Close

Strona 7 z 21 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 201

Wątek: Sony Alfa 700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    A co dokładnie świadczy o tym że to inna liga niż D300?
    Czy system blysku ADI zostal poprawiony?

D7D to cudo, moj ulubiony aparat, ale ADI to beznadzieja, jedyne co jest powtarzalne, to kompletna niepowtarzalnosc.

Nie sadze tez, zeby AF A700 mogl sie rownac z D300, ilosc zdjec seryjnych tez ustepuje, niby wszystko razem drobne rzeczy, ale to male cos wlasnie robi roznice...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

A mnie dziwi jedna rzecz, nikt jeszcze nie miał A700 i D300 w ręce a już takie oceny. Osadzić dana puszkę można po dłuższym użytkowaniu a nie po suchych danych na papierze.
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir Zobacz posta
    A mnie dziwi jedna rzecz, nikt jeszcze nie miał A700 i D300 w ręce a już takie oceny. Osadzić dana puszkę można po dłuższym użytkowaniu a nie po suchych danych na papierze.
    Oczywiście ale parametry od tego używania się przecież nie zmienią, a póki co tylko porównanie parametrów zostaje. I z tych parametrów wynika, że A700 to inna liga niż D300 i tyle. Podobieństwo matrycy to rzecz myląca. Niedługo wszystkie aparaty będą miały bardzo podobne matryce albo nawet identyczne i sytuacja wróci do czasów analoga gdzie ważne były funkcje i parametry.
    Pozdrawiam
    Marcin

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir Zobacz posta

Święta racja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Czy system blysku ADI zostal poprawiony?

D7D to cudo, moj ulubiony aparat, ale ADI to beznadzieja, jedyne co jest powtarzalne, to kompletna niepowtarzalnosc.

Nie sadze tez, zeby AF A700 mogl sie rownac z D300, ilosc zdjec seryjnych tez ustepuje, niby wszystko razem drobne rzeczy, ale to male cos wlasnie robi roznice...
    Błysk ADI został poprawiony - to konkluzja kolegi z KKM który miał już przyjemność użytkować A700 i pozwolono mu robić zdjęcia na własnej karcie (i je wziąć), jako osoba doświadczona przez niedopracowany ADI z D5D sprawdzenie nowego błysku było jednym z jego priorytetów - i ponoć jest o niebo lepiej. Ale to jego subiektywna ocena, przyjdzie poczekać na większe recencje.

Śmiem twierdzić że wprowadzenie programów tematycznych może jedynie pomóc w sprzedaży A700 miast jej szkodzić. Pisałem już o tym kiedyś - zawodowcom to nie przeszkadza (chyba że mają średniowieczne poczucie honoru) a entuzjastom i amatorom bardzo pomoże.

Fajny ficzer to zmienianie ustawień joystickiem bezpośrednio na status screenie na LCD - aż dziw że nikt dotychczas tego nie zastosował. Mi osobiście A700 podoba się coraz bardziej, także chyba przestane pisać w tym wątku bo staje się nieobiektywny
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Fajny ficzer to zmienianie ustawień joystickiem bezpośrednio na status screenie na LCD - aż dziw że nikt dotychczas tego nie zastosował. Mi osobiście A700 podoba się coraz bardziej, także chyba przestane pisać w tym wątku bo staje się nieobiektywny
    Możesz rozwinąć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Możesz rozwinąć?
    http://www.cameralabs.com/reviews/So...o_review.shtml
    pod koniec drugiej minuty,

naciskając Fn zyskuje sie dostep do status screena i mozna poruszajac joyem poruszac podswietlonym wyborem na LCD zmieniajac ustawienia pokretlem - elastyczne, nieprawdaż?
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

http://www.cameralabs.com/reviews/So...o_review.shtml
    pod koniec drugiej minuty,

naciskając Fn zyskuje sie dostep do status screena i mozna poruszajac joyem poruszac podswietlonym wyborem na LCD zmieniajac ustawienia pokretlem - elastyczne, nieprawdaż?
    To przecież tak jest w Olympusach więc Ameryki nie odkryli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    To przecież tak jest w Olympusach więc Ameryki nie odkryli
    Faktycznie, nie wiedziałem o tym. Widze że to wprowadzono już w E330. Pewnie Sony chce ułatwić olkowcom przechodzenie do systemu Alpha
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Puszka oczywiście jest ważna, ale ciekawe co potrafią te dwa słoiki - 3,5-5,6/16-105 i 3,5-6,3/18-250. 13,9x zoom niewiarygodne! Prawie jak w megawypasionych kompaktach Tylko czy na takie szkiełka czekają przyszli "półprofesjonalni" użytkownicy A700???
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Strona 7 z 21 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów