A uzywales jakiegoś tele 70-200? Ja myślę o Sigmie MC-11.
Szukaj
A uzywales jakiegoś tele 70-200? Ja myślę o Sigmie MC-11.
Z tego, co czytałem o tych różnych adapterach, to nic nie jest pewne. Trzeba wypróbować konkretną kombinację.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Tornvald - nie, do dużego obiektywu mam duży aparat. A Sigmy MC-11 niestety, nie znam.
@up
70-200 F4 działa całkiem przyjemnie z A7 II. Tutaj trochę na ten temat jak to wygląda (od 4:32 mowa o tym Canonie).
Na powyższym profilu są też testy tego szkła na A7II ale niestety z adapterem Commlite (można jednak przypuszczać, że w przypadku Sigmy będzie co najmniej tak samo jak nie lepiej).
A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2
Wiesz, że takich jest naprawdę niewieluA jak komuś potrzeba to na Sony się nie ogląda. Wiem,że są tacy dla których to może być kwestia tego czy będę mieli co włożyć do garnka
![]()
A co do adapterów to naprawdę ciężko się doszukać informacji. A każda kombinacja puszka+adapter+obiektów może działać inaczej:/ Większość filmów na YT robią z adapterami na A7R2.
No to wypada napisać że dla Ciebie brakuje paru szkiełek a nie rzucać że znacznie odstają od konkurencjiGłównie brakujące egzotyczne jasne tele po kilkanaście-kilkadziesiąt tysięcy to raczej margines potrzeb...
A swoją drogą jak w końcu rypną adapter dający AF jak z natywnymi szkłami i tym samym równoprawny dostęp do całej optyki np. canona (temu chyba najszybciej), do tego A9 nie mająca BF/FF z tymi szkłami jak lustra, pełne pokrycie kadru AFem i kilka innych zalet... Będzie ostro![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Skontaktuj się z nami