Cóż, ja bym polecał systemowe. LAEA2/4 na pewno nieźle działają i łatwo je odsprzedać. Adaptery na canona to pewnie magisterkę można napisać z jakimi aparatami który adapter i które szkło jak/czy działają i czy to była wersja III czy V danego adaptera i z którym firmwarem![]()
Nie wiem jaki jest rynek używek na nie ale podejrzewam że z zakupem tego optymalnego może być problem, a potem z odsprzedażą kolejny co się przekłada na większą stratę.
E55-210 możesz spróbować, to z 30% ceny LAEA2+70-300G a może jakość będzie wystarczająca. A i jest stabilizacja i bardziej systemowe, i z 1/3 wagi wspominanego zestawu. Warto go domykać ale na stabilizacji można sobie odbić a i statyw lżejszy starczy w razie czego.
Swoją drogą nie wiem co bym kupił jakbym miał jechać na Islandię w najbliższym czasie. A najbliższy czas+Islandia brzmią trochę jak słabe warunki oświetlenioweNie wiem czy bym się nie szarpnął na 'wypożyczenie' FE70-200/4. F4 na końcu i stabilizacja brzmią jak dobra odpowiedź na potrzeby. Do tego uszczelniany co pewnie by nie zaszkodziło w mieszanych warunkach.
Albo olać tele i wziąć FE85. Na apsc już trochę dłużej a i ostry obiektyw oraz matryce pozwalają dalej cropowaćA jest to jasne, systemowe szkło, można używać do innych rzeczy.
Albo zamienić 16-70 na 18-105. Szczególnie jeśli masz jeszcze 12mm.
Albo ciemniejsze 300mm i korzystać z dobrych warunków i ewentualnego statywuBo jednak wypada na apsc mieć na 300mm z 1/450s, a przy takim f5.6, jeszcze ze stratą światła na LAEA, to masz w porównaniu do 16-70/4OSS na 1/60s jakieś 4.5 działki straty a i stabilizacją można pewnie jeszcze urwać z 1-2 kolejne.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami