Close

Strona 51 z 83 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 898

Wątek: COVID-19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Na moim osiedlu prawie wszystkie domy zamieszkałe
    Osiedle z domami jednorodzinnymi to jednak inna specyfika niż osiedle z mieszkaniami w zabudowie wielorodzinnej...

Domyślnie

W ocenie zachowania społeczeństwa weźmy pod uwagę to, że u nas nie ma nałożonej kwarantanny ani obowiązku pozostania w domu. A skoro tak to nie możemy wymagać, że 100% ludzi zostanie w domach. I tak moim zdaniem sporym sukcesem jest akcja "zostań w domu" czy jak ona sie tam nazywa. Ale to tylko hasztag w mediach społecznoścowych a nie paragraf. I zamieszczanie kolejnych zdjęć z parków czy opisywanie imprez na osiedlach to tak jakby zamieszczać kolejne zdjęcia opisy wwyjść w góry przy lawinowej 3. Dlaczego to ludzie robią? Bo mogą! Tak można to najprościej ująć. Jakiekolwiek interwencje Policji do momentu gdy ktoś nie łamie prawa są pozbawione podstaw. Czy jest potrzeba większych ograniczeń? Nie wiem. Czy rząd wprowadzi zakaz opuszczania domów? Nie! Dlaczego? 10 maja!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gremed Zobacz posta
    Czy rząd wprowadzi zakaz opuszczania domów? Nie! Dlaczego? 10 maja!
    Wszystko w temacie.
    Są na fali, nie przegapią takiej okazji.

A w temacie, kwarantanna "repartaiantów" jak niektórzy nazywają, leży i kwiczy.
    Skoro ja nie mogę do ludzi, to ludzie mogą do mnie, co nie?
    Przecież nie zabronili...
    Zaopatrzenie przynoszą, psa wyprowadzą i inne takie
    Jestem przekonany, że większość tych, co zjechali z zagranicy, z sobie tylko znanego powodu uważa się za lepszych, zaraza ich nie dotyczy.
    Kwarantanny nie wytrzymają, 3-4 dni bez wyjścia to max.

Mam nadzieję, że się mylę.
    D7000+S17-50/2.8+S70-200/2.8+S30/1.4
    było: D90, N18-105, N50/1,8D, N70-210D

Domyślnie

Dokladnie tak. Gdyby nje wybory, to stan wyjątkowy byłby od kilku dni.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Dokladnie tak. Gdyby nje wybory, to stan wyjątkowy byłby od kilku dni.
    Wątpię żeby sięgano po stan wyjątkowy, który tylko może komplikować, przecież teraz nie ma przeszkód żeby wprowadzać wszystko co potrzeba.
    Stan wyjątkowy ma sens przy powodziach, trzęsieniach ziemi i innych kataklizmach gdzie można przejmować prywatne mienie na potrzeby akcji, można wykorzystywać tereny prywatne, magazyny, pojazdy, można wykorzystać prywatne zapasy surowców, wprowadzać awaryjną logistykę nie patrząc na prywatną własność itd.
    Póki co stan wyjątkowy potrzebny jest żeby przesunąć wybory ale jak się pogłębi rozprzestrzenianie wirusa to bez tego przesunięcie będzie.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    Serio? Mieszkam na nowym osiedlu, większość mieszkań stała pusta. W tym tygodniu pojawiły się na parkingach auta z niemieckimi i angielskimi rejestracjami i nocami spać nie mogę bo "szlachta" bawi się do białego rana drąc japę na balkonach. Codziennie zakupki, jaranie fajek przed klatką... Jako wspólnota pozbyliśmy się już niedawno podobnie zachowujących się Ukraińców wynajmujących mieszkania. Z Polakami Policja nic nie robi, a mam mocno szurniętą sąsiadkę która ma fioła na temat deptania trawników, czystości, zachowania i ciszy nocnej na osiedlu. Od razu dzwoni po strażnika miejskiego lub pod 997. A "szlachta" jak się bawi tak się bawi. Osiedlowa Żabka i mały sklep nieopodal mają wzięcie. Tak wygląda kwarantanna w Polsce. Już sąsiedzi psy z maseczką na twarzy wyprowadzają z rana ze strachu. Najlepsze jest to że Policję bardziej interesują dzieci sąsiadów bawiące się przed klatką niż to towarzystwo. Regularnie przepędzają je do domów podczas gdy nieopodal z okien napie...ala na całe osiedle rap.
    Wielu ma kompleksy i podchodzi do tego mocno histerycznie ale fakt jest że sporo naszych imigrantów zarobkowych wracając jest jakby odcięta od rzeczywistości i ma jakieś dziwne poczucie ze ich dziesięć euro jest więcej warte niż nasze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta

Wielu ma kompleksy i podchodzi do tego mocno histerycznie ale fakt jest że sporo naszych imigrantów zarobkowych wracając jest jakby odcięta od rzeczywistości i ma jakieś dziwne poczucie ze ich dziesięć euro jest więcej warte niż nasze
    ci z Niemiec to jak zwierzęta z klatki wypuszczone na wolność szaleją , bo w DE nie moga tak sobie rabanu robić bo zaraz będzie problem z policją. tam są cisi i spokojni i grzeczni.

Domyślnie

U mnie akurat zabudowa szeregowa, ale fakt - zdecydowanie przyjemniej niz w bloku.

Domyślnie

"Śpijcie spokojnie, cieszcie się wiosną".

Ktoś jeszcze pamięta to hasełko sprzed 11. lat kiedy szalał A/H1N1 ?
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    "Śpijcie spokojnie, cieszcie się wiosną".

Ktoś jeszcze pamięta to hasełko sprzed 11. lat kiedy szalał A/H1N1 ?
    niektórzy pamiętają tak jak metr w głąb

"Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 51 z 83 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów