Close

Strona 60 z 90 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Podstawą rozwiązania problemu jest przerwanie łańcucha, czyli izolacja.
    Testy nikogo nie leczą, dają tylko wiedzę o skali zjawiska.
    Z5 + 24-200S + 105S
    D500 + D7200 + S17-50/2.8 + S50-100/1.8 + AF-P 70-300 + N200-500

Domyślnie

@pawelp forumowych płaskoziemców można samemu umieszczać w kwarantannie - funcja nazywa się "dodaj do listy ignorowanych".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    @pawelp forumowych płaskoziemców można samemu umieszczać w kwarantannie - funcja nazywa się "dodaj do listy ignorowanych".
    Ooo, dobrze wiedzieć, za chwilę wrzucę tam kilka nicków.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Immunitet nie jest na zawsze, poza tym można go zawieszać/cofać, mamy Trybunał Stanu.
    Przeze mnie mówi wiedza medyczna, a przez Ciebie co, michnikowszczyzna i teutońskie media ?
    Czyja ta wiedza medyczna? Powiedz tej osobie, żeby może oddała dyplom.
    Jeżeli ktoś twierdzi, że wykonanie większej ilości testów jest bez sensu, to niech się zastanowi ile taka osoba, bez objawów, może zarazić.
    To że nie wykonujemy więcej testów, wynika z tego, że rząd nie przygotował się na to i laboratoria nie są w stanie więcej wykonać.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez bejcman Zobacz posta
    Podstawą rozwiązania problemu jest przerwanie łańcucha, czyli izolacja.
    Testy nikogo nie leczą, dają tylko wiedzę o skali zjawiska.
    Dają też informację, kogo izolować. Nawet jak nie ma objawów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    Czyja ta wiedza medyczna? Powiedz tej osobie, żeby może oddała dyplom.
    Jeżeli ktoś twierdzi, że wykonanie większej ilości testów jest bez sensu, to niech się zastanowi ile taka osoba, bez objawów, może zarazić.
    To że nie wykonujemy więcej testów, wynika z tego, że rząd nie przygotował się na to i laboratoria nie są w stanie więcej wykonać.
    Dyplom jest mój, a ja jestem już na zasłużonej emeryturze.
    Natomiast to co piszesz, jest zwykłą propagandą, zresztą kompletnie bez sensu.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Żaden rząd nie jest przygotowany na testowanie wszystkich swoich obywateli co kilka dni.

Dają też informację, kogo izolować. Nawet jak nie ma objawów.
    Ja tu już całkiem sporo objawów widzę, izolacja wskazana. Od Internetu.
    Za dużo wolnego czasu macie, panowie
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Dyplom jest mój, a ja jestem już na zasłużonej emeryturze.
    Natomiast to co piszesz, jest zwykłą propagandą, zresztą kompletnie bez sensu.
    To dobrze, że jesteś na emeryturze.
    Bo takich głupot od lekarza, to od żadnego nie słyszałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejcman Zobacz posta
    ...Testy nikogo nie leczą, dają tylko wiedzę o skali zjawiska.
    ...Dają też informację, kogo izolować. Nawet jak nie ma objawów.
    Izolować (poddać kwarantannie) należy wszystkich, którzy mieli kontakt z osobą zakażoną i tak to chyba działa. Test do tego nie jest potrzebny.
    Choroba może rozwinąć się po kilku dniach i test mógłby na początku wyjść ujemny. Czyli nie należy izolować bo test ujemny ?
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 22-03-2020 o 13:03

Domyślnie

Testy nie leczą tak jak np. nie leczą chorego na cukrzycę. Jednak są wykonywane. Jest to przykład akcji i reakcji. Jutro idę do fabryki zatrudniającej 900 osób. Obecnie pracuje 700 osób bo 200 opiekuje się swoimi dziećmi. Nie mówię żeby robić test 700 pracownikom, ale gdyby podzielić halę i działy i wykonać test na np. 25 pracownikach? Przeraża mnie jutrzejszy dzień.
    Nikon Z50

Domyślnie

Przeze mnie mówi wiedza medyczna, a przez Ciebie co, michnikowszczyzna i teutońskie media ?
    Wiem, że to nie było bezpośrednio do mnie, ale poczułem się urażony Twoją wypowiedzią.

Nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, ale badaniami w przemyśle farmaceutycznym zajmuję się 19 lat. W samej farmacji pracuję jeszcze dłużej.
    W firmie gdzie pracuję, w przypadku niektórych badań, wyniki mamy np po 2, 4, 8 tygodniach. Dlatego gdy są podejrzenia że coś jest nie tak, to reagujemy natychmiast, nie czekając co będzie.

Ale u nas chodzi AŻ o pieniądze, w przypadku tego wirusa TYLKO o zdrowie i życie ludzi.

A nie. Zapomniałem. Tu chodzi jeszcze o WYNIKI WYBORÓW.

Wybacz, do niedawna podobało mi się co robił rząd (choć nie głosowałem na PiSs, ale na PO też nie). Niestety przeginają.

Rozmawiamy z ludzmi z branży, z różnych firm z którymi współpracuję od lat i wszyscy mają podobne zdanie.
    Wczoraj zaskoczyła mnie koleżanka, którą cenię za wybitna inteligencję, ale z którą od lat spieramy się co do poglądów, bo jest niesłychanie religijna i wszystko co powie partia "mająca na sztandarach" religię to dla niej nieomal prawda objawiona.
    Nawet ona powiedziała że za to co robią już nigdy nie poprze obecnie rządzącej partii. Mówi tak bo widzi co się dzieje i jest świadoma do czego to może doprowadzić.

To jest liczenie się się uda i próba przeczekania.

Strona 60 z 90 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów