Close

Strona 5 z 21 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 201

Wątek: Sony Alfa 700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Wypuścili puszkę (pomijam, że mi się kompletnie nie podoba design), która jest przeciętna, żadne och i achy nie wzbudza, a cena z innej planety. I niech się nie podniecają punktami AF czy MPix, że ma więcej niż 40D, bo Canon zaraz może wyskoczyć z 50D, a Sony znów będzie rzeźbił 2 lata.
    Po co piszesz takie prowokacyjne posty?

Wypuscili A700, niezly aparat, kto chce, to kupi, kto nie chce wybierze 40D albo D80, albo D300, albo 50D czy 6D. I tyle. Nie ma co sie natrzasac.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

A swoją drogą ciekawe oznaczenie nowego modelu... Ciekawe jak będzie się nazywał odpowiednik naszych jednocyfrówek i co z następnymi generacjami puszek Cyfra jedności będzie się zmieniać? :P Alfa 100, Alfa 101, Rudy 102...
    Albo może pójdą w kolejne litery alfabetu? Alfa 100, Beta 100... i tak dojdą w końcu może do pełnej wersji pudełkowej.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Ja mysle, ze oznaczenie ma najmniejsze znaczenie. Dokladnie mowiac zadne.

Mi sie nowa Alpha podoba. Nie jest to moj ukochany D7D, ale blisko, blisko...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    A jakiś rok temu słyszałem od Sony o ponad 30% udziale w rynku dslr i 3 czy nawet 2 pozycji. Teraz okazuje się, że jednak to będzie 10% więc pozostała im rywalizacja z Pentaxem w gonieniu Olympusa. Dlatego na dzień dzisiejszy śmieszne są opinie o tym jak Sony ma dokopać Canonowi i Nikonowi i jakie to zagrożenie stanowią dla liderów na rynku.

Wypuścili puszkę (pomijam, że mi się kompletnie nie podoba design), która jest przeciętna, żadne och i achy nie wzbudza, a cena z innej planety. I niech się nie podniecają punktami AF czy MPix, że ma więcej niż 40D, bo Canon zaraz może wyskoczyć z 50D, a Sony znów będzie rzeźbił 2 lata.
    Wiesz ja jednak jestem dziwnie spokojny o Sony. Myślę że mają sporo atutów. Własną sieć sprzedaży. Jednak w niektórych kręgach bardzo mocno wiarę w markę. Do tego olbrzymie pieniądze na reklamę. Puszka przeciętna to fakt, nawet bardzo. Tyle że na "Kowalskim" w sklepie Sony może wywrzeć wrażenie (zwłaszcza jak nie ma porównania). O dokopywaniu C i N to nie pamiętam żeby coś takiego mówili ale powalczyć na rynku amatorskim mogą. Myślę że trzecie miejsce na rynku na stałe osiągną szybko.
    Mnie się zdaje że nalezy oddzielić to co my uważamy za ważne i dobre od tego co będzie istotne na reklamie i w sklepie. Większość ludzi nie ma czasu na analizownaie for, dpreview i innych opisów w sieci. Idą do sklepu i kupują. Może poczytają pisma, a tam widaomo co się dzieje - kto da więcej. Zobaczymy. Też mnie ta puszka nie powaliła. Myślałem że Sony bardziej zaszaleje.

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    A swoją drogą ciekawe oznaczenie nowego modelu... Ciekawe jak będzie się nazywał odpowiednik naszych jednocyfrówek i co z następnymi generacjami puszek Cyfra jedności będzie się zmieniać? :P Alfa 100, Alfa 101, Rudy 102...
    Albo może pójdą w kolejne litery alfabetu? Alfa 100, Beta 100... i tak dojdą w końcu może do pełnej wersji pudełkowej.
    Najwyższy model to pewnie będzie A900, pozostałe ?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-09-2007 o 11:52
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Ja mysle, ze oznaczenie ma najmniejsze znaczenie. Dokladnie mowiac zadne.

Mi sie nowa Alpha podoba. Nie jest to moj ukochany D7D, ale blisko, blisko...
    Nie mówię że nazwa ma znaczenie, to taka tylko luźna refleksja.

Na papierze fajna puszka, wystarczy dla tych, którzy nadal siedzą w systemie (lub w niego weszli). Nie są jednak zmuszeni zmieniać barw. Dobrze, że w tym segmencie zaczyna się naprawdę ciekawie dziać. Brakuje tylko żeby Pentax w tym momencie przyłączył się do zabawy i pomyślał o body jednocyfrowym.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

hmmm puszka ciekawa ale rzeczywiście nic szałowego - za to ma fajny rozbudowany grip. Jedno jest pewne - do zmiany systemu nie zachęca więc nawet tych 10% nie widzę u sony.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Puszka przeciętna to fakt, nawet bardzo.
    Tak samo przecietna jak 40D...

Do d300 nie bardzo mozna porownywac, bo to inna liga niz 40D czy Alpha 700...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Teraz już się przecież nie da robić zdjęć bez nie szumiącego iso 3200, 10 kl/sek i wielu innych rzeczy . Prawda jest taka, że do większości zadań to nawet tak prosta puszka jak D40 wystarcza aż nadto.
    A co powiesz na ISO 25600 Nikonowego D3? http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6264 musialo by wyjsc strasznie, ale chyba jednak widac wtedy cos wiecej niz tylko szum i snieg...
    A co do tego ze zwykla puszka sie nadaje do wiekszosci zadan zgodze sie bez dwoch zdan
    To link do artykulu o Nikonie gdzie wspomnieli o wyzszosci nad Canonem. Niestety nie udalo mi sie znalesc w googlach nic wiecej http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6288

P.S. Casio pokazal prototyp aparatu(!) robiacego 60(!) zdjec na sekunde przy pelnej rozdzielczosci i 300 przy mniejszej...
    Nikon d70s, 18-55 ED II i póki co - długo nic więcej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Willhelm Zobacz posta
    A co powiesz na ISO 25600 Nikonowego D3? (...)
    Powiem tyle że bardzo fajnie mieć coś takiego i móc włączyć. W ekstremalnych sytuacjach może się przydać. Choćby po to żeby zamrozić ruch nawet przy lepszym świetle.
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 5 z 21 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów