Close

Strona 30 z 90 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    Wysoka temperatura i kaszel to wiodace objawy. Pojdz do szpitala.
    Jest zakaz, trzeba dzwonić i tyko wtedy kiedy ci już płuca zaatakuje i masz problemy z oddychaniem. Ja mam na razie górne i od 5 dni czuje objawy. Z oficjalnych źródłem nie mogę mieć tej choroby ale z tego co się dziś dowiedziałem to już jest masa zarażonych w moim mieście.

4 lata nie chorowałem i z tego co mówią powinienem przejść bezobjawowo. Więc albo mam pecha albo mam nadzieje że to tylko grypa. Chociaż nie mam kataru i śpię większość dnia i nocy.

Jest gdzieś przebieg choroby w dniach od infekcji?

Domyślnie

Koronawirus a biznes fotograficzny

https://niezleaparaty.pl/odwolane-zl...o-koronowirus/
    Ostatnio edytowane przez andystar ; 17-03-2020 o 21:21
    SONY A7III ; SONY A3000 Full Spectrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Jest zakaz, trzeba dzwonić i tyko wtedy kiedy ci już płuca zaatakuje i masz problemy z oddychaniem. Ja mam na razie górne i od 5 dni czuje objawy. Z oficjalnych źródłem nie mogę mieć tej choroby ale z tego co się dziś dowiedziałem to już jest masa zarażonych w moim mieście.

4 lata nie chorowałem i z tego co mówią powinienem przejść bezobjawowo. Więc albo mam pecha albo mam nadzieje że to tylko grypa. Chociaż nie mam kataru i śpię większość dnia i nocy.

Jest gdzieś przebieg choroby w dniach od infekcji?
    Wszystko co znajdziesz w necie to czesto dosc rozbiezne dane statystyczne. Niewydolnosc oddechowa wystepuje po 5-10 dniach od pierwszych objawow. Ale „nasz“ pierwszy pacjent zagoraczkowal w czwartek rano a w piatek byl juz leczony respiratorem. Jesli piszac „gorne“ masz na mysli gorne drogi oddechowe (cieknacy nos) to dobrze, bo tylko mniej niz 20% zakazonych ma katar. Ale ty kaszlesz. Idz sie zbadac! Zadne forum nie zastapi wizyty u lekarza!
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Wszystko co znajdziesz w necie to czesto dosc rozbiezne dane statystyczne. Niewydolnosc oddechowa wystepuje po 5-10 dniach od pierwszych objawow. Ale „nasz“ pierwszy pacjent zagoraczkowal w czwartek rano a w piatek byl juz leczony respiratorem. Jesli piszac „gorne“ masz na mysli gorne drogi oddechowe (cieknacy nos) to dobrze, bo tylko mniej niz 20% zakazonych ma katar. Ale ty kaszlesz. Idz sie zbadac! Zadne forum nie zastapi wizyty u lekarza!
    Dawno już nie pisałem na tym forum, ale widząc powielane brednie nie wytrzymałem...
    Nie ma czegoś takiego jak "leczenie respiratorem". Po drugie... pacjent "zero" nie wymagał użycia respiratora... kolejny fake news...
    A górne drogi oddechowe kończą się na tchawicy, a nie na nosie.... -.-
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    a jest petycja, żeby amerykanów pociągnąć za to samo?
    Nie towarzyszu, możecie odmaszerować
    Ostatnio edytowane przez lukiii ; 17-03-2020 o 21:41

Domyślnie

(....)Idz sie zbadac! Zadne forum nie zastapi wizyty u lekarza!
    Popieram w pelni.
    @90s idz do lekarza. Raz ze jest pandemia a dwa ze goraczka 39,5 to i bez koronawirusa to juz nie przelewki.
    Przeciez wtedy dostaje sie cos mocniejszego na goraczke niz paracetamol czy ibuprom plus antybiotyk jakis. Przynajmnie ja tak milaem przy grypie kiedys jak mnie scielo z nog.

Postrasze cie specjalnie (z wikipedi) zebys sie do lekarza ruszyl.

Podział gorączek w zależności od wysokości temperatury
    Gorączka może być podzielona na podstawie wysokości temperatury[2]:

37-38,0 °C – stan podgorączkowy (status subfebrilis)
    38,0-38,5 °C – gorączka nieznaczna (niska)
    38,5-39,5 °C – gorączka umiarkowana
    39,5-40,5 °C – gorączka znaczna
    40,5-41,0 °C – gorączka wysoka
    >41 °C – hiperpireksja

https://pl.wikipedia.org/wiki/Gor%C4%85czka
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tgollob_jamessuchar Zobacz posta
    Po drugie... pacjent "zero" nie wymagał użycia respiratora... kolejny fake news...
    Ale zauważyłeś, że kolega, który to pisał nie jest z Polski?
    A9 | Sigma 35 f/1.2 ART | Sony 200-600 f/5.6-6.3 G | Sony 135 f/1.8 GM

Domyślnie

Chodziło mi o gardło. Nie mam kataru. Jak jutro mi się pogorszy to zadzwonię do przychodni. Ale nikt mnie i tak nie obsłuży bo jasno o tym pisze w biuletynie służby zdrowia.

Postaram się też więcej dowiedzieć co się dzieje bo UK jak widać idą dalej swoim torem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tgollob_jamessuchar Zobacz posta
    Dawno już nie pisałem na tym forum, ale widząc powielane brednie nie wytrzymałem...
    Nie ma czegoś takiego jak "leczenie respiratorem". Po drugie... pacjent "zero" nie wymagał użycia respiratora... kolejny fake news...
    A górne drogi oddechowe kończą się na tchawicy, a nie na nosie.... -.-
    Gorne drogi oddechowe koncza sie na krtani. Pierwszy pacjent w moim szpitalu jest w dalszym ciagu leczony respiratorem.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    plus antybiotyk jakis. Przynajmnie ja tak milaem przy grypie
    Czekaj, co? Dostałeś antybiotyk przy chorobie wirusowej?
    Dobre...
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Strona 30 z 90 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów