Close

Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 201

Wątek: Sony Alfa 700

Domyślnie

Pn - chyba Cię zmartwię ale z tego co piszą na CB - właściciele 40D - to wynika, że pucha zajefajna. I do tego można ją już dostać za bardzo przyzwoite pieniądze (ok.4100).

A co do działania mareketingu Sony to już chłopaki zaczynają : http://nt.interia.pl/wiadomosci/news...a-rynku,972219
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pn - chyba Cię zmartwię ale z tego co piszą na CB - właściciele 40D - to wynika, że pucha zajefajna. I do tego można ją już dostać za bardzo przyzwoite pieniądze (ok.4100).

A co do działania mareketingu Sony to już chłopaki zaczynają : http://nt.interia.pl/wiadomosci/news...a-rynku,972219
    aku starcza na max 650 zdjec? jesli tak licza jak w nikonie to wyjdzie na jednym aku ze 150-200 zdjec :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Strasznie sie ciesze, bo znam ja tylko papierowo.

Z 30D jestem bardzo zadowolony, moze kiedys 40D (ale chyba nie, raczej nastepca )
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta

Do d300 nie bardzo mozna porownywac, bo to inna liga niz 40D czy Alpha 700...
    A co dokładnie świadczy o tym że to inna liga niż D300? Przyzwyczajenie? Jeszcze aparatu nikt nie używał w codziennej praktyce a już jest wyrok że to nie ta liga - niby z wyglądu? Śmiszne. D7D to była jaknajbardziej liga D100 a A700 jest pod wieloma względami udoskonalonym D7D. Praktyka pokaże jak sie ten aparat ma do D7D ale byłbym ostrożniejszy w takich ocenach ju teraz. Przy takich tekstach przypomina mi się mój ulubiony posioł który na pytanie czy oglądał film, o którym wypowiedział sie że mu sie nie podoba powiedział, że nie, ponieważ mu się nie podoba
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Jest kilka drobnych szczegółów:

- AF zywcem z jedynek (w tym wypadku D3)
    - Wizjer o 100% kryciu kadru
    - Uszczelnienia z jedynek
    - Samodiagnozujaca sie migawka z gwarancja 150 tys cykli (tej klasy migawka dostepna byla dotychczas w korpusach jednocyfrowych - jedynie D200 mial gwarancje 100 000 cykli, aczkolwiek mimo to, nie byla to ta liga migawki)
    - predkosc aparatu dostepna dotychczas jedynie w korpusach serii jednocyfrowej.

itd.

Przesuniecie pewnych cech korpusów zawodowych do pol-zawodowego, sprawilo ze poprzeczka nieco sie podniosla.

Co do SONY, najbardziej podoba mi sie funkcjonalnosc gripa - z przeniesieniem wszystkich potrzebnych przyciskow. Grip w D200 byl fatalny. W D300 zapewne bedzie sporo lepszy - ma przeniesiony wybierak. Ale SONY zrobilo chyba najlepszy

Domyślnie

Te granice będą się zacierać. Najszybciej pod strzechy trafi chyba 100% OVF i uszczelnienia. Co do 100 tys. klapnięć migawki to dziwne, bo Olympus daje 100 tys. dla każdej swojej lustrzanki, a jedynym wyjątkiem był E-1 z gwarancją na 150 tys.

Wydaje się mi, że D300 to też inna liga, ponieważ w porównaniu do A700 i 40D tylko D300 ma w sobie wszystko! A700 czy 40D mają pewne braki, które ciężko nadrobić. Zresztą to widać po opiniach ludzi (nawet z innych systemów niż Nikon) na których D300 robi ogromne wrażenie.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Coz, po premierach Nikona i Canona jakos SONY Nikogo nie powalilo Ciekawym Ceny, ale dobrze ze wyszli w koncu poza fazę renderingu Mysle ze bedzie to godny nastepca KM 7D

Rany jaki następca!!! Toż to pralka ma programy tematyczne.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Olsztyn/Warszawa

Domyślnie

A czy programy tematyczne przeszkadzaja w zrobieniu dobrego zdjecia?
    http://www.dawidkonopka.pl - on-line portfolio

d300 + mb-d10 + 10-20 + 70-200 2.8 VR + 300 2.8 AF-S II

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Nie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    (....)Wydaje się mi, że D300 to też inna liga, ponieważ w porównaniu do A700 i 40D tylko D300 ma w sobie wszystko! A700 czy 40D mają pewne braki, które ciężko nadrobić. Zresztą to widać po opiniach ludzi (nawet z innych systemów niż Nikon) na których D300 robi ogromne wrażenie.
    To widać też po cenie .
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów