Close

Strona 2294 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1294179421942244228422922293229422952296230423442394 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 22 931 do 22 940 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cóż, ja bym polecał systemowe. LAEA2/4 na pewno nieźle działają i łatwo je odsprzedać. Adaptery na canona to pewnie magisterkę można napisać z jakimi aparatami który adapter i które szkło jak/czy działają i czy to była wersja III czy V danego adaptera i z którym firmwarem
    Nie wiem jaki jest rynek używek na nie ale podejrzewam że z zakupem tego optymalnego może być problem, a potem z odsprzedażą kolejny co się przekłada na większą stratę.
    E55-210 możesz spróbować, to z 30% ceny LAEA2+70-300G a może jakość będzie wystarczająca. A i jest stabilizacja i bardziej systemowe, i z 1/3 wagi wspominanego zestawu. Warto go domykać ale na stabilizacji można sobie odbić a i statyw lżejszy starczy w razie czego.

Swoją drogą nie wiem co bym kupił jakbym miał jechać na Islandię w najbliższym czasie. A najbliższy czas+Islandia brzmią trochę jak słabe warunki oświetleniowe Nie wiem czy bym się nie szarpnął na 'wypożyczenie' FE70-200/4. F4 na końcu i stabilizacja brzmią jak dobra odpowiedź na potrzeby. Do tego uszczelniany co pewnie by nie zaszkodziło w mieszanych warunkach.
    Albo olać tele i wziąć FE85. Na apsc już trochę dłużej a i ostry obiektyw oraz matryce pozwalają dalej cropować A jest to jasne, systemowe szkło, można używać do innych rzeczy.

Albo zamienić 16-70 na 18-105. Szczególnie jeśli masz jeszcze 12mm.
    Albo ciemniejsze 300mm i korzystać z dobrych warunków i ewentualnego statywu Bo jednak wypada na apsc mieć na 300mm z 1/450s, a przy takim f5.6, jeszcze ze stratą światła na LAEA, to masz w porównaniu do 16-70/4OSS na 1/60s jakieś 4.5 działki straty a i stabilizacją można pewnie jeszcze urwać z 1-2 kolejne.
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Wyjazd oczywiście nie teraz, przyszły rok. O wypożyczeniu nie pomyślałem, a to może być dobry pomysł, ale jak już to pożyczyłbym raczej FE70-300. Ciemniejszy, ale zakres lepszy i też stabilizowany.

16-70 nie zamierzam sprzedawać ani tym bardziej zamieniać na wiadro 18-105. Akurat 16-70 jest bardzo fajnie dopasowany wielkością do NEXa. Uszczelnienia to sprawa wtórna nieco. NEX-6 nie jest uszczelniany, o czym się już przekonałem, a i tak wykręciłem się tanim kosztem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Siriusli?
    Taaak...
    Od 24 do 200mm warto. Innych ogniskowych nie mam.
    Na pewno szkła zmieniają charakter.
    Bardziej kręcą tłem. Są inne niż na FX.

Ja nie robię testów. Ja fotki pstrykam.
    Zajeqiście warto se kupić taki adapter.

zhongyi lens turbo II EF-nex.
    MZ nie ma żadnych wad.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

... aż żałuję, że zapytałem ... :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Ten pierwszy to rozumiem, że odpowiednik Nikkora czy Sony w tym zakresie? Porównywalna jakość, porównywalne rozmiary, porównywalna cena. Z tym adapterem będę miał AF i IS?
    Adapter Commlite obsluguje AF i IS ale nie jest to dedykowane do pracy w trybie ciaglym wiec do lapania lecacych ptakow sie nie nada.

Ogolnie mowiac, sprawdzalem adapter na obiektywach EF i Tamronach i na kazdym
    AF dzialal ok choc dostrajanie jest wolniejsze niz na oryginalnych szklach sony E.
    X-T10, XF 16-55/2.8, XF 35 f/1.4, XF 55-200, 5D MKII , EF 24-105 mm f/4L IS USM, EF 85mm f/1.8 USM, A6000 SEL18-105/4

Domyślnie

Czy ktoś używa szkieł Nikona z NEX-ami poprzez adaptery COMMLITE ??? (bardziej interesuje mnie ten za 270 zł, czyli bez AF; ale chętnie wysłucham opinii o tym najdroższym adapterze świata - za 1600 zł, z AFem).

Domyślnie

... aż żałuję, że zapytałem ... :P
    A jakiej odpowiedzi oczekiwałeś?
    Napisałem - warto. Do badyli i portretu.
    Nie dziele włosa na czworo, jak niemal wszyscy tutaj. Cykam fotki. Nie piszę testów.

Powtórzę - Zajeqiście warto. Kup.
    Zrobisz super testy, pokażesz innym.
    Fotek, ja, pokazywał przecież nie będę. Jest tu ustalony poziom, więc nie będę śmiecił.
    i duqa z tego...

Domyślnie

Kurna jaśniej nie potrafię. Do jakich szkieł konkretnie warto? Ja nie kupię na pewno bo to jest bezsensu kompletnie. Nie znam. w canonie żadnego szkła, które miałbym podpiąć przy pomocy SB. Badyle focic to ja mogę Hexanonami. Portret? Czyli co ef 85/1.8?, czy może 1.2L? (kilogramowe). To ja już wole podpiąć swoje 6D. A tak najbardziej wole e50/1.8.

Używanie pelnoklatkowych stalek z ciężkim adapterem do małego body mija się z celem. Oczywiście mówię o nexie a nie o A7kach.

Wole zdecydowanie małe nexowe szkiełka niż protezy z luster. Kolejna sprawa to AF który jest wooolnyyy z tymi adapterami.

Domyślnie

Kurna jaśniej nie potrafię. Do jakich szkieł konkretnie warto? Ja nie kupię na pewno bo to jest bezsensu kompletnie. Nie znam. w canonie żadnego szkła, które miałbym podpiąć przy pomocy SB. Badyle focic to ja mogę Hexanonami. Portret? Czyli co ef 85/1.8?, czy może 1.2L? (kilogramowe). To ja już wole podpiąć swoje 6D. A tak najbardziej wole e50/1.8.

Używanie pelnoklatkowych stalek z ciężkim adapterem do małego body mija się z celem. Oczywiście mówię o nexie a nie o A7kach.

Wole zdecydowanie małe nexowe szkiełka niż protezy z luster. Kolejna sprawa to AF który jest wooolnyyy z tymi adapterami.
    Poza potokiem jakiś bzdur, nie wiesz nawet o ssoo chodzi. Ale dla laika wypadanie super.

Po co więc pytasz, skoro nie będziesz używał?
    Tak tylko, żeby zaistnieć?

A pytanie - do czego ten lens turbo i do jakich szkieł warto - jest już szczytem szczytów ale odpowiem, specjalnie dla Ciebie: najlepiej do Sigmy 2.8/30mm, lub N35dx. Obrazek będzie zaskakujący

Co do AF, to działać będzie o niebo dokładniej niż na Twoim 6D.
    i duqa z tego...

Domyślnie

Czekaj czekaj, polecasz Sigme 30mm 2.8 do SpeedBooster'a?

Strona 2294 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1294179421942244228422922293229422952296230423442394 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów