Close

Strona 3 z 21 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 201

Wątek: Sony Alfa 700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Mimo walecznych zapowiedzi Sony, na rynku Dslr bedzie pewnie nadal jak jest:

1. Nikon
    2. Canon
    3. Sony
    A na miejscu 3 nie jest Pentax raczej ?
    K10D i K100D to były hity marketingowe i na swiecie sie sprzedaja bardzo dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Calkiem mozliwe.

PS. Po dlugich i szumnych zapowiedziach A700 wyglada jednak dosyc skromnie przy 40D i D300... Swietny aparat dla tych, ktorzy juz sa w systemie i nic wiecej.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    K10D i K100D to były hity marketingowe i na swiecie sie sprzedaja bardzo dobrze.
    Na 3 jest Olympus, potem Pentax i za Pentaxem Sony. Zresztą Nikon prowadzi ze sporą przewagą nad Canonem.

Domyślnie

a mnie to bardzo cieszy ta premiera sony jeszcze niech pentaks wrzuci cmosa 12 mpx i bedzie bardzo fajna konkurencja na rynku potem juz FF dla sony i pentaksa i bedzie jak za analoga aparaty nie wiele sie rozniac w sumie
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Na 3 jest Olympus, potem Pentax i za Pentaxem Sony. Zresztą Nikon prowadzi ze sporą przewagą nad Canonem.
    A podasz jakieś źródło tych rewelacji .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A podasz jakieś źródło tych rewelacji .
    GFK jak znajdę wykresy to wkleję tylko nie pamiętam gdzie to czytałem.

Domyślnie

na fotopolis pierwsza prezentacja zdjęć aparatu i opis.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6326

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    a mnie to bardzo cieszy ta premiera sony jeszcze niech pentaks wrzuci cmosa 12 mpx i bedzie bardzo fajna konkurencja na rynku potem juz FF dla sony i pentaksa i bedzie jak za analoga aparaty nie wiele sie rozniac w sumie
    Ja mam też taka nadzieję. W momencie jak każda z firm będzie miała body z 10-12 MP, nie szumiące do ISo 800, robiące te kilka (około 5) kl/s to właściwie nie sprzęt będzie ograniczał i "tłumaczył" fotografa. Przecież to wystarcza 95% zaawansowanym fotoamatorom i 80% zawodowcom. Do teraz można było zwalac na ograniczenia, braki funkcji w niskich body. Cyfra już doszła do etapu, że większość fotografów nie potrzebuje nic więcej. Do robienia zdjęć oczywiście . Bo do dyskutowania na forach to co innego. Zawsze będą dyskusje nad nowinkami (sam biorę w nich udział, fakt). Najistotniejsze jest to, że praktycznie każde body, każdej z firm pozwala na zrobienie techniczne b.dobrych zdjęć. Mniejsze znaczenie zacznie mieć kto ma jakie (jakiej firmy) body, a ważniejsze będzie jakie ma umiejętności i wiedzę, jak to potrafi użyć.
    Jestem ciekaw czy stopniowo będzie teraz więcej wątków w działach zdjęciowych i technice czy jednak po staremu - w sprzętowych. Chyba niestety znam odpowiedź.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Co by nie powiedziec, wlasciwie to dobrze ze sony tak walczy o rynek lustrzanek.
    Jest to, co prawda, firma bardziej skierowana do szpanerów (historycznie) niz fotografow profesjonalistow, ale kto wie, moze uda sie to zmienic, tym bardziej, ze chyba zawarli niezly uklad z carl zeissem, ktory mozliwe ze bedzie robil coraz wiecej szkiel specjalnie dla sonego. Jednak mysle ze przegra za pare lat z Nikonem i... Sigma! Sigma ma Foveon3, a Nikon (niestety tylko na razie) opatentowany podobny system. Pozyjemy zobaczymy.
    Mam tylko szczera nadzieje, ze nie przyjdzie mi nigdy kupowac soniaka

P.S. Nie wiedzialem, ze Nikon wyprzedza Canona. Ponawiam prosbe o linka do tych danych...
    Nikon d70s, 18-55 ED II i póki co - długo nic więcej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    GFK jak znajdę wykresy to wkleję tylko nie pamiętam gdzie to czytałem.
    Cytat Zamieszczone przez Willhelm Zobacz posta
    (....)

P.S. Nie wiedzialem, ze Nikon wyprzedza Canona. Ponawiam prosbe o linka do tych danych...
    To już nawet nie chodzi o te wojenki canonowo nikonowe ale pozostałe rewelacje kolegi. Czekamy na te dane .

Jacku tak już jest że apetyt rośnie w miarę jedzenia. To co mówisz to zabójstwo dla większosci producentów i marketingu .Teraz już się przecież nie da robić zdjęć bez nie szumiącego iso 3200, 10 kl/sek i wielu innych rzeczy . Prawda jest taka, że do większości zadań to nawet tak prosta puszka jak D40 wystarcza aż nadto.
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 3 z 21 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów