Szukaj
Ciekawa strona z danymi z całego świata https://www.worldometers.info/coronavirus/
...
Dzwoniłem po karetkę bo jest źle ze mną. Doszedł ból głowy i nie dam rady dłuższych zdań bez kaszlenia wypowiedzieć.
Nikt nie przyjeździe, nie zrobią mi testu bo już nie są dostępnego dla ogółu.
Powiedziano że mam wirusa po objawach ale powinienem go przejść samodzielnie.
Nie wolno mi opuszczać domu i dzwonić jak się pogorszy tzn zaatakuje płuca.
Mam jeść paracetamol.
Współczuję i życzę powrotu do zdrowia.
Kobieta z którą rozmawiałem kaszlała na zmianę ze mną. Pewnie jest kilka dni przede mną.
Myśle że większość będzie to przechodzić jak ja dzisiaj. Tzn bez testów na własną rękę zamkniętych w domach.
Tego się nie leczy, tylko walczy się z powikłaniami stąd te respiratory. I gadanie o 7 dniach aby grać na czas.
Musi przejść samo
- - - - kolejny post - - - - - -
Jestem dobrej myśli ale martwię się o bliskich. Jestem w tej grupie Mild największa, tzn wszyscy pomiędzy dziećmi a osobami starszymi.
Zdrowia Koledzy i uważajcie na siebie.
Dziwne to wszystko, wcześniej pisałem jak u nas to kilka dni temu wyglądało u znajomej, fakt że zdrowienie w domu jest stosowane ale po kontakcie z sanepidem, to lekarz decyduje, a nie ktoś na telefonie.
a nasi lekarze dezerteruja, paranoja. no luz..
tak, brakuje maseczek. tak niektórzy muszą z dziećmi zostać.
ale nie zawsze to jest przyczyną nieobecności, np. dentysty.
w uk maja nawet zamiar powoływać lekarzy emerytow.
Polski system opieki zdrowotnej nie jest idealny i wymaga pewnych zmian, ale wypada oddać prawdę, że to służba zdrowia w dawnych krajach KDLu lepiej dziś zdaje egzamin, niż we wszystkich krajach zgniłego starego Zachodu.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Z tymi maseczkami to lekka histeria bo wałkowane jest cały czas że to nic nie daje zdrowej osobie ( oczywiście nie chodzi o personel medyczny itp ), tam gdzie sobie nie radzą to dla świętego spokoju maseczka ma cudownie pomóc.
Ja tylko się obawiam jak personel będzie zdziesiątkowany prze wirusa, do tego logistyka, zaopatrzenie itd padnie.
Skontaktuj się z nami