Close

Strona 31 z 90 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    Gorne drogi oddechowe koncza sie na krtani. Pierwszy pacjent w moim szpitalu jest w dalszym ciagu leczony respiratorem.
    Tak krtań mnie boli, i nie mogę za bardzo mówić. A raczej nie chce bo czuje ból.
    Nie czuje na razie nic na płucach ale jest to dzień 5. Pierwsze trzy wydawało mi się że dobrze mi idzie uodparnianie i bo była poprawa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Tak krtań mnie boli, i nie mogę za bardzo mówić. A raczej nie chce bo czuje ból.
    Nie czuje na razie nic na płucach ale jest to dzień 5. Pierwsze trzy wydawało mi się że dobrze mi idzie uodparnianie i bo była poprawa.
    Poczytaj o przebiegu https://www.thelancet.com/journals/l...566-3/fulltext artykul sprzed 6 dni a wiec dane duzo starsze. Ale Lancet to taki Mercedes- mozna znalezc rownie dobre zrodlo, ale trudno lepsze. P.S. przy okazji: w cytowanym artykule: treatment: machanical ventilation.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 17-03-2020 o 22:05
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    Poczytaj o przebiegu https://www.thelancet.com/journals/l...566-3/fulltext artykul sprzed 6 dni a wiec dane duzo starsze. Ale Lancet to taki Mercedes- mozna znalezc rownie dobre zrodlo, ale trudno lepsze.
    Dziękuje za link, ale nie czuje się na siłach na taką ścianę tekstu.
    Nie panikuje ale pech tyle lat bez nawet najmniejszego przeziębienia a tu tak mnie rozłożono.

Domyślnie

A jakie miasto w UK?
    ...

Domyślnie

@90s to nie kwestia pecha, tylko biernej, głupiej strategii władz, która dopiero po wielkiej krytyce wydała "zalecenia"
    • ZABAWA W RAWKI WEŹ UDZIAŁ!
    • D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
    • RX100 III
    • Flickr Pstryk || strava || yt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikodemo Zobacz posta
    A jakie miasto w UK?
    myślę że to nie jest istotne. kto wie, to wystarczy.

zapalenie krtani daje podobne objawy
    Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 17-03-2020 o 22:28

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Czekaj, co? Dostałeś antybiotyk przy chorobie wirusowej?
    Dobre...
    No moze nie dostalem... Na grype to ja bylem ostatni raz chory z 10 lat temu i bylem polprzytomny, to moglem sie pomylic. A chcialem pomoc koledze i go zmotywowac do pojscia do lekarza.
    Ale jak bylem pare razy z wysoka goraczka u lekarza, to dostawalem antybiotyk.

Nie musisz sie nade mna pastwic, za moje dobre checi.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Nie pastwię się. Ciekawy byłem.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Mieszkam w Burton on Trent. Albo Upon zamiast on.

Tak wyglada procedura w UK.
    https://www.uhdb.nhs.uk/coronavirus/
    @crusiek mam złe przeczucia i wirus to jedno a żywność to drugie. Znajomy mi mówił że półki w sklepach są wyczyszczone. Tu będzie panika jak już jej nie ma. Wyrwany jestem z rzeczywistości ale z tego co czytam to bardziej logicznie się zachowujecie do tego co ja słyszę w UK.
    Jak jeszcze tydzień temu wydawało mi się że położenie Anglii gwarantuje bardzo dobrą kontrole i izolacje. Tak teraz odnoszę odwrotne wrażenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Nie pastwię się. Ciekawy byłem.
    no ja niestety przy infekcji gardła rzadko wychodzę bez antybiotyku, przez tydzień się wspomagam różnymi plukankami ale potem często bywało że już to nie wystarczalo.

Strona 31 z 90 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów