@ikit
Sorry, wszedłem przez powiadomienia i od razu mnie przerzuciło do postu dannego.
Na szybko wbiłem na RPA i ten Sony 70-300G jest nawet za 1200, ale od gościa z trzema komentarzami z czego jeden nieprzychylny, zatem podejrzane.
Niemniej jednak dziękuję za konkret. Popatrzę, poczytam, może jeszcze o coś zapytam.
@GePe
Dzięki za kolejny konkret. Jeżeli chodzi o mnie, to ja nie używam w zasadzie dłuższych ogniskowych niż 50 mm, na APS-C. No dobra, w 16-70 mam więcej, ale było w zestawie, to wziąłem.
Na FF nie przejdę, dopóki Sony nie wypuści sensownie małych szkieł pod pełną klatkę. Kilka lat ciągałem po świecie pełnoklatkowe lustro i dzięki, ale nie. Kręgosłup mam jeden, bez możliwości wymiany. U mnie zdjęcia powstają w zasadzie tylko podczas wyjazdów, zatem kieszonkowe body jest super, jak są do tego kieszonkowe szkła to już jest fantastycznie.
Tele wiadomo jest większe, cięższe, ale dlatego chcę kupić wcześniej, żeby się przyzwyczaić.
Myślę dość intensywnie nad Islandią, a tam jednak trzeba mieć coś dłuższego niż to co mam w szufladzie. Po tym wyjeździe, zależnie od do nastroju, sprzęt spocznie w szufladzie lub pójdzie do ludzi.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami