zakażoną i tak to chyba działa. Test do tego nie jest potrzebny.
    Choroba może rozwinąć się po kilku dniach i test mógłby na początku wyjść ujemny. Czyli nie należy izolować bo test ujemny ?
    Zerknij jeszcze raz na post #580 i pomyśl, czy tak jak sugerujesz powinno się robić w szpitalach. Nie chcę publikować prywatnych wiadomości, ale akurat o sytuacji w CZD coś tam wiem. Gdyby zastosować się do twoich sugestii, szpital należałoby zamknąć, połowę personelu która nie zwiała jeszcze na zwolnienia poddać kwarantannie, a dzieci wysłać... no właśnie dokąd?
    Napisałeś, "tak to chyba działa". Nie trudno znaleźć informacje o osobach w rządzie, u których wykryto wirusa, prawda? I co, rząd jest na kwarantannie, czy przeprowadzono jednak testy? Podpowiem, pytanie retoryczne. Wygooglaj, czy test zrobiono np. ministrowi sprawiedliwości i jak to się ma do twojego przeświadczenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    Sorry ale wkurza mnie jak ktoś wypowiada się ex cathedra, a jednocześnie wyniki badań i życie pokazują, że gada głupoty.
    Dodatkowo jeszcze nieprzygotowanie laboratoriów do badań i nie możność wykonania większej ilości testów tłumaczy "brakiem podstaw ekonomicznych"
    Mówiąc twoim językiem, mam serdecznie w rzyci uwarunkowania ekonomiczne, a interesuje mnie jedynie aspekt medyczny omawianych zagadnień, o których, jak się zdążyłem przekonać, nie masz nawet bladego pojęcia.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Strona 61 z 90 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów