Close

Strona 51 z 90 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 898

Wątek: COVID-19

ksh
    Gość

Domyślnie

"taki mamy klimat"
    Dylemat zawsze jest jak pomagać i czy pomagać, jeśli gospodarka będzie miała problem bo nie działają firmy, czyli nie ma wpływu do budżetu, więc nie ma z czego pomagać i cierpi gospodarka, to działa tak samo tylko odwrotnie jak do tej pory czyli mamy zwiększone wpływy do budżetu i jest z czego pomagać, a to nakręca gospodarkę co zwiększa wpływy do budżetu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    Tylko nie za bardzo potrafisz to robić.
    Bo u jednych widzisz tylko same wady, a u drugich, mimo, że dokonują większych przewinień tych wad nie widzisz.
    A któż to się Acanowi aż tak naraził, że jego przewiny cięższe są gatunkowo, od decyzji aż trzech fatalnych ministrów słusznie minionego reżimu ?

A to naprawdę śmieszni ludzie byli.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    A któż to się Acanowi aż tak naraził, że jego przewiny cięższe są gatunkowo, od decyzji aż trzech fatalnych ministrów słusznie minionego reżimu ?

A to naprawdę śmieszni ludzie byli.
    Wiesz, w porównaniu do obecnych to uczciwi ludzie o kryształowym charakterze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    Wiesz, w porównaniu do obecnych to uczciwi ludzie o kryształowym charakterze.
    Życzę Koledze, opadły Koledze klapki z oczu, bo wyraźnie coś szwankuje, albo wzrok, albo coś innego.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

"Boże daj ludziom mądrość, bo ryż, makaron i papier toaletowy już mają."

Domyślnie

Pany, miało być bez polityki...
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Życzę Koledze, opadły Koledze klapki z oczu, bo wyraźnie coś szwankuje, albo wzrok, albo coś innego.
    ...powiedział ślepiec.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gremed Zobacz posta
    Kilka lat temu uczestniczyłem jako służba zdrowia również w procedurach związanych z ebolą. To już nie była zwykła/inna grypa, odczuwałem wtedy realnie strach w pracy, postępowanie było zupełnie inne.
    Gramed - nie opuszczaj przypadkiem tego wątku. Dobrze czytać doniesienia z pierwszej linii. Napisz o tej Eboli coś jeszcze.

Aha, taka ciekawostka: "6 lipca 2009 Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) poinformowała, że pandemia nowej grypy A/H1N1 jest najszybciej rozprzestrzeniającą się kiedykolwiek pandemią i bezcelowe jest odnotowywanie każdego przypadku choroby. Zwolniono zatem władze medyczne poszczególnych krajów z obowiązkowego odnotowywania każdego przypadku, wymagając tylko informowania o najcięższych lub wyjątkowo nietypowych. WHO zaprzestała też publikowania na bieżąco zestawień przypadków zachorowań i zgonów. Dziś nie wiadomo więc dokładnie, ile ofiar pochłonęła pandemia, a szacunki wahają się między 150 a prawie 600 tysięcy, licząc zarówno bezpośrednie ofiary, jak i osoby zmarłe wskutek komplikacji." Źródło

Domyślnie

Następna wykształcona osoba wykazała się skrajną nieodpowiedzialnością narażając wiele ludzi na zakażenie: klik. Chyba dobrze, że podniesiono kary pieniężne za nieprzestrzeganie obowiązkowej kwarantanny. Choć nie wiem czy w tym przypadku powinno skończyć się tylko na karze grzywny.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 20-03-2020 o 21:52

Domyślnie

Niby jestem Polakiem, niby mieszkam tu od urodzenia już ponad te 40 lat, ale ***** Bóg mi świadkiem nie ogarniam tego narodu...
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Strona 51 z 90 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów